Duplicitatea occidentală și războiul din Ucraina

 

 

 

***Războiul din Ucraina nu este despre democrație, libertate, drepturile omului sau popoare ucrainene.

Este vorba despre distrugerea tuturor celor de mai sus, iar principalii autori sunt suspecții obișnuiți: Washington și Occidentul.

Occidentul și agențiile sale sunt cei care au reînviat și au încurajat nazismul în Ucraina de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. (1)

Washingtonul este cel care a condus o lovitură flagrantă și violentă împotriva guvernului ucrainean ales democratic în 2014, distrugând astfel democrația și libertatea și chiar pretenția de democrație și libertate pentru toată Ucraina în acel moment și pentru anii următori. (2)

Lovitura de stat în curs a adus nazismul în prim-plan și a instituționalizat această ideologie hidoasă a excepționalismului și intoleranței în armata, poliția, guvernul și cultura sa. Ura față de toate lucrurile rusești este predată și pătrunsă de la o vârstă fragedă. Astăzi, Ucraina sărbătorește o sărbătoare națională care comemorează răufăcătorii colaboratori naziști, în special Stepan Bandera. (3)

Din 2014, nazismul și intoleranța s-au manifestat pe scară largă și au fost fundamentale pentru bombardarea militară de către Kiev a zonelor civile de limbă rusă, în ceea ce a fost descris cu exactitate drept un genocid, mai ales că strategia observată a fost curățarea etnică a oricărei persoane rusești. (4)

Pacea a eșuat pentru că Occidentul nu a avut intenția de a onora acordurile de pace. Fostul cancelar german Merkel, fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko și fostul președinte francez Francois Hollande au recunoscut cu toții că Acordurile de la Minsk au fost folosite pentru a câștiga timp și pentru a construi armata Ucrainei la standardele NATO. (5)

Și astfel, Rusia a inițiat o Operațiune Militară Specială aparent pentru a proteja popoarele vorbitoare de rusă și cetățenii ruși de bombardamentele neîncetate ale Kievului. Dar și să ne asigurăm că Ucraina rămâne neutră, că va fi denazificată și demilitarizată. (6)

O țară precum Rusia, care a pierdut până la 27 de milioane de oameni în urma invaziei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, este justificată să prevină un stat nazist agresiv, dovedit, la granițele sale, mai ales că secretarul de stat american James Baker i-a promis lui Mikail Gorbaciov, pe 9 februarie, 1990, odată cu reunificarea Germaniei, că NATO nu se va extinde „un centimetru spre est”. (7)

Și acum măcelul războiului este de neimaginat, cu „rata de ardere” militară a Ucrainei cu mult peste cea a Rusiei și perspectivele de pace puțin probabile, deoarece Occidentul, inclusiv Canada, insistă să furnizeze Ucrainei miliarde de arme, cu obiectivele aparente de a folosi războiul. să lupte cu „ultimul ucrainean” și să „sângereze Rusia”. (8)

„Sprijinul pentru Ucraina” al Canadei în ceea ce privește antrenamentul și armele prelungește suferința și crește numărul deceselor pentru toți ucrainenii. Sprijinul se traduce prin sprijin pentru nazism și imperialism occidental. (9)

Democrația și libertatea și drepturile omului sunt toate zdrobite sub minciunile de război și măcelul de război. Milioane de vieți sunt dislocate și distruse pentru că războinicii occidentali din fotoliu se consideră „excepționali”.

*

Notă pentru cititori: dați clic pe butoanele de partajare de mai sus sau de mai jos. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram. Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

Mark Taliano  este cercetător asociat al Centrului de Cercetare a Globalizării (CRG) și autorul cărții  Voices from Syria , Global Research Publishers, 2017. El scrie pe site-ul său, unde a fost publicat inițial acest articol .

Note

(1) Gerald Sussman, „Ucraina: Proxy-ul CIA în vârstă de 75 de ani”. 12 septembrie 2022, Covert Action Magazine, ( Ucraina: The CIA’s 75-year-old Proxy | CovertAction Magazine ) Accesat la 4 martie 2023.

(2) Kit Klarenberg, „Anatomia unei lovituri de stat: cum CIA a pus bazele frontului pentru războiul din Ucraina”. 1 iulie 2022. ( Anatomy of a Coup: How CIA Front Laid Foundations for Ukraine War (substack.com) ) Accesat la 4 martie 2023.

(3) Brian Berletic, „Ukraine Nazism” (Ukraine Nazism/ By Brian Berletic ) marktaliano.net, 04 martie 2023 ( Ukraine Nazism/ By Brian Berletic ) Accesat 04 martie 2023

(4) „Eva Bartlett descrie genocidul nespus din Ukraine INTERVIUL COMPLET”, Conversații redacționate, „Eva Bartlett descrie genocidul nespus din Ukraine INTERVIUL COMPLET” 27 septembrie 2022, marktaliano.net ( Eva Bartlett descrie genocidul nespus din Ukraine INTERVIUL COMPLET ) Accesat 04 martie 2023.

(5) Mark Taliano, „Occidentul caută război, nu pace”. Cercetare globală, 30 noiembrie 2022. ( The West Seeks War, Not Peace – Global ResearchGlobal Research – Center for Research on Globalization ) Accesat 04 martie 2023.

(6) John Mearsheimer, „Prof. John Mearsheimer despre operațiunea militară specială a Rusiei.” . marktaliano.net . 16 mai 2022, ( Prof. John Mearsheimer despre operațiunea militară specială a Rusiei ) Accesat la 04 martie 2023.

(7) Ben Norton, „SUA, Marea Britanie, Franța au promis URSS să nu extindă NATO la est de Germania, demonstrează documentul recent descoperit.” Geopolitical Economy Report, 20 februarie 2022. ( SUA, Regatul Unit, Franța au promis URSS să nu extindă NATO la est de Germania, documentul recent descoperit – Raportul Geopolitic Economy ) Accesat la 3 martie 2023.

Vezi și: Extinderea NATO: Ce a auzit Gorbaciov. „Nici un inch spre est”. Ce s-a convenit între sovietici și Occident în 1990? – Global ResearchGlobal Research – Centrul de Cercetare a Globalizării

(8) Yves Engler, „Înțelegerea logicii Canadei care dă 2,26 miliarde USD în arme Ucrainei”. Cercetare globală, 2 martie 2023. ( Understanding the Logic of Canada Giving $2.26 Billion in Arms to Ukraine – Global ResearchGlobal Research – Center for Research on Globalization ) Accesat 02 martie 2023.

(9) „Canada neagă că a antrenat neo-naziști ucraineni”. RT, 11 aprilie 2022. ( Canada neagă antrenarea neo-naziștilor ucraineni — RT World News ) Accesat la 3 aprilie 2022.