CD denitsoc@gmail.com 75.57.36.95 |
DESPRE MIROSURI ȘI MIGRAȚIE De Av. Silvia Uscov „You are what you eat” (Ești ceea ce mănânci) e o vorbă. Da, mirosim și în funcție de ce mâncăm pentru că se produc niște reacții chimice, iar transpirația și căldura fac restul. Dacă mai stai și într-o capitală europeană fără apă caldă, la revedere. Îmi aminteam ieri cum era când călătoream cu avionul la începutul anilor ´90. Lume elegantă, miros de parfum, fără aglomerație. În zilele noastre pe Otopeni parcă e autobaza din comuna „Trei Chirpici”. În problema migrației sunt de acord cu Viktor Orban tocmai pentru că este o problemă de echilibru. Nu poate un popor dintr-un spațiu delimitat numit stat să asimileze prea multe elemente străine cu o diferență de cultură. Și da, chiar și românii au creat perturbări în statele vestice, chiar și ucrainenii o creează inclusiv la noi, darămite oameni cu o mare diferență culturală, cum ar fi asiaticii sau arabii (să ne amintim de problema francezilor cu arabii?). Nu e o problemă atunci când fenomenul migrației este în anumite limite, ba chiar poate este benefic un oarecare mix, dar atunci când este foarte intens, se strică echilibrul și devine o problemă națională. În plus, se mută presiunea existentă de pe guvernanții statului de origine pe guvernanții statului-gazdă și este normal ca și populația din acest ultim stat să aibă o reacție. Legat de ucraineni, îmi povestea o prietenă că au venit doamnele de acolo și practică prețuri mult mai mici în zona esteticii decât multe dintre saloanele românilor. Deci există un efect economic, care nu știu dacă este benefic sau nu, dar el există și trebuie analizat. Să te faci că nu vezi sau să nu sesizezi problema ca să nu strici „corola de minuni a lumii” a celor care doar se pretind a fi toleranți nu este o soluție. Un dialog, însă, pentru a vedea cât ne poate realmente afecta sau ne poate aduce un beneficiu ori care este limita de inserție în societate a unor migranți, este o soluție. Iar dialogul poate porni de la afirmația cuiva care își exprimă această îngrijorare. Ce bine că nu-s influencer și pot să-mi păstrez dreptul la liberă exprimare! Sursa: https://www.art-emis.ro/jurnalistica/despre-mirosuri-si-migratie |
SATANA
“Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, nu este ceea ce presa occidentală îl prezintă a fi”, spune reporterul Cory Bernardi de la Sky News Australia.
„Ceva în toate acestea nu se potrivește. Există o agendă de lucru în Ucraina, care este mult mai mare decât împiedicarea invadatorilor ruși. Suntem insa înțelepți să luăm tot ce ni se spune despre acest conflict cu o uriasa rezerva”, spune el.
Zelensky este dezvăluit de Bernardi, inclusiv afilierea sa la Batalionul Nazist Azov, restricția sa privind libertatea de exprimare, crimele sale și „ faima sa de curvă” cu semne sataniste.
https://en-volve.com/wp-content/uploads/2022/08/volodymyr-zelensky-ukraine-678×381.jpg.optimal.jpg
O GLUMA AVERTISMET
De Cristina Laila Publicat 5 august 2022
Nu chestionați niciodată oamenii de știință pentru că știința este stabilită…
Omul de știință francez Etienne Klein a postat pe Twitter o fotografie cu o felie de salam chorizo și le-a spus celor aproape 100.000 de adepți de pe Twitter că este o „imagine cu telescopul spațial” a celei mai apropiate stele de soare.
Zeci de mii de oameni l-au crezut fără să pună la îndoială nimic.
„Imagine cu Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de Soare, situată la 4,2 ani lumină distanță de noi. A fost luată de telescopul spațial James Webb. Acest nivel de detaliu… O lume nouă este dezvăluită în fiecare zi”, a spus Klein duminică.
Omul de știință și-a recunoscut apoi farsa.
„Având în vedere unele comentarii, mă simt obligat să clarific că acest tweet care arată un presupus instantaneu al lui Proxima Centauri a fost o formă de amuzament. Să învățăm să ne ferim de argumentele de la autoritate, cât și de elocvența spontană a anumitor imagini…”. el a spus.
Apoi și-a cerut scuze…
„Vin să le prezint scuzele celor pe care farsa mea, care nu avea nimic original, i-a șocat cu imagini care par elocvente, singure.”
El a vrut pur și simplu să îndemne la prudență.
„Gluma unui om de știință”, a spus el.
https://www.thegatewaypundit.com/2022/08/top-french-scientist-admits-photo-tweeted-space-telescope-image-nearest-star-sun-just-slice-chorizo
GAFELE FINANCIARE AMERICANE PUN CAPĂT DEFINITIV MONOPOLULUI DOLARULUI
De David P Goldman
Dominanța dolarului în comerțul cu petrol se apropie de sfârșit. Țările importatoare de petrol au suferit o lovitură dublă fără precedent în acest an, deoarece prețurile petrolului au crescut în timp ce alte valute s-au depreciat față de dolarul american. Nu numai că monedele asiatice și ale altor piețe emergente cumpără mai puțin în termeni de dolari SUA, dar petrolul costă mai mult în termeni de dolari nominali – aproape triplu prețul în moneda locală de acum doi ani.
Dubla lovitura va incuraja puternic eforturile asiatice de a abandona dolarul ca monedă de tranzacționare. Băncile centrale asiatice au deja peste 400 de miliarde de dolari SUA în linii de schimb valutar local și pot tranzacționa între ele în propriile monede.
Sursa: https://asiatimes.com/2022/08/us-blunders-threaten-to-end-dollar-pricing-of-oil
BEIDOU COMPLET ARMAT PENTRU A GHIDA TELEFONELE CAT ȘI RACHETELE CHINEI
– Sistemul de navigație prin satelit BeiDou a fost modernizat cu un nou cip pentru utilizări optime civile și militare
De Jeff Pao
China încearcă să promoveze utilizarea civilă a sistemului său de navigație prin satelit prin lansarea unui nou cip care poate suporta mesaje scurte pe smartphone-uri din zone îndepărtate, direct(fara turnuri) prin reteaua-sistemul de sateliti BeiDou..
Cipul încorporat permite tuturor utilizatorilor de smartphone-uri care isi pun cipul, să trimită și să primească mesaje scurte prin sistemul de navigație prin satelit al țării BeiDou, a declarat Yang Changfeng, arhitectul șef al sistemului și academician al Academiei Chineze de Inginerie, într-un interviu recent.
Yang a spus că China va optimiza utilizarea sateliților și a facilităților de telecomunicații pentru a îmbunătăți performanța BeiDou, care este acum precisă la un metru.
Chen Zhonggui, proiectantul șef al satelitului BeiDou-3, a declarat că 45 de sateliți BeiDou sunt acum în funcțiune. Chen a spus că sistemul are o precizie de la trei până la cinci metri la nivel global și de la unu până la trei metri în regiunea Asia-Pacific.
China North Industries Corporation, China Mobile, China Electronics Technology Group Corp și producătorii locali de telefoane mobile au lansat împreună un cip care poate permite utilizatorilor de telefoane mobile să trimită și să primească mesaje scurte prin BeiDou.
Yang de la BeiDou a spus că această nouă caracteristică ar putea ajuta la protejarea oamenilor din zonele sălbatice, indepartate și a lucrătorilor din pescuitul de adâncime. Yang a spus că din ce în ce mai multe aplicații vor fi introduse consumatorilor, în timp ce vehiculele fără șofer vor folosi BeiDou în viitor.
În 2021, 324 de milioane de smartphone-uri, reprezentând 94,5% din livrările interne de smartphone-uri din China, au fost compatibile cu sistemul de navigație al lui Beidou, potrivit Caixin.
Un cip de poziționare de înaltă precizie BeiDou de 22 de nanometri a fost lansat în septembrie 2020 și a fost produs în masă încă de anul trecut. Cipul, care este suficient de mic pentru a fi integrat în smartphone-uri, poate primi semnale și de la sistemele GPS din SUA, Glonass din Rusia și sistemele Galileo ale Uniunii Europene.
Pe 3 august, Oficiul de Navigație prin Sateliți din China a dezvăluit 35 de licențe care permit utilizarea comercială a Serviciului de Radionavigație prin Sateliți (RNSS) de la BeiDou.
În mai, biroul a declarat într-o carte albă că veniturile industriei de navigație prin satelit din China au crescut cu 16,3%, până la 469 de miliarde de yuani (69,5 miliarde de dolari) anul trecut, față de 2020. A spus că guvernul dorește să monetizeze BeiDou și să folosească veniturile pentru a sprijini în continuare sistemul. dezvoltare.
Biroul a spus că BeiDou ar putea fi utilizat în domenii precum telecomunicații, alocarea energiei, lucrări în caz de dezastru, siguranță publică, transport, agricultură și acvacultură, monitorizare hidrologică și observare meteorologică, precum și lovituri militare pe rază lungă.
Acesta a spus că sistemul ar putea fi aplicat împreună cu internetul obiectelor, inteligența artificială și tehnologiile de date mari.
Beijingul a devenit conștient de importanța construirii propriului sistem de navigație prin satelit după ce a văzut că armata Statelor Unite și-a sporit considerabil precizia armelor cu ajutorul Sistemului de poziționare globală (GPS) al SUA în timpul războiului din Golf din 1991. China a început să-și construiască propriul său sistem de navigație prin satelit. în 1994.
La 31 iulie 2020, președintele chinez Xi Jinping a anunțat că a fost finalizată configurarea celei de-a treia generații a sistemului BeiDou. Pe 31 iulie a acestui an, China Aerospace Science and Technology Corp (CASC), o întreprindere de stat, a anunțat lansarea oficială a serviciilor globale de navigație prin satelit ale BeiDou.
Într-un raport din 2018, PLA a folosit un ceas inteligent BeiDou, care poate urmări locațiile și condițiile de sănătate ale soldaților săi și le permite să cheme ajutor și să raporteze situații în direct. Pentru a-și ascunde locația, soldații pot distruge ceasul apăsând un buton cu o singură atingere, se arată în raport.
Un alt articol spunea că BeiDou ar putea fi folosit pentru a ghida bomba de alunecare LeiShi-6 (LS-6) Thunder Stone, care nu necesită senzori și camere scumpe.
BeiDou ar putea fi folosit în continuare ca un instrument suplimentar pentru a ghida rachetele balistice intercontinentale ale Chinei, cum ar fi Dongfeng-41, deși viteza lor ultra mare ar putea reduce precizia sistemului de navigație.
Zhu Jiangming, un editorialist militar, a scris într-un articol publicat de Southern People Weekly că unele rachete balistice, inclusiv Dongfeng-21, au trebuit să își reducă pentru a fi ghidate de BeiDou.
Sursa: https://asiatimes.com/2022/08/beidou-fully-armed-to-guide-chinas-phones-and-missiles
YMTC DIN CHINA ANUNTA REALIZAREA CIPULUI 3D NAND
De Jeff Pao
Producătorul chinez de cipuri de memorie YMTC i-a anunțat pe rivalii Micron și SK hynix, susținând că are o tehnologie proprie dezvoltată unic, care a îmbunătățit performanța semiconductorului său 3D NAND cu 50%, reducând în același timp consumul de energie cu 25%.
Compania Yangtze Memory Technologies (YMTC), fondată în 2016 și cu sediul în Wuhan, a anunțat ca cipurile sale NAND de a patra generație, cunoscute sub numele de X3-9070, sunt primele care prezintă 232 de straturi de celule de memorie, potrivit rapoartelor presei chineze. Îmbunătățirile de performanță pretinse sunt față de cipurile sale de a treia generație lansate în aprilie 2020.
Anunțul spunea că X3-9070 este produsul flash cu cea mai mare densitate de biți din istoria companiei, permițând o capacitate de stocare de 1 terabyte (TB) într-o amprentă ultracompactă mono-die. Comunicatul de presă nu a precizat, însă, cu exactitate câte straturi de celule de memorie a stivuit cipul X3-9070.
Dar producătorul de cipuri din Wuhan ar putea ajunge în curând pe „lista de entități” din SUA pentru furnizarea de componente pentru tehnologiile Huawei sancționate, daca asta ar mai putea insemna ceva pentru companiile chinezesti.
Sursa: https://asiatimes.com/2022/08/chinas-ymtc-claims-3d-nand-chip-breakthrough
Traducerea CD