Text primit pe site. Dacă îl public la secțiunea „textele altora” asta înseamnă, domnule Ismet, că nu sunt eu autorul. Ca și în textul comentat de dvs, pe care nu l-am scris eu. Credeam că se înțelege. Mata de ce n-ai înțeles? Ești turc, bre, Ismet?!

.

.

 

Băsescu l-a citit bine pe Erdogan!

Domnule Ion Coja articolul dumneavoastra, nu are fisuri, ci are o gramada de gauri.
„De multe ori, kurzii au pierdut teren, pentru ca erau atacati „din spate”, acolo unde erau doar granicerii turci.”
In afara de o simpla afirmatie, nu contine nici un argument. Daca turcii i-ar fi lasat pe cei din ISIS, sa-i atace pe la spate, azi, Kobane ar fi fost sub ISIS.
” … nu a ajutat cu nimic fortele kurde din Siria. Nimic! Zero!”
Nu numai ca este o afirmatie tendentioasa, este si prosteasca. Ar trebui domnule Coja, sa cautati informatii pe net, si apoi sa vorbiti. Ranitii kurzi din Kobane, unde au fost tratati? Refugiatii din Kobane, aprox. 250.000 de persoane, imensa majoritate kurzi, unde sau refugiat? Fortele kurde din nordul Irakului, pe unde au trecut ca sa ajunga la Kobane? Aprovizionarea kurzilor din Kobane, pe unde s-a facut?
„… detasamentele internationale de voluntari impotriva ISIS …”
Astia pe unde or fi trecut granita? Probabil ca au fost teleportati acolo.
„au fost efectiv eroi si si-au recucerit pozitiile de fiecare data.”
Si-au recucerit pozitiile dupa ce trupele peshmerga au ajuns acolo tranzitand teritoriul turc, cu arme cu tot, inclusiv tehnica militara. Ca sa fi erou, trebuie sa ai si cu ce sa fi erou.
http://www.theguardian.com/wor…
„La final ISIS a fost alungat din regiune, …”
Nu au fost alungati din regiune. Oricine poate vedea acest lucru. Au fost fortati sa se retraga din Kobane.
” … spre dezamagirea totala a lui Erdogan care voia islamisti la granita si nu kurzi”
Inca o afirmatie nelalocul ei. Care islamisti? Cei din ISIS? Astia nu au cu nimic de a face cu religia islamica (si kurzii sunt tot adepti ai religiei islamice), victimele acestor dementi, sunt in imensa majoritate musulmani. Bineinteles, victimele musulmane, in articolele de presa nu au religie. Sunt pur si simplu kurzi, irakieni, sirieni, etc. Victimelor de alta religie, nu se scoate in evidenta nationalitatea sau cetatenia, ci numai religia. Respectivii sunt crestini,, yezidi, dar nu kurzi, irakieni etc.
„… exact cum a procedat si cu crestinii, cu satele si orasele lor.”
Despre cine este vorba? Despre Erdogan? Afirmatia este total ambigua. Unde sau refugiat o parte din crestinii din Siria? Nu in Turcia?
„Epurare pe granita, o puteti numi. „Patent” turcesc.”
Inca o afirmatie care arata ca domnul Coja vorbeste pe langa subiect.
http://www.cbsnews.com/news/ku…
http://www.telegraph.co.uk/new…
„Dovezi? Hm! Trebuie sa intelegeti ca Turcia are un puternic sprijin in zona serviciilor secrete. Ei controleaza sau influenteaza si o mare parte a stirilor care apar. Daca vreti stiri corecte, trebuie sa cititi nu presa internationala care este complet virusata de influenta turcilor si aliatilor lor, ci presa locala.”
Strugurii sunt acri, zise vulpea vazand ca nu ajunge sa-i manance.
„De cand exista evenimente pe langa uriasa granita cu Turcia, in mod bizar, nu au fost evenimente pe teritoriul turc. Va spun eu de ce: EXISTA INTELEGERE INTRE TURCI SI ISIS! Asta este doar inca o dovada.”
Asa se zvoneste si despre Israel. Dupa logica domnului Coja, as spune: EXISTA INTELEGERE INTRE ISRAEL SI ISIS! Asta este doar inca o dovada.
„explozia a fost in mijlocul unor voluntari kurzi din Suruc, multi dintre ei refugiati sirieni, care organizau actiuni umanitare pentru orasul-sora, Kobane. Agentiile de stiri au „omis” sa spuna ca era vorba de kurzi.”
Inca o minciuna. Explozia a avut loc in mijlocul unor voluntari din Istanbul, membrii ai Federatiei Asociatiilor Tinerilor Socialisti. Acestia sustineau o conferinta de presa. Aceasta federatie are membrii atat kurzi cat si turci.
Ce nu spune domnul Coja, este ca atentatorul sinucigas, este kurd.
Domnul Coja zice ca s-a omis sa se spuna ca era vorba de kurzi. Domnule Coja aveti ocazia sa va reparati greseala:
„Çoğunlukla İstanbul’dan gelen Türk ve Kürt gençlerin Kobani’ye geçmek için …”
(Tineri turci si kurzi, majoritatea venind din Istanbul ca sa treaca in Kobani …)
http://www.cnnturk.com/turkiye…
Stirea cu precizarea de mai sus, a aparut pe site-ul CNN Turk.
„– reactia Turciei a fost suspect de retinuta, Erdogan marginindu-se sa declare ca „a fost un act de teroare”.
Asa ziceti domnule Coja. Oare ce spus Erdogan cu adevarat?
„Bu vahşeti işleyenleri şahsım ve milletim adına lanetliyorum. Terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terörün, dini yoktur, ırkı yoktur, milleti milliyeti yoktur, vatanı yoktur. Teröre karşı tüm uluslarası bir mücadelenin verilmesi gerektiğini hep ifade ettik, ediyoruz. Terör insanlığın huzuruna kast eden bir olaylar silsilesidir..”
(In nume personal si in numele natiunii, condamn autorii acestei atrocitati. Indiferent de unde ar veni teroarea, trebuie condamnata cu tarie. Teroarea nu are religie, rasa, etnie sau patrie. Am spus mereu, impotriva terorii trebuie dusa o lupta internationala. Terorismul este o conspiratie in serie impotriva pacii umanitatii).
http://www.internethaber.com/e…
„Isteria declansata de Erdogan pentru cativa marinari agresivi”
Domnul Coja ar trebui sa stie, ca israelienii au sechestrat o nava in ape internationale. Conform legislatiei internationale, un asfel de act se considera piraterie. In al doilea rand, Israelul si-a cerut scuze public pentru acest gest.
„In concluzie, aceste explozii de o parte si de alta a granitei, se intampla punctual NUMAI ACOLO, pentru ca asa suna INTELEGEREA.”
Argumente infantile de doi bani. Poate ne spune domnul Coja, de unde are aceste informatii. Era sa uit. Este logica dumnealui. Serviciile secrete turcesti controleaza tot.
„La aceeasi concluzie au ajuns mii de oameni in zona, muuuult mai bine informati decat agentiile de stiri din Romania …”
NO COMMENT.
„Mai mult, ca razbunare, luptatorii kurzi au ucis doi politisti turci.”
Unde au fost ucisi cei doi politisti? In casele lor, in afara serviciului, sub ochii familiei.
” … iar cei care au ucis politistii turci nu suntextremisti kurzi (sintagma inventata de guvernul turc) ci sunt kurzii care au razbunat jocul duplicitar al tucilor.”
In viziunea domnului Coja, teroristii kurzi, sunt teroristi buni, ceilalti sunt rai. Bravo domnule Coja.
” … iarasi Erdogan vedeta stirilor externe, asta dupa ce se chinuise sa provoace cetatenii Istanbulului re-autorizand distrugerea parcului Giza …”
Nu Erdogan a reautorizat proiectul privind parcul Gezi (nu Giza), ci justitia turca.
„Intorcandu-ne la problemele noastre, SI DIN acest motiv, Turcia si Erdogan nu trebuie lasati sa sponsorizeze vreo moschee reprezentativa in Romania.”
Pentru cultura generala a celor care hulesc constructia acestei moschei cu bani de la guvernul turc, ar trebui sa stie ca statul turc ajuta financiar comunitatea musulmana din Romania, nu de ieri de azi, ci din 1878. Toate moscheile din Romania, au fost renovate cu bani de la statul turc. Sa nu creada cineva, ca guvernul turc sprijina comunitatea musulmana de aici, numai din punct de vedere religios. Acest sprijin se face si cultural-educativ.
„Turcia ramane un vecin periculos …”
Pentru ce este Turcia un vecin periculor? A atentat cumva la suveranitatea Romaniei?
” … iar Erdogan un presedinte – dictator extrem de alunecos si perfid.”
Sa spuna cineva, care dictator a acceptat de buna voie, rezultatul votului popular, atunci cand acesta i-a fost defavorabil.