Dușmanul nostru cel de toate zilele

2021-07-25T11:49:04+03:0025 iulie 2021|Textele altora|

Românul are un singur mare dușman: Statul Român

Adriana Stoicescu

Invitat, pare-se din greșeală, la masa bogaților, românul a primit un taburet mic, așezat lângă ușa de la bucătărie, care, la fiecare deschidere, îl lovește nemilos în spate. La poza de final va fi pus într-un colț și el va zâmbi stingher, cu gândul că i se văd găurile din dantură. Fotograful priceput îi va umple golurile pentru a nu face de rușinică marea familie.

Ruda săracă trebuie ținută cât mai departe, în întuneric, de preferat. Trebuie ținută în evul mediu pentru că, lăsată să se dezvolte, ar putea hrăni un continent și atunci unde și-ar mai putea vinde bogătașii carnea de plastic și brânza din carton?

Românul are un singur mare dușman, care nu e vreun baștan de la masa de fițe. Statul român e cel mai mare dușman al românului analfabet funcțional și cu dinții cariați. Un stat impotent al cărui brand de țară nu mai e demult frunza coanei Nuți, ci o pereche de izmene rupte în dos. Un stat care își ucide sclavii cu nepăsarea și nesimțirea arendașilor lui. Statul care te plimbă prin trei spitale, îți dă patru diagnostice și te lasă să mori pe o saltea infectă, de o bacterie cu care tot el te-a cadorisit. Statul care îți dă în cap dacă ești un mic om de afaceri, ce își dorește să crească, dar care stă în calea multinaționalelor din care statul nostru mic, dar șmecher, trage și el cât poate.

Așa că, te verifică, inspectează, controlează, cercetează, analizează, căpușează până când se asigură că fie dai faliment, fie îți pui ștreangul de gât. Statul care își verifică la sânge avocații când intră în sediul postului de poliție din Văscăuții de Deal, confiscându-le telefoanele căci, de, respectăm normativele, dar care își lasă infractorii condamnați să se plimbe ca vodă prin lobodă prin sediul unui inspectorat județean, vorbind nestingherit la telefon cu cârtița lui din rândul apărătorilor legii, primind date despre judecătorul care l-a condamnat, în timp ce alții îi netejesc cu grijă calea spre libertate.

Statul român este politicianul care minte cum respiră, frecându-și mâinile cu gândul la purcoiul de bani ce îl va îneca în bunăstare, în timp ce poporul alegător se îneacă în gunoaie și se spală la lighean, ca în vremurile de aur ale primului bâlbâit.

Statul român este funcționarul încet la minte, dar iute de mână, care îți închide ghișeul în nas pentru că are pauză de masă, iar tu, biet neghiob, nu înțelegi importanța muncii lui, de a plimba hârtiile între etaje.

Statul român este polițistul de frontieră care te întâmpină sictirit, verificându-ți pașaportul, în timp ce scuipă printre dinți un obosit „de unde veniți?”. Simbolul perfect al neputinței statului este ghereta cu pretenții de punct trecere frontieră, dotata cu un gemuleț minuscul, de unde răsare mâna organului de apărare a patriei, emanând dispreț prin toate falangele.

Marele nostru noroc este că geamlacul este atât de mic încât îi încape doar mâna; la dimensiuni mai mari, ne-am putea trezi că suntem tratați așa cum se întâmplă cu țara asta de 31 de ani: cu, mă scuzați, fundul.

2 Comments

 1. Vai voua, nebuni si orbi 26 iulie 2021 la 12:36 am - Raspunde

  Dusmanul este fiara. Statul este o societate juridica creata pentru apararea tratatelor comerciale si corporatiilor globale. Abia cand lumea va intelege acest adevar se poate vorbi de trezire spirituala si revelatia apocalipsei

  • Maria 26 iulie 2021 la 11:44 am - Raspunde

   De acord, dusmanul e Fiara profețită, dar tu esti convins ca fiara e in afara ta? Romanii au in ultimul timp o meteahna urâtă ce seamana cu jelania prefacuta a evreilor ce se autovictimizeaza permanent, de parca ei n-au mancat usturoi.
   Nu aud decat jelania prostilor din ” Prostia omenească” prin grupurile nationaliste.
   ” Ne-a cazut drobul de sare in cap”!
   Ei, nu?! Chiar asa?
   Ne-am lasat copiii, batranii,,pamanturile de izbeliste si plangem ca oculta ne saraceste?
   In basmul ” Fata babei si fata mosneagului”, fata cea țifnoasa si cautata in coarne alege lada cea frumoasa pentru ca asa crede: ca i se cuvine ce este cel mai bun. Suntem in șerpărie din cauza alegerilor noastre. Ca sa nu mai vorbim despre trufia din zilele noastre: ” poporul roman ales”, ” ortodoxia, singura adevarata”, ” dacii, civilizatori”.
   Lada cea frumoasa e trufia. Trufia este diavolism. Lada cea modesta este smerenia. Smerenia nu este umilinta, este demnitate cu acceptarea limitelor omenesti ale intelegerii.
   Ce avem noi? Un popor care se lauda mult, dar care nu are demnitatea de a se uni ca sa iasa in strada, eliminand prin presiunea strazii banditii care ne conduc. Toti! Toti politicienii nostri joaca sub alte steaguri.
   Trufia merge mana in mana cu prostia si ar trebui sa te intrebi cine are interesul ca noi sa ne supraapreciem, dormind in post in plin Armaghedon, cand nici copiii nu mai sunt in siguranta.
   Sa fii matale sanatos, esti in stomacul Fiarei de mult timp, nu de acum. Mostenim si proastele si bunele alegeri facute in numele nostru de atatia ” unși” ce s-au perindat pe aici.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top