Subject: Fw: Einstein – Formula fericirii !

Einstein a scris acum un secol un bilet care face istorie.
Care e formula fericirii, conform geniului fizicii

Teoria fericirii a lui Einstein s-a vândut anul trecut la licitație cu o avere, deși avea doar câteva rânduri și era scrisă pe o bucată de hărtie de la un hotel.

Dacă te-ai decis să-ți ghidezi viața după afirmații mai mult sau mai puțin filozofice, ar fi bine să ca respectivele cuvinte să aparțină unor oameni celebri.
De exemplu, fizicianul Albert Einstein a scris teoria fericirii, pe lângă o serie stufoasă de principii ale fizicii după care ne ghidăm și astăzi. Prea puțină lume știe că respectiva teorie a fericirii există, dar s-a comercializat cu 1,56 milioane de dolari.
Ilustrată în imaginea prezentata, hârtia cu cele câteva cuvinte ale fizicianului are o poveste foarte interesantă.
Practic, detaliile de fond s-ar putea să fi transpus câteva rânduri de text într-o sumă gigantică.
La vârsta de 43 de ani,
Albert Einstein ajunsese la un punct în viata sa în care călătorea pentru a ține discursuri contra cost la diverse evenimente.
În noiembrie 1922, omul de știință a primit aproximativ 2250 de euro pentru a tine o prelegere la Tokyo.
În timpul respectivei călătorii, care nu a fost deloc scurtă, a aflat vestea că tocmai devenise laureat al premiului Nobel pentru fizică. Acel detaliu s-a reflectat în mulțimi de oameni curioși care s-au grăbit să-l întâmpine la sosire.
Copleșit de atâta atenție și interes din partea publicului larg,
Einstein s-a retras în camera sa de hotel de la Hotel Imperial din Tokyo.
Acolo a scris teoria fericirii pe o foaie personalizată cu sigla hotelului în care s-a afla.
Tot atunci, un mesager a sosit să-i livreze un mesaj.
Pentru că nu avea la el bani de bacșis sau pentru că mesagerul nu accepta nici un fel de plată, din principiu, fizicianul i-a înmânat două foi de hârtie scrise de mână.
„Poate că, dacă ai noroc, aceste notiţe vor deveni mai valoroase decât bacşişul în sine”, i-ar fi spus Albert Einstein curierului. Anul trecut, nepotul acelui om a dus la licitație bilețelele norocoase. Hârtiile cu pricina au ajuns în mâna unei rude ale mesagerului din Hamburg, Germania. Aceeași personă, care a decis să rămână anonimă, a obținut un total de 1,8 milioane de dolari pe cele două documente. Inițial, s-a crezut că valoarea lor nu va depăși o sumă între 5000 și 8000 de dolari.

Teoria fericirii a lui Einstein este simplă
„O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât urmărirea succesului cu o neliniște constantă.”
Aceasta a fost una dintre notițele lui Einstein ce va rămâne în mentalul colectiv ca fiind teoria fericirii a faimosului om de știință Cea de-a doua foaie de hârtie a inclus cuvintele,
”Când există voință, există o soluție”