Comentariu primit de la Akritas

.

1. Daca cititi cu atentie textul demai sus, constatati faptul ca eu am precizat ca marele Eminescu a trait si a murit ortodox pina la moarte. Poate a avut un moment de ratacire in tinerete, influentat fiind ca altii tineri care cautau marire in lupanarele occidentului. Insa domnul profesor demonstreaza clar ca e vorba de discursul proletarului, nicidecum pozitia poetului.

 

2.Este vorba de Eusebiu de Nicomedia, semiarian cum spun istoricii, ceea ce nu e tot una cu „mare sprijinitor al lui arie”. Iar daca sfintele sinoade ale Bisericii au hotarat cinstirea deosebita a sfantului imparat Constantin cel Mare, cine santem noi, mititeii de noi sa hotaram altfel, mai ales atunci cand nu prea avem nicio treaba cu ortodoxia, numai sa o criticam!
3. Pervertirea sensului vietii, a cuvintelor…e principala strategie a satanei si a slujutorilor fideli. Astfel daca ortodoxul se arata a fi radical cu pacatul, a nu face nici un compromis, este imediat catalogat de mai marii lumii drept extremist, fundamentalist…taliban. Asa se intampla si cu patriotul, cu nationalistul care isi apara natiunea, cultura, traditia, religia, familia…este calificat drept extremist, fundamentalist…Adica ce vom face, vom fi „political corect” si vom accepta legi anticrestine, sau daca nu vom fi niste talibani nenorociti, extremisti?
ceea ce ar trebui sa stie acesti oameni „mari”, e ca ortodoxul e radical numai cu pacatul, nu cu semenul sau, nu cu aproapele. Ortodoxul a stat impotriva lui nero, si a devenit mucenic, si a fost tolerant, ospitalier, intelegator cu strainul in toata istoria noastra de 2000 de ani. Si bine a facut pentru ca asta e invatatura sfanta. Insa e adevarat ca poate veni un moment in care e nevoie de bici, asa cum a facut Mantuitorul Iisus Hristos in templu. Aceasta sugera si marele Eminescu. Sa procedeze in acest fel batranii cu tinerii intorsi din occidentul „civilizat”, scoliti prin lupanare :”De, frate, noi om fi fost prosti. Noi socoteam ca, daca stim ceaslovul si psaltirea, cum se ara gospodareste un ogor, cum se cresc vite si cum se strâng banii, apoi stim multe. Da ia auzi-i, ca nu stim nici macar româneste”. Si, în loc sa ia biciul din cui sa le arate care li-i popa lor, au zis:De, dragii mosului, asa o fi. N-om fi stiind nici româneste… Dar de acuma mult au fost, putin au ramas, si în locul nostru voi veti stapâni lumea si veti orândui-o cum va va placea voua”. Si, luându-si ziua buna de la lume ca de la cel codru verde, s-au strecurat pe rând acolo unde nu le mai zice nimenea ca au fost rai români, mai fericiti decât noi, care am fost meniti sa ajungem zilele acestea de ticalosie, în care tara se înstraineaza pe zi ce merge în gândire si-n avutul ei”
Auziti ce spune marele patriot martir Mihai Eminescu, „taliban” daca vreti : „TARA SE INSTRAINEAZA PE ZI CE MERGE IN GANDIRE SI-N AVUTUL EI” , iar mai marii zilei, papusarii din umbra, mesteri in spalare de creier, si ca acei indivizi au facut reforme au modernizat natiunea….
Deci, toti cei care au atacat Biserica, au atacat natiunea, si chiar nu merita majuscula.
De aceea trebuie sa marturisim Adevarul nepervertit al zilelor noastre : „eu NU sunt charlie”!