Oct 19, 2015
O ROMANCA I-A SPUS VERDE-N FATA PAPEI FRANCISC! ACESTE CUVINTE NU LE VA UITA NICIODATA!
Un medic roman a avut curajul sa ia cuvantul in fata Papei Francisc, in cadrul Sinodului episcopilor de la Roma. Prin discursul ei, dr. Anca Maria Cernea a combatut poziţiile publice ale Suveranului Pontif şi a denunţat „marxismul cultural” care afectează din ce în ce tot mai mult şi Biserica Catolică.
Dr. Anca Maria Cernea, medic specialist în medicină generală la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament al spitalului Dr. Victor Babes, reprezentantă a Asociației Medicilor Catolici din București, a participat ca auditor la Sinodul episcopilor catolici dedicat familiei de la Roma. Vineri, 16 octombrie 2015 în Sala sinodală, în prezenţa Papei Francisc, aceasta a avut o intervenţie în care l-a contrazis pe liderul Bisericii Catolice în privinţa „inegalităţii veniturilor” şi a „schimbărilor climatice”. Dacă Papa numea cele două fenomene printre principalele probleme ale omenirii, medicul român afirmă că problema este păcatul, iar misiunea Bisericii este mântuirea sufletelor, scrie episcopiabucuresti.ro.
Discursul susţinut de dr. Anca Maria Cernea:
„Sanctitatea Voastră, Părinți Sinodali, frați și surori,
Reprezint Asociația Medicilor Catolici din București. Aparțin Bisericii Greco-Catolice din România.
Tatăl meu a fost un lider politic creștin, închis de comuniști timp de 17 ani. Părinții mei se logodiseră, dar nunta lor a avut loc abia după 17 ani. Mama l-a așteptat pe tata în toți acei ani, deși nici măcar nu știa dacă el mai era în viață. Au fost fideli în mod eroic lui Dumnezeu și legământului lor. Exemplul lor arată că harul lui Dumnezeu poate învinge situații sociale îngrozitoare, precum și sărăcia materială.
Noi, ca medici catolici, care apără viața și familia, vedem această bătălie ca fiind una spirituală. Sărăcia materială și consumismul nu sunt principalele cauze ale crizei familiei. Cauza principală a revoluției sexuale și culturale este ideologică.
Maica Domnului de la Fatima a spus că rătăcirile Rusiei se vor răspândi în întreaga lume. Aceasta s-a făcut mai întâi sub o formă violentă, marxismul clasic, prin uciderea a zeci de milioane de oameni. Acum se face mai ales prin marxismul cultural. Există o continuitate între revoluția sexuală a lui Lenin, Gramsci, școala de la Frankfurt și ideologia actuală a drepturilor „gay” și a genului. Marxismul clasic pretindea restructurarea societății printr-o preluare violentă a proprietății.
Citeste si:
Papa Francisc: Vom sfarsi prin a ne distruge BANII si goana dupa PROFIT!
Familia crestina se schimba DIN TEMELII! Papa Francisc accepta CONCUBINI si HOMOSEXUALI!
Acum revoluția merge mai adânc, încercând să redefinească familia, identitatea sexuală și natura umană.
Această ideologie se autointitulează „progresistă”. Dar ea nu este altceva decât vechea ofertă a șarpelui, ca omul să preia controlul, să-i ia locul lui Dumnezeu, să caute mântuirea aici, în această lume. Este o rătăcire de natură religioasă, gnostică. Datoria păstorilor este să o recunoască și să avertizeze turma în privința acestui pericol.
„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea vi se vor adăuga vouă.” Misiunea Bisericii este mântuirea sufletelor. Răul, în această lume, vine din păcat. Nu din „inegalitatea veniturilor” sau din „schimbările climatice”.
Soluția este: Evanghelizarea. Convertirea. Nu creșterea controlului guvernamental. Nu guvernul mondial. Aceștia sunt astăzi principalii agenți care impun marxismul cultural națiunilor noastre, sub forma controlului populației, a sănătății reproductive, a drepturilor gay, a educației gender etc.
Lumea de azi are nevoie nu de îngrădirea libertății, ci de libertatea adevărată: eliberarea de păcat. Mântuirea.
Biserica noastră a fost suprimată de ocupația sovietică. Dar niciunul dintre cei 12 episcopi ai noștri nu și-a trădat comuniunea cu Sfântul Părinte. Biserica noastră a supraviețuit datorită hotărârii lor și exemplului lor de rezistență față de teroare și închisori. Episcopii noștri au cerut oamenilor să nu cedeze lumii. Să nu coopereze cu comuniștii.
Acum noi avem nevoie ca Roma să spună lumii: „Faceți pocăință și întoarceți-vă la Dumnezeu, căci s-a apropiat împărăția cerurilor.”
Nu doar noi, laicii catolici, dar și mulți creștin-ortodocși sunt îngrijorați și se roagă pentru acest Sinod. Pentru că, spun ei, dacă Biserica Catolică cedează în fața spiritului lumii acesteia, celorlalți creștini le va fi foarte greu să-i reziste.” (Sursa: episcopiabucuresti.ro)
Pacat ca o idee buna cum e „meritocratia” nedusa pana la capat (ca-n Islanda, Argentina, Tunisia, Mexic, etc) ajunge sa fie dusa in derizoriu ca-n Romania. Drumul spre iad e pavat cu intentii bune, pe care eu le apreciez, insa in timp ce noi dam din gura altii au implementat deja sisteme ce functioneaza, dar nu din nimic. Niciodata nu rasare ceva din nimic, daramite sa mai si devina larg acceptat. Daca ai timp sa faci filmulteze, macar du initiativa pana la capat: foloseste -ca in cele 130 de tzari unde de 5-6 ani functioneaza cu succes, mai intai o platforma online de vot (fie proprie fie au imbunatatit unele gratuite/open-source), le-au testat, au creat/folosit criterii de masurare si pondere pentru „merit”, altfel ar fi dus in derizoriu o idee buna, cum se intampla in Romania (programatic, nu cred ca intamplator, mai ales ca-i atat de usor sa duci ceva in derizoriu cand esti la-nceputul constructiei, un sut tras intr-un punct sensibil darama totul ca un castel de carti si-i permite celui care a tras sutul sa si rada cu hohote). Pentru a avea ponderi pentru vot, un exemplu sunt testele de inteligenta online combinate cu sistemele de punctaje similare folosite la emigrari (Canada, Australia, etc, ce tin cont si de experienta profesionala, de ex. facultate 5 ani echivalent 10 ani experienta munca calificata) – excluzand programele pt. investitori. Ai 150 de puncte, votul tau se inmulteste cu 150, ai 20, votul tau se-nmulteste doar cu 20. O data la 1-2 ani castigi dreptul de a-ti reevalua punctajul. Apoi apartenenta la un domeniu profesional sa influenteze ponderea votului covarsitor. De ex. daca se voteaza o lege pentru ciobani, votul oierilor de profesie se inmulteste cu 10, al vanatorilor (interes contrar), se imparte la 2 de exemplu. Infractiunile din trecut nu-ti interzic accesul, insa iti diminueaza ponderea in functie de gravitatea infractiunii.
Apoi pentru a nu trisa la teste, trebuie un algoritm care sa le combine aleator (dintr-o baza de date) astfel incat sa se genereze automat miliarde de posibilitati ceea ce ar face trisarea imposibila (nu e greu de facut, si un student de anul 1 poate s-o faca doar ca e un pic de lucru – saptamani, nu luni sau ani). Informatiile trebuie sa poata fi mereu verificate si corelate cu cele reale (de ex. la inregistrare si o scanare a buletinului, coduri de acces prin mesaje pe telefon, etc). Mai e nevoie de niste „autoritati” pentru ca ideea sa devina „autoritatate”, dupa ce e pus totul pe picioare si functioneaza perfect, dupa ce s-au atras un nucleu minimal ( de ex. cei 2000 de membri pe care-i aveti deja) puteti coopta analisti politici renumiti – ca membri de onoare, care sa poata scrie opinii mai largi -gen editorial), de pe o lista alba de personalitati – de pe care pot si disparea, sau lista ce poate fi extinsa periodic prin vot ponderat – la inceput avand doar nume incontestabile (ex. Andrei Plesu – generale, Cristian Tudor Popescu – politic, Dan Dungaciu, Anca Cernea, Iulian Chifu pe externe, Laura Stefan pe juridic, etc). Apoi veti vedea cum numarul membrilor creste exponential 100.000 in prima luna, 1 milion in a doua, iar in 6 luni deja 99% din cei cu internet peste 18 ani sunt membri activi care vor vota cate ceva in fiecare seara. Asa s-antamplat in Argentina, Mexic, Islanda, Estonia, Finlanda, etc.. unde sunt deja in functiune oficial de 6-7 ani, si de 4-5 ani si in nordul Africii -de ex. Tunisia. La aceste tari (peste 30) s-a ajuns la e-government, adica votul nu mai e intermediat de nici o trecere prin nici un parlament sau comisie, rezultatul e pus in practica ca si cum cei care au votat sunt parlamentari. Dar in alte peste 100 de tari sunt pasi importanti facuti deja de tot atatia ani catre e-government, adica sistemele functioneaza deja 100%, doar ca de rezultatul votului se tine seama indirect, adica parlamentarii voteaza inca in parlament tinand insa seama 100% de acest rezultat, fiindca n-ai cum sa-ti pui in cap 85% din populatia tarii.
Dumneata vorbesti de idiotul rusofil Primo Laurentiu la superlativ? Esti dus!
Răul într-adevăr, vine din păcat, din nerespectarea celor 10 porunci ale bisericii, dar egoismul celor bogaţi care acumulează averi nemăsurate şi trăiesc în huzur pe seama exploatării celor umili, nu e un păcat?