mihai ioncoja.ro mihai.remion@yahoo.com 86.122.182.113 Unul din motivele pt care am spus ca regele a trait toata viata in minciuna. E adevarat, nu este cel mai important motiv pt care am afirmat-o. Dar ne ajuta sa aflam cu cine avem de-a face, ce caracter a avut. Cine e curios poate sa caute informatii despre tablourile El Greco, faceau parte din Colectia Carol I care a fost lasata prin testament Coroanei Romaniei, fara dreptul de a parasi tara. Coroana era institutia, nu persoana regelui! Aha, deci Emilian Ionescu a mintit! Sau regele?! |
Ce inseamna sa te grabesti!
In aceeasi carte:
„Continuand drumul cu trenul pana la Lausanne, am putut vorbi linistit cu D. Negel, fostul maresal la Curtii Regale, care mi-a inmanat plicul sigilat cu banii de care imi pomenise Petru Groza la ceremonia declararii republicii la Bucuresti…era doar un plic cu bancnote in dolari pe care i-am predat a doua zi la Banca din Lausanne si pt care am primit, in aceeasi zi de 6 ianuarie 1948, o chitanta de la centrala bancii din Zurich pt 260.000 de franci elvetieni, varsati in contul regelui Mihai…(chitanta este prezentata in carte)
Regina-mama s-a inapoiat in Elvetia impreuna cu Augusto Vermehren care restaurase tablourile de la Sinaia, ca sa verificam starea celor depuse de mine la banca din Zurich. Vermehren imi sugera sa iau cele mai importante tablouri in America si sa tin acolo conferinte despre Romania, castelele regale de la Sinaia si opera lui El Greco. Vorbea in cunostinta de cauza, dandu-si seama ca venitul din micul capital depus in banca nu era suficient pt acoperirea cheltuielilor nici macar la Florenta, daca viitoarea familie a regelui Mihai, cu o suta de servitori, s-ar instala la vila Sparta…
Reintalnirea celor doi logodnici(regele si Ana-n.m.) a avut loc la granita franco-elvetiana de la Vallorbe, unde am asteptat-o pe principesa Ana cu regele la volanul Buick-ului decapotabil, purtand inca numerele de Bucuresti. La plecarea din tara ni se permisese sa scoatem 4 automobile pe care intentionam a le vinde…”
Despre nunta regelui:
„Regele Mihai era imbracat in uniforma de amiral al Marinei Regale Romane… regina Ana purta aceeasi diadema de diamante pe care o purtase regina-mama Elena la casatoria ei…la gat purta un colier de diamante cu un singur pandativ format dintr-un singur diamant, pe care il primise cadou de la regele Mihai ca dar de nunta…
Mutarea familiei regale in Anglia era considerata o idee foarte buna… Inainte de mutarea in Anglia, atat la dus cat si la intors de la Florenta, regele s-a oprit in Elvetia pt a-l consulta pe consilierul sau financiar de la banca si pt a-si completa orele necesare pt mentinerea brevetului de pilot.
Generalul imi dadea inca multe detalii asupra mutarii la Londra si, stiind ca automobilele ma interesau si pe mine, imi povesti cum a calatorit, ca pasager al reginei Ana, intr-un Alfa Romeo, in timp ce regele conducea un Talbot francez incarcat cu bagaje.”
Nu vi se par cam mari cheltuielile pt o familie saraca?
Probabil ca servitorii, consilierul financiar, orele de zbor, colierul de diamante, restauratorul Vermehren au fost platiti cu oua de la ferma regala.