Stimate domnule Casper,

Urmăresc de mult timp articolele dumneavoastră publicate pe acest sait și doresc să vă spun că, deși nu sunt întotdeauna de acord cu ideile dumneavoastră, îmi face plăcere să citesc texte într-o limba română de foarte bun nivel și deosebit de interesante.

Tocmai pentru că, după părerea mea, stăpâniți atât de bine limba română, ultimul articol conține câteva expresii sau cuvinte care, după părerea mea, nu-și au locul sau sunt menite să inducă în eroare cititorul.

În Germania de astăzi nu există partide neonaziste ci grupări neonaziste. Dumneavoastră vă referiți probabil la partide de dreapta radicală care au obținut anumite succese mai ales în ultimile alegeri pentru Parlamentul European. Niciun partid radical de dreapta nu încurajează ura de rasă ci majoritatea dintre ele luptă împotriva emigrării altor popoare pe teritoriul Germaniei.

Concluzia finală a articolului dumneavoastră este că legiunea este persecutată numai pentru faptul că a ucis 125 de evrei.

Vă propun, pentru a ne face viața mai ușoară, să fim de acord cu ideea dumneavoastră: legiunea nu a ucis niciun evreu. Întrebarea care se pune este dacă uciderea unui creștin se numește crima sau “pedeapsă” așa cum o numiți dumneavoastră. Și dacă se numește pedeapsă, cine și in ce calitate a decis-o.

Regele Carol II, cel care a ridicat crima la nivel de politică de stat, a asasinat sau a pedepsit legionari ?

Evenimentele de la Jilava din noiembrie 1940 reprezintă o acțiune punitivă sau un asasinat bine premeditat și bine organizat ?

Aceeași întrebare se pune și pentru cazul Nicolae Iorga sau Virgil Madgearu sau cei “pedepsiți” înainte de guvernarea legionară: Duca, Stelian, Călinescu .

Este oare posibil ca poporul român, cel pe care dvs. îl numiți criminal pentru că nu susține legiunea, nu poate uita “contribuția” acesteia la patrimoniul național al României în momentul în care, în perioada guvernării legionare, poliția legionară, după ce a creat listă de boicot,a trecut la persecutarea celor de pe aceste liste printre care și Maria Tănase (octombrie 1940) când discurile acestea au fost scoase din magazine pe trotuar și distruse și echipe de huligani în cămașă verde au intrat în casa de înregistrări și au distrus matrițele și totul pentru că celebra artistă a îndrăznit să publice niște fotografii într-o revistă pariziană.

În ceea ce privește comportarea legiunii după acapararea puterii de către comuniști, permiteți-mi să citez o epigrama a lui Pastorel Teodoreanu care vorbește de la sine:

“ Capitane,

Nu fi trist!

Garda merge inainte

Prin partidul comunist!”

În România postdecembristă, au existat câteva încercări de a creea partide bazate pe doctrina legionară.

Toate aceste încercări au eșuat nu pentru că legiunea a ucis sau nu a ucis evrei ci pentru că acest popor criminal, așa cum îl numiți dumnevoastră, refuză să uite trecutul.

Printre altele, cred că am reusit să vă dovedesc că, uneori, evreii nu sunt vinovați ! Iar dacă nu am reușit, cel puțin am încercat.