Șefa Europol, Catherine De Bolle, avertizează împotriva infiltrării mafiei de droguri în companii, guverne și justiție.

Europol-baas Catherine De Bolle waarschuwt voor infiltratie drugsmaffia in bedrijven, overheden en gerecht

Europol-baas Catherine De Bolle waarschuwt voor infiltratie drugsmaffia …
HR

Europol-baas Catherine De Bolle zegt dat de drugscriminaliteit in de Europese Unie een gevaar vormt voor de demo…

Șefa Europol, Catherine De Bolle, spune că infracțiunile legate de droguri în Uniunea Europeană reprezintă o amenințare la adresa democrației. Ea avertizează la „Politico” despre infiltrarea tot mai mare a mafiei drogurilor în companiile de logistică, guvernele locale și chiar în justiție.

HR 03-07-23, 08:18 Ultima actualizare: 08:41

Potrivit femeii de top a Europol, care a fost anterior comisar general al Poliției Federale Belgiene și șef al poliției din zona de poliție Ninove din țara noastră, Europa a înlocuit Statele Unite ca piață țintă principală pentru traficanții internaționali de droguri.

Ca urmare a producției mai mari în țările sursă, ea se așteaptă și ca Europa să fie inundată cu și mai multe droguri în următorii doi ani. „Dar ceea ce ne îngrijorează cu adevărat este creșterea violenței”, spune De Bolle. „Omucidere, tortură, explozii și violență extremă cu multi morți.”

Firdaous (11) din Merksem
Prin aceasta, ea se referă la crimele importante ale jurnalistului criminalist Peter R. De Vries sau ale avocatului Derck Wiersum din Amsterdam, dar și la împușcătura de la Merksem (Anvers) în care Firdaous, în vârstă de 11 ani, a fost ucisa după ce o ușă de garaj a luat foc.
Dar semnalele de alarmă sună și în Suedia, Spania și Germania și, potrivit șefului Europol, toate aceste hotspot-uri logistice sunt supuse unei infiltrații extinse din partea bandelor de droguri a personalului logistic și IT, precum și a guvernelor locale, instanțelor și poliției.
https://www.hln.be/nieuws/europol-baas-catherine-de-bolle-waarschuwt-voor-infiltratie-drugsmaffia-in-bedrijven-overheden-en-gerecht~afeb5be2/