Doamna Maria, pretuiesc atat de mult cuvintele dv incat nu pot rezista sa nu va adresez un indemn, daca e prea mult sa spun sfat.
Exista o tendinta de amalgamare a religiilor, un fel de “ecumenism” care, sub firma ca le pretuieste pe toate, de fapt sa le inmormanteze pe toate. Acest program, aplicand democratia intr-un organism in care aceasta e corp strain, pune pe acelasi plam pe Iisus, pe Mohamed, Budha, Confucius, Moise si altii. Rezultatul e ca toti acestia nu sunt pusi pe acelasi soclu, asa cum teoria vrea sa arate, ci pusi sub aceeasi placa mortuara, pentru ca religioile fondate de fiecare dintre ei nu pot exista decat atat cat isi cultiva normele specifice, “tablele Legii” ptoprii si se pulverizeaza in momentul in care, adoptand metodele multiculturalismului, se amesteeca unele cu altele.
Pentru noi crestinii Iisus Hristos este unicul Fiu al lui Dumnezeu, Dumnezeu El Insusi, de-o fiinta cu Tatal si cu Duhul Sfant, iar invatatura Lui, crestinismul, este singura religie adevarata, revelatie divina. Toti ceilalti profeti sunt oameni muritori care l-au cautat pe Dumnezeu si L-au propovaduit dupa puterile lor.
Noi respectam dreptul fiecarui om de a avea propriile convingeri religioase si nu impunem nimanui credinta noastra (asa cum altii o fac, islamul cu sabia, altii prin alte mijloace). Dar nici nu acceptam imixtiuni in doctrina noastra, revelata de Iisus Hristos si cultivata in toata puritatea ei vreme de doua milenii de Biserica crestina.
Doamna Maria, va rog din suflet, Biserica are nevoie ca de aer de buna dumneavoastra credinta, de sensibilitatea dv, de talentul dv, de legatura atat de organica a dv cu neamul careia ii apartineti.
Ramaneti fiica a Bisericii lui Hristos si nu va lasati atrasa de sirenele pierzatoare!

Comentariu semnat KOSON