Sorin
740 aprobate

george-turle@t-online.de
93.229.30.21

 

Surena, cine mai confirma crimele alea in afara de Moscova? Fa-mi rogu-te un rezumat al unor organisme internationale care au constatat asta. Eu nu ma pronunt, dar spun ca nu merge sa asculti doar versiunea unei parti, mai ales cand acea parte e tocmai aia care s-a opus unei investigatii internationale.

citat
„ori că un sistem defensiv nu poate deveni ofensiv.”

Hei, te rog sa nu-mi pui cuvinte in gura. Nu am spus ca un sistem defensiv nu poate deveni ofensiv, ci ca in prezent nici o tara intrata in NATO din ’97 incoace nu are nici un fel de rachete ofensive. Deci pretentia lui Putin ca „se simte amenintat” nu numai ca e duda, dar e si nesimtire. Adica Rusia are voie cu S-400 in Belarus, dar NATO n-are voie cu patrioate in Romania, ce chestie-n dunga…
Nici nu te-am acuzat de putinism, ci te-am intrebat de ce faci referire la propaganda vestica ca sa-i justifici lui Putin scopurile (pe care imediat ulterior si tu le speculezi). De cand ai prefera sa dai crezare propagandei de la Moscova privind scopurile invaziei lui (pardon, conform lui Lavrov ei nu au atacat Ucraina).

„Cei 3 milioane de ucraineni au fugit din calea războiului…așa cum au fugit și din Nagorno, din Donbas, din Abhazia, din Siria, din Afganistan, din Irak, din Bosnia, din Sudan, din Somalia…”

Nu ma prindeam ca fug din calea razboiului. Intrebarea era de ce fug din calea rusilor si nu in calea lor, de ce nu s-au refugiat in tara salvatoare, care-i elibereaza de nazism.

Ai unele intrebari juste acolo si nu i-am idealizat vreodata pe ucrainieni. Altele ba. De exemplu, iaca Ucraina e inconjurata de un inamic care a invadat-o. Care ii distruge orasele si ii omoara civilii. Si pretinde ca poarta o „operatiune speciala” pe acolo si isi baga in puscarie cetatenii care folosesc termenul de „razboi”.

„Sorine de ce în discursul său oficial Zelinski a mulțumit tuturor minorităților naționale mai puțin românilor?”

Nu stiu, evident ca nu e in regula (dewsi acum a multumit Romaniei pentru implicare. Repet, nu am idelaizat Ucraina si nu o consider vreun soi de floare de nufar, In momentul asta insa exista o sigura tara care profereza amenintari dincolo de granitele Ucrainei si aia e Rusia. I-a amenintat pe finlandezi ( „ca ar putea exista consecinte miltare” ) daca s-ar gandi sa intre in NATO, la fel pe suedezi, idem pe bosniaci, prin ambasadorul lor acolo (bosniacii nefiind macar la granita cu Rusia. Asta e comportament de borfas. Deci in momentul de fata, dincolo de granitele Ucrainei, Rusia e plaga. N-are nimic, sanctiunile vor avea grija si efectul sa-i duca la nivelul Coreei de Nord. Dupa care ii vor cumpara chinezii pe bucati.