Este Donald Trump în pericol?

2020-10-04T22:25:34+03:004 octombrie 2020|Textele altora|

Este Donald Trump în pericol ?

Nu e deloc exclus ca experimentul imperial american Donald Trump să se apropie de sfârșit. Nu pentru că va pierde votul popular, pe care se pare că îl are la dimensiuni ce amintesc de Ion Iliescu în România, ci pentru că Donald Trump nu mai arată ca o soluție la problemele imperiului în curs de prăbușire, în descompunere accelerată. Deja subita îmbolnăvire cu Covid-19 a președintelui american și a soției sale dă naștere celor mai îngrijorătoare speculații. Astfel, Paul Craig Roberts, fost înalt funcționar în administrația prezidențială americană, profesor și autor de cărți, unul dintre primii 10 editorialiști americani de azi, își permite să avanseze, folosind surse diverse:
„Totul arată ca și cum establishment-ul ar fi găsit o cale de a-l asasina pe Trump!
 

De ce nu a făcut Trump apel la dr. Vladimir Zelenko de la New York sau la dr. Didier Raoult din Franța ?!

 

De ce i se dau lui Trump medicamente experimentale, și nu tratamentul cunoscut ca sigur cu hidroxiclorochină ?

 
Către: Scott Atlas, consilierul Casei Albe în materie de coronavirus

 

De la Jon Rappoport.”
Și: „Președintele e într-o situație foarte periculoasă.
 
Orice nefericit de doctor care are vreo urmă de etică ar trebui să strige acum ca să oprească o nenorocită de crimă. Aceasta nu e o supoziție. Ați prescrie vreunui pacient nu un medicament absolut experimental, ci două deodată (Remdesivir și Regeneron – n.n.), fiecare dintre ele având efecte nocive ? Le-ați prescrie DIMPREUNĂ ? VREODATĂ ? Mai ales atunci când pacientul nu e nici pe departe grav bolnav ? Mai ales atunci când efectele nocive cumulate ale celor două medicamente nu au fost studiate niciodată 
 

DE CE ÎL TRATEAZĂ DOCTORII DE LA SPITALUL WALTER REED PE TRUMP CA ȘI CUM PACIENTUL S-AR GĂSI ÎNTR-O SITUAȚIE DISPERATĂ ?
 

Se ocupă de președinte ca și cum viața i-ar atârna de un fir, iar ei ar trebui să încerce pe el tot ce au la îndemână.

Cine veghează la viața președintelui ? Oare doctorii aceștia încearcă să-l omoare ?

 

OCUPĂ-TE, SCOTT. ACUM.” („Are they murdering president Trump?”, paulcraigroberts.org, 3 octombrie 2020).
Între timp a apărut și o explicație simplă, la firul ierbii a marii crize Covid-19, descrisă de specialiști ca doar a zecea gripă cea mai gravă de după al doilea război mondial în termeni de mortalitate. De ce s-a asumat riscul dărâmării economiei mondiale de o manieră nemaivăzută ? Explicația pare a fi datoria americană, care se apropie de explozie. Care sunt cifrele?
„Datoria totală a SUA cuprinde : datoriile familiilor, ale studenților, ale companiilor, ale statelor uniunii americane, ale instituțiilor locale la toate nivelurile, ale instituțiilor financiare și, în fine, datoria federală. La 31 mai 2019, această datorie totală era de 74 000 de miliarde de dolari, adică 350 % PIB-ul SUA, 85 % din PIB-ul mondial, de 22 de ori PIB-ul Franței… După șase luni, la 30 septembrie 2020, această datorie totală a explodat. Ea se ridică la 82 140 de miliarde de dolari, adică 420 % PIB-ul SUA, 95 % din PIB-ul mondial, de 30 de ori PIB-ul Franței… Din această sumă considerabilă, datoria federală, cea a SUA, despre care se vorbește cel mai des în geopolitică, e de numai 26 822 de miliarde de dolari (137 % PIB-ul SUA) la 30 septembrie 2020. Ea nu era decât de 22 356 de miliarde de dolari (105,5 % PIB-ul SUA) la 31 mai 2019. A crescut deci cu 4 466 de miliarde de dolari în 16 luni, adică, în medie, cu 280 de miliarde de dolari pe lună. Ritmul de creștere a datoriei federale era încă de 3 miliarde de dolari pe zi în mai 2019 : acest ritm a fost, în medie, de 9 miliarde de dolari pe zi în ultimele 16 luni. Cum străinii nu se mai înghesuie să crediteze SUA, a fost pusă în mișcare tiparnița de bani, care și-a accelerat considerabil cadența…
Prin urmare, această datorie federală este în cea mai mare parte (73,6 %) deținută de americanii înșiși (fonduri de pensii, economiile cetățenilor, companii de asigurări, instituții financiare private sau de stat). Acest procent crește rapid, căci el era de doar 71 % în urmă cu 16 luni. În clar, datoria federală care explodează „se americanizează” din ce în ce mai mult și din ce în ce mai rapid. În cazul unui crah, cetățenii americani sunt cei care vor suferi direct cele mai grele consecințe” (Dominique Delwarde – „Explosion de la dette US et conséquences prévisibles : Point de situation au 30 septembre 2020”, reseauinternational.net, 2 octombrie 2020).
La 31 iulie 2020, creditorii străini principali ai SUA erau : Asia (China, Hong Kong, Japonia) 3 852,9 miliarde de dolari ; Europa (UE + UK) 2 144,4 miliarde de dolari ; Canada 133,9 miliarde de dolari ; Africa 61,4 miliarde de dolari etc. (ibidem).
În condițiile economice date, implacabile – orice datorie trebuie, mai devreme sau mai târziu, rambursată –, mai are vreo importanță cine va câștiga alegerile americane ? Joe Biden și democrații sau Donald Trump și republicanii ? Cu realitățile americane la zi, cu șomajul real la nivel de 20 % și cu scăderea veniturilor populației de culoare și ale hispanicilor cu peste 40 % după 2008, implozia imperiului american și prăbușirea dolarului par inevitabile.

6 Comments

 1. caroline gunderode 6 octombrie 2020 la 2:21 pm - Raspunde

  NU, Trump nu este Stalin ci este antistalin .
  A iesit ieri din spital !
  Doamne ajuta!
  Daca se duce, omenirea o ia razna sigur !
  El e singura speranta a unei rasturnari de situatie si in Europa, nu doar in USA !

  Asa cum este el, cu plusurile si cu minusurile lui , este singura noastra sansa pentru moment ca sa se respinga globalistii de la butoane si sa castige patriotii adevarati !
  Peste tot!
  Caci Europa se va contamina prin rascoala popoarelor, in urma exemplului lui Trump ! .

 2. Iulian Mares 6 octombrie 2020 la 6:02 am - Raspunde

  Nu va cadea prea jos dolarul: jocul este pentru import/export! Americile, Africa, Asia, Australia mizeaza pe dolar si nu pe Euro!
  In 24 de ore pot tipari cateva camioane bune cu bacnote…..

  • Nick Nickolsson 8 octombrie 2020 la 3:13 am - Raspunde

   Știți ce înseamnă să tipărești bancnote fără acoperire în aur ??

 3. CD 5 octombrie 2020 la 4:33 pm - Raspunde

  Ma mir ca nu au aparut inca pe site fanii americanilor sa injure pe cei ce zic ceva de rau/adevarat despre americani.
  Ori li s-a acrit si lor si nici solda mizerabila platita de Servicii nu’i mai tenteaza.

  Hârtia prin care Churchill a vândut ROMÂNIA ruşilor, expusă public pentru prima dată
  Pentru prima oară în istorie, documentul prin care Churchill a vândut România lui Stalin va vedea lumina zilei. Este vorba de celebrul „acord al procentajelor”, agreat de premierul britanic şi dictatorul sovietic la Kremlin, în Octombrie 1944.
  Potrivit The Telegraph, hârtia a fost scrisă după o întâlnire nocturnă, alimentată cu mari cantităţi de whisky, băutura favorită a premierul.
  „Amândoi băuseră destul de mult whiskey. Încercau să ajungă la un acord de principiu asupra sferelor de influenţă de după război.” a spus custodele expoziţie de la Arhivele Naţionale britanice în cadrul căreia va fi expusă hârtia care a condamnat Europa de Est la decenii de comunism.
  „Cred că este important ca acest document să fie expus în public deoarece această mică bucată de hârtie are o mare însemnătate. Poate fi incredibil de importantă – soarta a milioane de oameni decisă printr-o iscălitură după o întâlnire amicală” – a continuat istoricul britanci.
  Un oficial britanic a spus mai târziu că documentul nu ar trebui să apară public, deoarece cifrele pot părea crude şi insensibile. Cel mai probabil, Churchill ştia şi el asta.
  Întâlnirea Churchill-Stalin a avut loc la 9 octombrie 1944. Premierul britanic este cel care a propus astfel sferele de influenţă:
  ·         România: Uniunea Sovietică ar trebui să aibă 90% influență, iar Marea Britanie 10%;
  ·         Grecia: Uniunea Sovietică ar trebui să aibă 10% influență, iar Marea Britanie 90%;
  ·         Ungaria și Iugoslavia: Uniunea Sovietică și Marea Britanie ambii cu 50%;
  ·         Bulgaria: Uniunea Sovietică cu 75% influență, iar Marea Britanie cu 25%.
  El a împins hârtia spre Stalin, care a bifat și a dat-o înapoi lui Churchill.
  „Oare nu este cinic să dispunem în această manieră de soarta a milioane de oameni? Hai să ardem hârtia” ar fi spus Churchill.
  „Nu, păstrați-o” ar fi răspuns Stalin.

  https://newstandard.news/2019/ 04/03/premiera-hartia-prin- care-churchill-a-vandut- romania-rusilor-expusa-public- prima-dat

  Da, asa se scrie istoria, se da vina pe doi criminali si ceilalti din jur -deep guvernment- raman in continuare sa globalizeze lumea.

  Churchill era si el un criminal ca si Stalin, luand recoltele taranilor indieni pentru armata britanica aflata in Primul Razboi Mondial a cauzat moartea a peste 2 milioane de indieni.

  Ce conteaza cum au negociat cei doi criminali pe o bucata de hartie, ceea ce ei negociau erau rezultatele politicii subterane ale bankerilor.

  Daca nu reusim sa vedem dincolo de aparente v-om fi in continuare manipulati asa cum am fost de peste 200 de ani in numele „Democratiei”.

 4. caroline gunderode 5 octombrie 2020 la 1:47 pm - Raspunde

  romdesivirul

  este un medicament comentat de savantii Frantei gen Didier Raoult sau Christian Perrone precum si alti mari specialisti din Germania , drept un medicament nou , foarte putin eficient si cu efecte secundare nocive foarte puternice .

  Deci contra covidului nu are efect aproape deloc, adica este un simulacru de medicament care are drept consecinta inlocuirea unui medicament salvator ca hydroxichloroquina, daca stii sa o administrezi in doze mici . Unii medici au administrat-o in doze prea mari si au obtinut efecte secundare fatale asupra inimii si rinichilor . Fara s-o stie .

  FAPTUL CA I SE DA LUI TRUMP REMDESIVIR MIE IMI DEMONSTREAZA FOARTE CLAR CA TRATAMENTUL CE I SE FACE ESTE INTENTIONAT GRESIT !
  LA ORA ACTUALA ORICE MEDIC STIE CA ROMDESIVIRUL NU NUMAI CA NU FACE DOI BANI DAR E PROFUND NOCIV !

  POATE CA TRUMP SCAPA DATORITA PROPRIULUI ORGANISM !
  DAR CA E INGRIJIT DE DUSMANI, E SIGUR !

 5. Mark 5 octombrie 2020 la 2:21 am - Raspunde

  O mica observatie: cf filosofiei stravechi indiene (yoga) cel mai puternic om este cel care nu are nevoie de nimeni si de nimic. Ori nu este cazul unui om scos la inaintare precum „president of US” catre care sunt in permanenta focalizate cele mai performante arme.Acest articol mi-a amintit de agonia si moartea lui Stalin = tatucul a cel putin 1/2 din planeta la un moment dat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top