Avocatul poporului VICTOR CIORBEA în cârdășie cu dușmanii poporului

Experienta ne arata ca de fiecare data cand vrei sa interzici un lucru, il faci mai atractiv pentru cei care pana atunci nici nu auzisera de asa ceva. S-ar putea ca prin interzicerea aceasta sa se obtina efectul contrar.

Oricum, eu ma intreb cum poate fi un simbol fascist salutul legionar, atata vreme cat la adunarea de la Blaj din 1848 romanii au depus un juramant de credinta poporului roman si imparatului habsburgic, cu o mana pe inima si cu una ridicata spre cer. Genialul Codreanu a adoptat un salut cu adanci semnificatii istorice, asa, ca sa le dea dureri de cap politrucilor care vor sa interzica „simbolurile fasciste” , aparute cu cel putin 100 de ani inainte de nasterea fascismului.

Adevarul este ca doctrina legionara este extrem de periculoasa pentru haita de la putere, care nu si-ar putea face mendrele, daca macar al 10-lea cetatean roman ar avea comportament legionar. (Acest comportament este definit de apartenenta la legile legionare si la invataturile din carticica sefului de cuib, o carte de o valoare morala inestimabila: Pentru cei care nu stiu, legile legionare sunt in numar de 6: Legea muncii, educatiei, tacerii, onoarei, disciplinei si ajutorului.) Cititi definitia lor din carticica sefului de cuib si veti intelege cat de morala si de pura este doctrina legionara. Mai devreme sau mai tarziu, ea va ajunge dominanta printre romani si atunci neamul romanesc va deveni un neam de frunte printre neamurile lumii. Atunci pleava de care acum ne plangem ca niste babe neputincioase, se va risipi in bataia vantului aproape de la sine.