Mişu Croitor
11 aprobate
.
…Atenție cu astfel de ştiri, par a fi exagerate intenționat şi lansate apoi în spațiul on line. Verificați bine sursa înainte să le preluați
Sistemul papal într-adevăr este Anticristul (fiara apocaliptică) DAR… nu cred că toate aceste declarații ar fi reale…Acest papă Francisc este mult prea abil şi diplomat pentru a spune chiar tot ce gândeşte cu nişte declarații atât de directe.
Şi-ar fi pus lumea catolică în cap, de la mic la mare.

De fapt Vaticanul a dat dezmințire:

(Sursa: Lumea Catholica.ro , Publicat la 2 aprilie 2014)

Mitul nr. 10: Că Papa Francisc ar fi scris acest text: „Biserica nu mai crede literalmente în existenţa unui iad unde oamenii suferă. Această doctrină este incompatibilă cu iubirea infinită a lui Dumnezeu.”

Acesta ar putea fi numit „Mitul creat de Facebook”. Într-adevăr, citatul circulă pe Facebook de mai multe luni, în diferite versiuni, întotdeauna însoţit de imagini luminoase ale Papei Francisc, surâzător, emanând bunătate. Are tot ce ţi-ai putea dori: sună atât de tolerant şi sensibil, aruncă doctrinele deranjante la lada de gunoi a vechiturilor, şi scoate rufele murdare despre iad să fie aerisite de iubirea fără violenţă şi fără condamnare a lui Dumnezeu (având acum un parfum proaspăt de primăvară!).

Toate bune şi frumoase, numai că avem o problemă: totul nu este decât o minciună. Citatul însuşi este extras din Diversity Chronicle, un sit parodie care ia peste picior corectitudinea politică. Articolul pretinde a fi cuvântarea Papei Francisc la închiderea lucrărilor Conciliului Vatican III – o atenţionare spumoasă de genul: „Hei, nu-i decât o glumă!”, care s-a pierdut la traducere prin puterea dorinţelor deşarte. Dacă mai adăugăm şi tendinţa clară şi reală a Papei Francisc de a vorbi despre iad şi satana în contexte neaşteptate, lucrurile par mai mult decât exagerate…”