Text primit de la dl Mișu Croitor

*

…D-le Coja, cu toate că Vaticanul a dezmințit anii trecuți, se pare că în cele din urmă papa Francisc a comis-o, dar anul acesta. Bubuie toată media…

SURSA AGERPRES:

„Nu există niciun iad în care sufletele păcătoşilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate”, a declarat papa Francisc într-un interviu publicat joi de cotidianul italian La Repubblica, informează DPA.

După moarte, sufletele oamenilor care se căiesc sunt iertate de Dumnezeu şi I se alătură în contemplare, „însă sufletele acelora care nu se căiesc, şi care din acest motiv nu pot fi iertaţi, dispar”, a adăugat suveranul pontif.

„Iadul nu există – ceea ce există este dispariţia sufletelor păcătoase”, a mai spus papa Francisc

Liderul de la Vatican a fost intervievat de Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist italian, ateu, care scrie cu regularitate articole despre credinţă şi religie şi care beneficiază de un acces special la conducătorul Bisericii Catolice.

În trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit papei a fost pusă sub semnul întrebării, în special după ce Eugenio Scalfari, în vârstă de 93 de ani, a recunoscut că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul realizării interviurilor sale.

Cu toate acestea, Vaticanul nu s-a plâns niciodată despre articolele publicate de Eugenio Scalfari, iar papa Francisc a continuat să îi acorde interviuri. AGERPRES/(AS – autor: Florin Bădescu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Irina Giurgiu)

https://www.agerpres.ro/zig-zag/2018/03/29/papa-francisc-intr-un-interviu-pentru-la-repubblica-iadul-nu-exista–82849