Un anume Hittler îngropat demult în cimitirul evreiesc Filantropia, Bucureşti
Mesaje primite
x

Misu Croitor
13:22 (Acum 11 ore)

către mine
Către dl. prof. Ion Coja.

Articol din media românească apărut doar de câteva ore…

(Sursa:”Evenimentul zilei”, Autor: Emil Simionescu | luni, 01 ianuarie 2018)

„..La o azvârlitură de băţ de centrul Bucureştiului, pe Bulevardul Ion Mihalache, între zidurile morocănoase şi deopotrivă impozante ale cimitirului evreiesc Filantropia, o cruce de piatră, mâncată de caria timpului, aminteşte posterităţii de numele lui Adolf Hittler. Nu e o glumă, ci mai degrabă o farsă jucată evreilor de un destin hâtru. Într-adevăr, pe piatra de mormânt stau scrijelite cele două cuvinte care au înspăimântat în Cel de-al doilea război mondial întreg mapamondul. Numai că nu este nici pe departe vorba de dictatorul nazist care se face vinovat de asasinarea a milioane de evrei, ci de un biet pălărier, al cărui nume este scris cu doi “t”, mort în 1892, pe vremea când Hitler avea doar trei ani.

Povestea halucinantă a lui Adolf Hittler de România a fost şi încă este ţinută sub cheie de către comunitatea evreiască din România care s-a temut că similitudinea de nume poate crea un scandal de proporţii nu doar în rândul evreilor care convieţuiesc pe teritoriul ţării, ci şi a opiniei publice din coasta Carpaţilor. De altfel, cea mai mare asociaţie din lume (al cărei scop este instituirea adevărului despre istoria evreilor de pretutindeni cu referiri directe la povestea macabră a Holocaustului), American Jewish Joint Distribution Committee, cu sediul în SUA şi activitate în peste 70 de ţări, şi-a trimis anul acesta reprezentanţi în România special pentru a afla unde începe şi unde se termină povestea lui Adolf Hittler, îngropat în 1892 în pământ românesc.

Adolf Hittler de România, la fel de celebru ca părintele celui de-al treilea Reich

EVZ a aflat istoria evrelui ale cărui osemnite odihnesc în ţărâna arsă de soare şi năpădită de bălării a ţintirimului Filantropia chiar din gura unui angajat al acestei instituţii; nea Gheorghiţă (62 ani), omul care i-a întâmpinat pe americani şi care le-a furnizat informaţii, atâtea cât le ştia din auzite, despre Hittler.
“A fost un pălărier austriac, de origine evreiască, stabilit prin anii 1886, în România. Ca toţi evreii încerca să îşi deschidă o afacere. Nu a făcut mulţi purici, însă, pentru că, în doar câţiva ani a fost doborât de febră tifoidă sau holeră, ceva de genul ăsta”, începe să depene firul poveştii bătrânelul care ne însoţeşte paşii prin cimitir cu destinaţia mormântul lui Hittler. “Eu sunt angajat aici de vreo patru ani. Nu am auzit niciodată ca evreul ăsta să mai aibă rude în viaţă, că altfel nu cred că ar fi arătat mormântul în halul ăsta”, îşi dă cu părerea nea Gheorghiţă arătând cu degetul spre petecul de pământ neîngrijit de ani buni din care se iţeşte şuie piatra funerară. Interlocutorul nostru se simte dator să adauge că povestea lui Adolf este cunoscută ca un cal breaz de mai toţi angajaţii cimitirului. “Nu ai dumneata păr în cap de câte ori am fost întrebaţi de mormântul ăsta. În special turişti, veniţi din cine ştie ce colţ al ţării. Ba, sunt şi o grămadă de evrei din străinătate care vin şi cer lămuriri cu privire la Hittler ăsta”.

Prima istorisire despre evreul îngropat în cimitirul evreiesc Filantropia datează din 1933.”
SURSA:
http://evz.ro/l-am-gasit-pe-adolf-hittler-isi-doarme-somnul-la-cimitirul-evrei.html
.
.
Nota redacției: Dacă întâlnești numele ADOLF HITLER într-un cimitir evreiesc, se deduce că acesta ar fi un nume evreiesc. Trebuie făcută demonstrația că ADOLF HITLER fostul fuhrer Nu era evreu! Pe datele care le avem punctul de -lecare este că fuhrerul era cam evreu, bată-l norocul să-l bată…