DUPĂ ȘASE LUNI DE LA PRĂBUȘIREA UCRAINEI, LUMEA S-A SCHIMBAT PENTRU TOTDEAUNA

By Pepe Escobar – August 24 2022 – Transferul inevitabil de putere dinspre vest duce la o creștere a terorismului sponsorizat de stat, dar acest lucru nu va face nimic pentru a inversa tendința.

La șase luni de la începerea Operațiunii Militare Speciale (SMO) de către Rusia în Ucraina, plăcile tectonice geopolitice ale secolului 21 au fost dislocate cu o viteză și adâncime uimitoare, cu repercusiuni istorice imense deja la îndemână.

Pentru a-l parafraza pe T.S. Eliot, așa începe lumea (noua), nu cu un scâncet, ci cu o explozie.

Asasinarea cu sânge rece a lui Darya Dugina – terorismul la porțile Moscovei – poate să fi coincis fatidic cu punctul de intersecție de șase luni, dar nu va face nimic pentru a schimba dinamica schimbului istoric actual, în curs de desfășurare.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) pare să fi rezolvat cazul în puțin peste 24 de ore, desemnând făptuitorul drept un agent neo-nazist Azov instrumentalizat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) – în sine un simplu instrument al CIA/MI6 care guvernează de fapt Kievul.

Agentul de la Azov este doar un un țap ispășitor. FSB nu va dezvălui niciodată în public informațiile pe care le-a adunat despre cei care au emis ordinele și cum au fost tratate.

Unul Ilya Ponomaryov, un personaj minor anti-Kremlin căruia i s-a acordat cetățenia ucraineană, s-a lăudat că a fost în contact cu echipa care a pregătit lovitura familiei Dugin. Nimeni nu l-a luat în serios.

Ceea ce este evident grav, însă, este modul în care facțiunile criminalității organizate conectate cu oligarhia din Rusia ar avea un motiv pentru a-l elimina pe Alexander Dugin, filozoful naționalist creștin ortodox care, potrivit acestora, ar fi influențat pivotul Kremlinului către Asia (el nu a facut-o).

Aceste facțiuni de crimă organizată l-au acuzat pe Dugin pentru ofensiva concertată a Kremlinului împotriva puterii disproporționate a oligarhilor evrei din Rusia. Deci, acești actori ar avea atât motivul, cât și cunoașterea locală pentru a organiza o astfel de lovitură.

Dacă acesta este cazul, este posibil să precizeze o operațiune legată de Mossad – mai ales având în vedere schisma gravă din relațiile recente ale Moscovei cu Tel Aviv. Cert este că FSB-ul își va menține cărțile foarte aproape de piept – iar răzbunarea va fi rapidă, precisă și invizibilă.

Picătura care a umplut paharul

În loc să dea o lovitură gravă psihicului Rusiei care ar putea avea un impact asupra dinamicii operațiunilor sale în Ucraina, asasinarea lui Darya Dugina i-a expus pe făptuitori doar ca asasini năuciți care și-au epuizat opțiunile.

Un IED nu poate ucide un filozof sau pe fiica lui. Într-un eseu esențial, Dugin însuși a explicat cum adevăratul război – Rusia împotriva Occidentului colectiv condus de SUA – este un război al ideilor. Un război existențial.

Dugin definește în mod corect SUA ca o „talasocrație”, moștenitoarea „Britannia guvernează valurile”. Cu toate acestea, acum plăcile tectonice geopolitice descriu o nouă ordine: Întoarcerea Heartlandului.

Președintele rus Vladimir Putin însuși a explicat-o pentru prima dată la Conferința de securitate de la Munich Security Conference in 2007Xi Jinping din China a pus-o în acțiune prin lansarea Noilor Drumuri Mătăsii în 2013. Imperiul a ripostat cu Maidan în 2014. Rusia a contraatacat venind la ajutorul Siriei în 2015.

Imperiul s-a dublat asupra Ucrainei, iar NATO a armat-o non-stop timp de opt ani. La sfârșitul anului 2021, Moscova a invitat Washingtonul la un dialog serios despre „indivizibilitatea securității” în Europa. Acesta a fost respins cu un răspuns fără răspuns.

Moscova nu și-a luat timp să evalueze că o periculoasă trifectă condusă de SUA era în lucru: un blitzkrieg iminent de la Kiev împotriva Donbass; Ucraina cochetează cu achiziționarea de arme nucleare; și munca laboratoarelor de arme biologice din SUA. Asta a fost picătura care a umplut paharul.

O analiză consecventă a intervențiilor publice ale lui Putin în ultimele luni dezvăluie că Kremlinul – precum și Consiliul de Securitate Yoda Nikolai Patrushev – realizează pe deplin modul în care liderii capitalismului financiar îi conduc pe liderii politici/media și trupele de șoc ale Capitalismlui Financiar.

Ca o consecință directă, de asemenea ei își dau seama că opinia publică occidentală este complet necunoscută, în stilul cavernelor lui Platon, total captivă a clasei financiare conducătoare, care nu poate tolera nicio narațiune alternativă.

Patrushev si Putin

Așadar, Putin, Patrushev și colegii lor nu vor presupune niciodată că un cititor senil de teleprompter de la Casa Albă sau un comediant cocainoman din Kiev „guvernează” ceva.

Pe măsură ce SUA guvernează cultura pop globală, este potrivit să împrumutăm din ceea ce Walter White/Heisenberg, un american obișnuit care își canaliza răul interior, afirmând în Breaking Bad: „Sunt în afacerea Empire”. Iar afacerea Imperiului este să-și exercite puterea brută, menținută cu cruzime, prin toate mijloacele necesare.

Rusia a rupt vraja aceea. Dar strategia Moscovei este mult mai sofisticată decât nivelarea Kievului cu arme hipersonice, lucru care ar fi putut fi făcut în orice moment, începând cu șase luni în urmă.

În schimb, ceea ce face Moscova este să vorbească practic cu întregul Sud Global, bilateral sau cu grupuri de actori, explicând modul în care sistemul mondial se schimbă chiar în fața ochilor noștri, cu actorii cheie ai viitorului configurați ca Inițiativa Belt and Road ( BRI), Organizația de Cooperare din Shanghai (SCO), Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU), BRICS+, Parteneriatul Eurasia Mare.

Și ceea ce vedem este vaste zone din Sudul Global – sau 85% din populația lumii – devenind lent, dar sigur pregătiți să se angajeze în expulzarea capitaliștilor financiari din orizontul lor național și, în cele din urmă, să-i doboare: o luptă lungă și întortocheată care implică mai multe accidente.

Faptele de pe teren

La sol, în viitoarea Ucraine, vor continua să fie folosite arme hipersonice Khinzal lansate de bombardiere Tu-22M3 sau interceptoare Mig-31.

Se vor captura grămezi de HIMARS. TOS 1A Heavy Flamethrowers vor continua să trimită invitații la porțile iadului. Apărarea Aeriană a Crimeei va continua să intercepteze tot felul de drone mici cu IED atașate. Eventual, terorismul de celulelor locale SBU va fi în cele din urmă distrus.

Folosind în esență un bombardament de artilerie fenomenal – ieftin și produs în masă – Rusia va anexa Donbasul, foarte valoros din punct de vedere al terenurilor, resurselor naturale și puterii industriale. Și apoi la Nikolaev, Odesa și Harkov.

Din punct de vedere geoeconomic, Rusia își poate permite să-și vândăpetrolul cu mari reduceri oricărui client din Sudul Global, ca să nu mai vorbim de partenerii strategici China și India. Costul de extracție ajunge la maximum 15 USD pe baril, cu un buget național bazat pe 40-45 USD pentru un baril de Urali, a cărui valoare de piață este astăzi aproape dublă.

Un nou punct de referință rusesc este iminent, precum și petrolul în ruble în urma schemei de succes de gaz pentru ruble.

Asasinarea lui Darya Dugina a provocat speculații nesfârșite cu privire la faptul că Kremlinul și Ministerul Apărării au încălcat în cele din urmă disciplina. Asta nu se va întâmpla. Progresele rusești de-a lungul enormului front de luptă de 1.800 de mile sunt necruțătoare, extrem de sistematice și investite profund într-o Imagine Strategică mai Mare.

Un vector cheie este dacă Rusia are șansa de a câștiga războiul informațional cu Occidentul. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată în sfera NATO – chiar dacă se desfășoară cu succes după succes în tot Sudul Global.

După cum Glenn Diesen a demonstrat cu măiestrie în cea mai recentă carte, RussophobiaOccidentul colectiv este visceral impermeabil la admiterea oricăror merite sociale, culturale, istorice ale Rusiei.

Ei s-au catapultat deja în stratosfera iraționalității: măcinarea și demilitarizarea de facto a armatei imperiale delegată în Ucraina îi înnebunește pe conducătorii Imperiului și pe vasalii săi.

Dar Sudul Global nu ar trebui să piardă niciodată din vedere „afacerea Imperiului”. Această industrie excelează în producerea haosului și a jefuirii, susținute întotdeauna de extorsiune, mită a elitelor locale și asasinate la preț redus. Fiecare truc din cartea Divide and Rule ar trebui să fie așteptat în orice moment. Nu subestima niciodată un Imperiu amar, rănit, profund umilit și în declin.

Fixați-vă centurile de siguranță pentru mai mult din această dinamică tensionată pentru restul deceniului.

Dar înainte de asta, pe tot parcursul turnului de veghe, pregătește-te pentru sosirea generalului Winter, ai cărui călăreți se apropie cu pași repezi. Când vânturile vor începe să urle, Europa va îngheța în toiul nopților întunecate, luminată ocazional de capitaliștii săi financiari care pufăie din trabucuri grase.

Karen Smith de la The Cradle