Biden a cîștigat! Update – De la Dorin Tudoran

4 Votes

 

Nu de mult s-a terminat numărătoarea în Pensylvania, stat cu 20 de voturi electorale, unde a cîștigat Biden, și Nevada, 6 voturi. Mai sînt de nuărat voturile din Groergia, unde vandidații sînt umăr la umăr, și North Carolina, unde probabil va cîșțiga Trump/ În momentul de față, Biden are 290 de voturi, iar Trump 214. În ciuda diferenței enorme, Trump postează în delir pe Twitter vă e învingător. Nu, nu e este, nici nu are cum să fie în ciuda tuturor contestațiilor și sesizărilor, fie și la Curtea Supremă. Pînă acum, președinția UDA s-a cîștigat la vot, nu la tribunal. Voi reveni mîine sau luni cu un comentariu pentru că aceste algeri sînt pline de învățăminte și vor fi bogate în consecințe…

https://www.foxnews.com/elections/2020/general-results

Update – Dorin mi-a trimis textul de mai jos, ca să-l pun la comentarii. Cred ă e mai bine să-l pun aici. În ce mă privește, rămîne cum am mai spus, mîiine sau luni voi reveni cu un comentaru mai am0lu…

„Binenteles ca s-au terminat, doar Trump si ai lui viseaza cai verzi pe pereti, si rau fac fiindca impresia finala pe care Trump o va lasa (spre bucuria democratilor) este ca e asemeni betivului care, prabusindu-se sub masa, tine cu tot dinadinsul sa traga dupa el si fata de masa.

Evident ca Trump are dreptate cand spune ca alegerile au fost masluite, dar nu au fost furate neaparat cum crede el, in zilele in care s-a votat, ci prin uriasa manipularea la care au fost supusi americanii timp de 4 ani prin actiuni cum nu am vazut inca indreptate impotriva unui candidat/presedinte. In mod sigur s-au facut matrapazlacuri substantiale prin manipularea votului « prin corespondenta », dar, din punctul meu de vedere, furtul principal s-a facut cum iti mentionam mai devreme.

Este foarte posibil ca Republicanii sa piarda si Senatul, fiindca la egalitate de locuri in Senat, partidul care are Casa Alba primeste un vot in plus, iar asa-zisii senatori independenti (doi la numar) au votat intotdeauna cu democratii…

Daca democratii, sub presiunea stangii-radicale, au instaurat o dictatura de nedescris (din universitati in institutii ale statului, de la medii de informare in masa la platforme de socializare etc.) pe cand nu dominau decat Camera Reprezentantilor, e usor de prevazut la ce va fi supusa America  in anii ce vin cu un Partid Democrat la Casa Alba si controland ambele camere ale Congresului. E posibil sa asistam la inca 12 ani de control exercitat de Clanul Obama si acolitii lui: 4 ani marioneta Biden, caci Harris va fi vioara intai, si 8 ani Harris presedinte. Va fi pentru prima oara cand functia pe care nu o ia nimeni in serios aici, cea de Vicepresedinte, una pur decorativa daca vrei, va deveni functia principala, iar cea de presedinte va deveni cea de unde va fi condus Executivul.

Biden a fost ales de Obama ca Vicepresedinte exact pentru slugarnicia de care este capabil acest politician mediocru, dar dorind sa fie, mereu, ceva “important/mai important”. Obama nu si-a anunta sprijinul public pentru marioneta Biden, decat atunci cand a avut asigurari certe de la Biden ca o va lua pe Harris in tandem. Orice om cu mintea intreaga intelege ca dupa ce in preliminariile democratilor, Harris l-a atacat pe Biden cum n-a facut-o nimeni, acuzandu-l implicit de rasism, un om de caracter, acuzat atat de dur, nu ar fi decis sa o ia drept partenera de tandem tocmai pe Harris. Obama i-a bagat-o pe gat si Mos Tagarta a inghitit galusca, ca si cum era felul sau de mancare preferat. Timp de patru ani – asta daca nu va fi scos din Biroul Oval mai devreme din motive de gagaism – Biden va fi tinut in fereastra sa zambeasca poporului, in timp ce Clanul Obama si acolitii lui vor definitiva ce au inceput cand Obama a fost ales presedinte. Pentru alegatori, faptul ca Biden este corupt pana in maduva oaselor n-a avut nicio importanta.

Trump a fost un presedinte fara partid, spijinul republicanilor pentru el a fost, in multe cazuri, doar unul partial; un presedinte fara echipa; un presedinte care a intrat in conflict chiar cu oamenii pe care-i alesese sa se afle in echipele sale; un presedinte care a atins probleme pe care cei dinaintea lui au fost “intelepti” sa le ocoleasca, s-a jucat cu focul fara sa aibe suficienti pompieri in jurul sau.

Cand te legi atat de frontal de boli sistemice, sistemul te infrange. A patit-o si Carter, cel care anunta ca in ziua in care se va instala la Casa Alba, in Washinton treburile nu vor mai merge “as usual”. Si el a atacat “mlastina”, iar ”mlastina” a castigat. Stilul de tzatza al lui Trump a sfarsit prin a obosi pana si prea multi dintre sustinatorii lui, chiar si atunci cand Trump, pe fond, avea dreptate. Va fi fost ceva adevar in acel “Stilul e omul.” Trump s-a expus, in prea multe situatii, in postura de “Gura bate curul.”

In sfarsit – si cel mai grav – cei care, din motive de toate felurile, au tot tanjit dupa « socialismul cu chip uman », pe care noi l-am trait atatea decenii, vor avea placerea sa vada ca visatul “chip uman” nu zambeste, ci ranjeste.”