mihai
65 aprobate

ioncoja.rox
mihai.remion@yahoo.com
86.122.182.113

Unul din motivele pt care am spus ca regele a trait toata viata in minciuna. E adevarat, nu este cel mai important motiv pt care am afirmat-o. Dar ne ajuta sa aflam cu cine avem de-a face, ce caracter a avut.
In toate interviurile sale cu subiect abdicarea ne-a spus ca a plecat sarac din tara, ca a muncit ca sa traiasca si ca a vandut oua ca sa isi creasca cele 5 fiice. Mai mult, pana si sotia lui a vandut flori la piata.
Nenorocitii de comunisti i-au cautat in bagaje la plecarea din tara si nu l-au lasat sa ia nimic. Da’ nimic!
Propaganda regala foloseste niste expresii putin diferite pt ca efectul sa fie maxim. Spre ex, regele a fost obligat sa munceasca pt a-si creste fiicele. Ati inteles cat de subtil lucreaza? A fost obligat…
Regele mereu a vorbit despre momentul plecarii definititive din tara, pe 3 ianuarie 1948, dar niciodata nu vorbit despre „bagajele” luate cu el in octombrie-noiembrie 1947 cand a plecat la nunta viitoarei regine Elisabeta a Marii Britanii.
Acum cativa ani, comentand pe aceeasi tema, tot aici, am copiat din cartea scrisa de Emilian Ionescu „In uniforma pentru totdeauna” aparuta in 1978-1979 parca, fost aghiotant regal si participant la arestarea maresalului:
„Am plecat pe 13 octombrie impreuna cu Eugen Bianu, ca insotitori ai 2 vagoane speciale, atasate la acceleratul de Berna. Ma intrigau aceste vagoane…Bianu mi-a dezvaluit ce se afla in ele: 2 masini recent achizitionate de rege, covoare, lucrari de arta, cateva cufere si valize secrete.

dorind ca logodna lui Mihai cu Ana sa aiba loc la Londra, regina-mama m-a intrebat ce parere as avea daca regele si-ar prelungi sederea in Anglia. Majestatea Sa trebuie sa se intoarca in tara… raspunsul meu a dezamagit-o pe regina-mama. Mi-a argumentat ca, daca ne vom intoarce in tara, viata fiului ei va fi in pericol. Desluseam in aceste cuvinte talcul bagajelor lasate la Lausanne. Am infruntat-o pe regina…infuriata a inceput sa bata din picior calificandu-ma comunist si tradator.”
Imediat a sarit un grup de sustinatori ai regelui, unit sub un singur pseudonim(cititorii mai vechi stiu despre cine e vorba), si a afirmat ca Emilian Ionescu a mintit pus de comunisti, care voiau chiar si in 79 sa il denigreze pe rege. Argumentul era ca E. Ionescu a trait bine pe vremea aia, ca a fost avansat, ca a dat-o la pace cu comunistii. Lucru adevarat, E. Ionescu nu a suferit deloc, chiar i-a mers bine.
Si asa se pune sub semnul indoielii cele afirmate de el, concluzia fiind ca regele a fost cinstit, ca nu a luat nimic.
De curand am gasit cartea „Fara drept de intoarcere in tara” scrisa de Jacques Vergotti, aparuta la noi in anul 2000, deci mult dupa caderea comunismului. A fost apropiat al regelui Mihai, instructorul sau de ski, amant al mamei sale asa-numita regina-mama. A plecat din tara dupa 1948 si a trait linistit in SUA, departe de comunistii romani. A ramas in relatii bune cu regele si dupa plecare. Deci un ins care nu a dat declaratii mincinoase la indicatia comunistilor, nici nu a fost batut prin inchisori.
Ce gasesc in ea? Surpriza! Confrma cele spuse de Emilian Ionescu!
„La un dejun, inainte de plecare, P Groza, fiind invitat la masa si observand ca avea ceva sa-mi spuna, l-am condus pana la masina. Mi-a recomandat in mod insistent sa am grija ca Majestatile Lor sa ia tot ce ar avea nevoie in strainatate, mai ales pt vila reginei de la Florenta. I-am urmat sfatul cand am incarcat vagoanele garaj si de bagaje ale garniturii trenului regal legat de Orient Expres din ziua de 12 noiembrie. Bineinteles ca le-am consultat pe Majestatile lor la Sinaia, pt a sti ce doreau sa scoata din tara.

Dupa aceasta au fost informati ca generalul Pete-Lazar nu primise aprobarea pt calatorie, fiind inlocuit cu gen Ionescu Emilian, ca aghiotant de serviciu.

Ne-am oprit la Savarsin pt a face plinul de benzina si inca o data la Zurich, in Elvetia, inainte ca regele Mihai si regina-mama sa se bucure de o primire calda la Geneva… Rolul meu era cu mult usurat de inspectorul de politie Jaques, insarcinat cu siguranta, si de directorul de la Banca UBS, A. Lang, cariua i-am predat TOTI BANII SI DOUA TABLOURI EL GRECO pt contul MS Regelui din Elvetia.”

Cine e curios poate sa caute informatii despre tablourile El Greco, faceau parte din Colectia Carol I care a fost lasata prin testament Coroanei Romaniei, fara dreptul de a parasi tara. Coroana era institutia, nu persoana regelui!
Extras din testamentul lui Carol I:
„Galeria mea de tablouri, tocmai cum este descrisa in catalogul ilustrat al bibliotecarului meu Bachelin, va ramane pentru totdeauna si de-a intregul in tara, ca proprietate a Coroanei Romaniei”.

Aha, deci Emilian Ionescu a mintit! Sau regele?!