Primim de la colaboratorul nostru Dan Cristian Ionescu textul de mai jos:

 

ATENTIE!

 

La unul dintre ultimele articole pe care le-am postat pe acest site, “Gabriel” vine cu un comentariu care abunda in folosirea termenilor de “jidan”, “jidov”, “evreu imputit”, etc. Intervine “Popescu Cristian” care ii atrage atentia: “Dupa cum ai observat, pe acest blog nu se foloseste asemenea limbaj”.

Ei bine, aceasta este o problema care ma deranjeaza si pe care, din lipsa cunostintelor necesare, nu stiu cum sa o raspindesc pentru toate blogurile, site-urile, etc. din tara: daca in loc de “evreu”, spui sau scrii “jidan”, asta nu inseamna ca esti mai patriot decit ceilalti. Chiar daca acum doua secole termenul consacrat in Tarile Romane era cel de “jidov” (provenit de la religia lor iudaica), in prezent acesta a devenit un arhaism, fiind inlocuit de “evreu”  (provenit de la cultura lor ebraica).

Daca scrii “jidan”, nu esti de loc mai patriot – dimpotriva, s-ar putea sa faci parte din Coloana a V-a, naimita si platita de sionisti pentru a demonstra la Washington ca in Romania exista antisemitism (ca ei in mod intentionat creeaza confuzie intre antisionism si antisemitism, asimilindu-le, este altceva).

Va rog reflectati la ce am scris si, daca imi dati dreptate, raspinditi acest text. Nu conteaza cum va exprimati in familie sau in cercul de prieteni, dar va rog ca pe net, in materiale si comentarii, sa folositi termenul de “evreu”. Asa, vom putea sa vedem cine sint cozile de topor.  Mai ales ca acestia se mai caracterizeaza prin ceva: comentarii lipsite de substanta (unele chiar imbecile), injuraturi sau vulgaritati si multe greseli de gramatica, pentru a crea impresia ca poporul roman este un popor antisemit, idiot, vulgar, agramat si incult. Hai sa nu le dam satisfactie!

 

DAN CRISTIAN IONESCU

 

Nota redacției: În mod sigur, adică demonstrat, rabinul „roșu”, de nimeni regretatul Moses Rozen, era preocupat să producă semne ale antismitismului activ și feroce din România. Un anti-semitism inventat de răposatul, pentru a stoarce bani cât maimulți de la Joint!… L-a ajutat mult, se pare, Vadim. Să mai facă și azi cineva acest joc infam, parcă n-aș crede! Dar sfatul și îndemnul dlui Dan Cristian Ionescu mi se pare a fi potrivit, bun de urmat! Eu unul am folosit termenul jidan cu sens neutru, până când camaradul de arme Hari Coman ( pe unde i-ar fi sclipind ochii?) m-a făcut atent că se simte jignit prin acest apelativ! N-am fost de acord, eu nu atașam asemenea conotații, dar cu timpul i-am dat dreptate: mulți folosesc cuvîntul jidan încârcându-l cu conotații ngative. O făcea chiar și tatăl lui Nicu Steinhardt. Vezi celebra demândare părintească: Să te porți ca un evreu, nu ca un jidan căcăcios!…

Cât privește prezența pe site a unor diversioniști, am făcut deja o listă cu ei. Să fie sănătoși!