Recoltarea forțată a organelor din regimul chinez s-ar putea răspândi în alte țări, avertizează directorul ONG

19 septembrie 2021 Actualizat: 19 septembrie 2021
mai mare mai mic

Regimul comunist din China intenționează să-și exporte practica oribilă de recoltare forțată a organelor de îndată ce este capabil să dărâme standardele etice din industria transplanturilor stabilite de Occident, avertizează dr. Torsten Trey.

Trey, fondator și director executiv al Doctorilor împotriva recoltării forțate de organe ( DAFOH ), a sunat avertismentul în timpul unui interviu recent cu programul „ Crossroads ” al EpochTV . De zeci de ani, regimul chinez a persecutat prizonierii de conștiință pentru a-și conduce operațiunile la scară industrială pentru a furniza organe recoltate pe piața transplanturilor, a spus el.

Având în vedere ambițiile Chinei de a domina multe industrii, a spus Trey, Beijingul a căutat, de asemenea, să devină lider în sectorul transplanturilor.

„În țările occidentale, respectăm standardele etice în beneficiul pacientului. Există un scop, care vine cu timpul de așteptare ”, a spus el. „Se bazează pe consimțământul voluntar gratuit ca fundație pentru a dona organe.

„Acest concept de consimțământ voluntar gratuit este practic distrus în conceptul de recoltare forțată a organelor.”

Cu alte cuvinte, el a spus că regimul chinez vede standardele medicale occidentale ca o amenințare la adresa practicii sale de recoltare forțată de organe.

„Deci China este foarte interesată să dărâme acest sistem [occidental] pentru a face practic recoltarea forțată a organelor standardul comun în medicina de transplant”, a spus el.

China a fost una dintre destinațiile de top pentru turismul de transplant, întrucât spitalele chineze oferă transplanturi de organe cu timp de așteptare foarte scurt, susținând în același timp că organele lor provin din sistemul de donații voluntare din țară. Beijingul susține că nu a obținut organe de la prizonierii executați din 2015.

Cu toate acestea, un tribunal popular din Londra a respins afirmația PCC într-un raport din 2019. Acesta a concluzionat că practica sancționată de recoltarea forțată a organelor se întâmplă la o „scară semnificativă” în China, practicienii Falun Gong fiind principala sursă de organe.

Adepții Falun Gong , o practică spirituală cunoscută și sub numele de Falun Dafa , au fost ținte ale persecuției de către regimul chinez din 1999.

Acuzațiile de recoltare forțată de organe de la adepții Falun Gong reținuți au apărut pentru prima dată în 2006.

Odată ce China va deveni vocea de lider în sectorul transplanturilor, ar stabili „noi standarde” în domeniul transplanturilor, a spus Trey. În acel moment, el a avertizat că Beijingul va fi „nelimitat în încercarea sa de a eradica” prizonierii de conștiință fără control internațional sau critici.

Trey a spus că a avut șansa să vorbească cu mai multe persoane care au fost aproape victime ale recoltării forțate a organelor din China în ultimii ani.

Unii au spus că au primit în mod repetat analize de sânge în timp ce se aflau în detenție în China, în timp ce un fost deținut a spus că poliția l-a recunoscut când i s-a făcut un test de sânge că organele sale ar putea fi recoltate.

Trey a spus că a văzut și rapoarte despre dispariția organelor din corpurile deținuților morți din China.

În 2016, Camera Reprezentanților SUA a adoptat în unanimitate H.Res. 343 , care a cerut și încetarea practicii regimului chinez de recoltare a organelor.

În martie, a fost introdusă o nouă legislație atât în ​​Senat ( S.602 ), cât și în Cameră ( HR1592 ) pentru a combate recoltarea forțată de organe și traficul de persoane. Dacă va fi aprobat, ar autoriza guvernul SUA să refuze sau să revoce pașapoartele persoanelor care se angajează în cumpărarea ilegală de organe. De asemenea, ar interzice exportul SUA de dispozitive chirurgicale de transplant de organe către entități străine asociate cu infracțiunea.

A existat sprijin internațional care a cerut Chinei să pună capăt practicii sale de recoltare forțată de organe. Trey a declarat că organizația sa a organizat o petiție globală pentru șase ani care se încheie în 2018, colectând peste 3 milioane de semnături și solicitând Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului să contribuie la încetarea practicii din China.

„Acum vrem să avem ONU și anchetatori independenți care să meargă pe teren [în China], să meargă în aceste tabere din China” pentru a investiga, a spus Trey.

Frank Fang

Frank Fang
JURNALIST
Frank Fang este un jurnalist din Taiwan. El acoperă știri în China și Taiwan. Deține un master în știința materialelor de la Universitatea Tsinghua din Taiwan.