surena
surena_surena@outlook.com
86.122.231.179

Departamentul de Stat al SUA este unul plin de ignoranți , unii ce încă mai fac confuzia între arabi și persani, între șiiți și suniți ori că tot suniții sunt wahabiți saudiți. Ce știu ei de istoria conflictelor istorice între uguri și manciurieni,apoi cu chinezii bolșevici? Au idee ei,că tu nu ai, ce înseamnă un genocid în mentalul unui popor. Ugurii, armenii ori evreii știu acest lucru iar această tragedie le dă o forță pe care nu au cum să o înțelegi dacă nu ai vorbit cu ei. Tu trăiești intr-o Germanie ce nu vrea să știe ce au făcut bunicii lor ( în Al Doilea Război Mondial) și străbunicii lor ( în Primul Război Mondial) și te-ai găsit să vorbești despre prigonierea ugurilor ori a mongolilor din China.
Ai văzut tu niște filme în care spun că este ok în lagărele chineze ori că Departamentul Prostiei din SUA, renumit pentru incultura lui, spune că e ok.
În România se găsiseră câțiva că tine să pună la îndoială ce văzuse cu ochii lui Panait Istrate în țara fericirii, URSS. În Franța în anii Revoluției culturale erau talismane exact ca tine care puneau la îndoială mărturiile celor scăpați din iadul cultural al lui Mao, după ce au fost acolo…s-au liniștit,dar acasă au avut de infrânturat aceeași mentalitate pe care au avut-o și ei. Faptul că vorbești cu atâta nonșalanță de sistemul represiv chinezesc îmi arată cât de superficială este gândirea ta. Nu poți fi și menține un Imperiu, dacă te deranjează termenul- putere economică , fără o „pace socială „interioară.
America își dă seama cât a bulversat-o „Revoluția” neomarxistă a intelectualilor de stânga frustrați și încearcă să limiteze pierderile, în schimb chinezii sunt orbi și amnezici. Masacrul din Piața Tiananmen pare uitat, ignorat de tine, dar îi bântuie pe Xi și partidul lui criminal .
China e umflată de mass media, de ratinguri, de statisticile mult prea îngăduitoare . Ce ar fi o competiție fără concurență ori tocmai umflarea realizărilor economice și mai ales militare chineze e menită să scoată America din amorțeala cuprinsă după destrămarea URSS. Cine a inventat teoria jocurilor? Cine a aplicat teoria jocurilor în domeniul economic și militar?
……
Dacă e așa de bine în China și e de viitor,față de Europa decadenta ori America în colaps, nu vrei să mergi acolo și să stai 2-3 luni? O să fii convingător și cum aș putea să pun la îndoială experiență ta pe tărâm chinezesc?
Ai putea realiza un reportaj foileton aici…
” Mărețele și neimaginabilele realizări ale Chinei văzute de un român” ori cum „Sorin al doilea Milescu Spătaru demontează inepțiile Surenei ce a văzut în China doar potcoave de cai morți ale mongolilor și ugurilor”.

P.S La departamentul american de stat erau indivizii ce căutau să vadă unde are flota amiralulul Horthy. Nici că se putea aduce un asemenea argument.

P.S.S Kim Jong Un a fost sincer atunci când a spus că în RPDC nu există lagăre, există tabere de muncă unde se muncește, la greu pentru binele poporului. În plus unele sunt deschise și publicului așa că Sorin poți vedea la fața locului,în schimbul sumei modice de 500$, cum se lucrează, care sunt condițiile și cât de fericiți sunt nord coreenii. Chiar sunt fericiți acești coreeni
Pentru că puteau ajunge mai rău: în minele nord coreene ( Kim Jong Un a spus că deocamdată nu le-a depășit pe cele romane din Spania) ori executați cu tunuri antiaeriene. Există chiar o declarație a lui Yo, sora lui Un care spunea că execuția cu mitraliera e prea umanitară…E din surse sud coreene, pe care americanii nu și le-au însușit. Dar, având în vedere că habar nu au de familia lui Un ori Yo și nici măcar vârsta lor nu o cunosc, nu mă miră. E bine că pentru tine sunt un reper, o busolă…