Pascal Vollenweider – Avaaz Dezabonează-te
11 nov. 2019, 17:45 (acum 22 de ore)
către eu

SEMNEAZĂ AICI

Este cel mai periculos pesticid despre care nu ai auzit niciodată, corelat cu leziuni cerebrale la nou-născuți și cancer. Cu toate acestea, urme de clorpirifos sunt peste tot în fructe și legume. În prezent, UE decide dacă va interzice substanța. Aceasta este șansa noastră de a câștiga în Europa și apoi de a impune o interdicție globală! Alătură-te apelului global de a exclude această otravă din hrana noastră:
SEMNEAZĂ AICI

Dragi prieteni și prietene,

Este cel mai periculos pesticid despre care nu ați auzit niciodată, corelat cu forme de cancer, leziuni cerebrale și tulburări neuronale. Și se găsește peste tot.

Clorpirifosul este cel mai murdar secret al industriei chimice, care a depășit vânzările peste tot în lume, dar a fost ferit de lumina reflectoarelor mass-media. Și nu este deloc surprinzător că vor să păstreze secretul: dacă mergem înapoi pe firul istoriei, se regăsește în agenți neurotoxici dezvoltați într-un laborator nazist. Iar acum se găsește în alimentație, aer și apă potabilă.

Avem însă o șansă extraordinară de a-l interzice. Europa ar putea fi pe punctul de a bloca utilizarea acestui pesticid, iar decizii cheie urmează și pe alte piețe majore precum Brazilia și SUA. Hai să ne asigurăm că vom câștiga interdicția în Europa și apoi ne vom putea orienta eforturile pentru a impune interdicții peste tot în lume!

Semnează acum și distribuie către toată lumea. Când campania va deveni uriașă, vom face echipă cu victimele clorpirifosului pentru a ne transmite apelul autorităților de reglementare din întreaga lume:

Semnează pentru a interzice clorpirifosul!

Apărătorii săi spun că clorpirifosul este un pesticid eficient; asta se datorează faptului că provine dintr-o clasă de substanțe chimice dezvoltate pentru a produce gaz paralizant. Aceasta ar putea fi una dintre cele mai toxice substanțe chimice pe care le-am pus vreodată în mâncarea noastră.

Efectele pe care le poate avea asupra organismului uman sunt devastatoare, declanșând de toate de la cancer pulmonar la boala Parkinson. Iar copiii sunt afectați grav: le afectează dezvoltarea creierului și le reduce IQ-ul.

Acum avem șansa de a pune capăt utilizării clorpirifosului. Cu Europa aproape de o interdicție, putem pune presiune pentru luarea acestei decizii. Apoi putem ajuta la lansarea unei mișcări care să ducă lupta pe alte piețe majore din întreaga lume, începând cu Brazilia și principalele state americane, regiuni în care decizii cheie legate de legalitatea pesticidului sunt iminente.

Semnează acum și distribuie către toată lumea. Hai să eliminăm acest produs chimic toxic din alimentele și din corpurile copiilor noștri cât mai repede:

Semnează pentru a interzice clorpirifosul!

Comunitatea noastră a jucat un rol central în lupta împotriva glifosatului, iar când corporația Monsanto ne-a dat în judecată în timpul campaniei noastre, am fost uniți și am câștigat! Clorpirifosul este și mai rău, așadar hai să oprim răspândirea acestei otrăvi înainte de a cauza și mai multe daune!

Cu speranță și hotărâre,

Pascal, Spyro, Luis, Antonia, Aloys, Rosa, Melanie, Bert, Ricken și întreaga echipă Avaaz

Mai multe informații:

(EN) Expunerea mamei la pesticide în timpul sarcinii poate crește riscul de autism al copiilor (TIME)
https://time.com/5555300/pesticide-exposure-autism/

(EN) Fructe otrăvite: Dow Chemical vrea ca fermierii să continue să folosească un pesticid corelat cu autismul și ADHDul (The Intercept)
https://theintercept.com/2017/01/14/dow-chemical-wants-farmers-to-keep-using-a-pesticide-linked-to-autism-and-adhd/

(EN) UE propune interdicția pesticidului, dar documente cheie sunt încă secrete (EU Observer)
https://euobserver.com/environment/146244

(EN) Moștenirea lui Trump: creiere deteriorate (The New York Times)
https://www.nytimes.com/interactive/2017/10/28/opinion/sunday/chlorpyrifos-dow-environmental-protection-agency.html

(EN) Periculoasa ușă deschisă din Brazilia către pesticidele toxice (Human Rights Watch)
https://www.hrw.org/news/2019/07/26/brazils-dangerous-open-door-toxic-pesticides