CD
1.152 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
IATA 7 SEMNE CA DOLARUL ARE PROBLEME!
de Michael

Timp de zeci de ani, dolarul american a fost regele incontestabil al monedelor globale, dar acum au loc schimbări dramatice. China, Rusia, India, Brazilia, Arabia Saudită și alte națiuni fac mișcări foarte mari care le vor permite să devină mult mai puțin dependenți de dolarul american în anii următori. Aceasta este o veste cu adevărat proastă pentru noi americanii, pentru că deținerea monedei de rezervă primară a lumii ne-a permis să ne bucurăm de un nivel de trai masiv umflat. Odată ce ne pierdem acest statut, stilul nostru de viață va fi mult diferit de cel de astăzi. Din păcate, majoritatea americanilor nu înțeleg nimic din toate acestea.

Chiar dacă liderii noștri au tratat stabilitatea monedei noastre cu dispreț total în ultimii ani, majoritatea americanilor presupun că dolarul va domni supreme pentru întotdeauna. Între timp, o mare parte a planetei se pregătește pentru un viitor în care dolarul american va fi mult mai puțin important decât este acum. Următoarele sunt 7 semne că dedolarizarea globală tocmai s-a transformat în exces…

#1 Națiunile BRICS reprezintă peste 40% din populația globală totală și peste un sfert din PIB-ul global. Deci faptul că lucrează pentru a dezvolta o „nouă monedă” ar trebui să ne preocupe foarte mult pe toți…
Vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei, Alexander Babakov, a declarat la 30 martie că blocul BRICS al economiilor emergente – Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud – lucrează la dezvoltarea unei „noi monede” care va fi prezentată la următorul summit al organizației de la Durban.

„Tranziția la decontări în monede naționale este primul pas. Următorul este de a asigura circulația monedei digitale sau orice altă formă a unei monede fundamental noi în viitorul apropiat. Cred că la BRICS [summitul liderilor] va fi anunțată disponibilitatea de a realiza acest proiect, astfel de lucrări sunt în curs de desfășurare”, a spus Babakov în marginea Forumului Parteneriatului strategic ruso-indian pentru dezvoltare și creștere de afaceri.

Babakov a mai spus că probabil ar putea apărea o monedă unică în cadrul BRICS, iar aceasta ar fi legată nu doar de valoarea aurului, ci și de „alte grupuri de produse, elemente din pământuri rare sau sol”.

#2 Două dintre țările BRICS, China și Brazilia, tocmai au „încheiat un acord pentru a tranzacționa în propriile monede”…
Renminbi chinezesc accelerează extinderea utilizării sale la nivel global, o tendință care va ajuta la construirea unui sistem monetar internațional mai rezistent, unul care este mai puțin dependent de dolarul american și mai favorabil creșterii comerțului, au declarat experții joi.

Acordul va permite Chinei și Braziliei să își desfășoare tranzacțiile comerciale și financiare masive în mod direct, schimbând RMB cu reali și invers, în loc să treacă prin dolar, a raportat miercuri Agence France-Presse, citând guvernul brazilian.

#3 În timpul unei întâlniri de săptămâna trecută în Indonezia, miniștrii de finanțe din națiunile ASEAN au discutat modalități de „reducere a dependenței de dolarul american, euro, yen și lira sterlină”…
O reuniune oficială a tuturor miniștrilor de finanțe din ASEAN și guvernatorilor băncilor centrale a început marți (28 martie) în Indonezia. În fruntea agendei se află discuțiile pentru reducerea dependenței de dolarul american, euro, yen și lira sterlină din tranzacțiile financiare și trecerea la decontări în monedele locale.

În cadrul ședinței s-au discutat eforturile de reducere a dependenței de valutele majore prin schema de tranzacție în monedă locală (LCT). Aceasta este o extensie a schemei anterioare de decontare în monedă locală (LCS), care a început deja să fie implementată între membrii ASEAN.

#4 Într-o mișcare care are implicații enorme pentru „petrodolar”, Arabia Saudită tocmai a fost de acord să devină un „partener de dialog în cadrul Organizației de Cooperare de la Shanghai”…
Agenția de presă saudită de stat a declarat că, într-o sesiune prezidată de regele Salman bin Abdulaziz, cabinetul saudit a aprobat marți un memorandum prin care Riadului acordă statutul de partener de dialog în cadrul Organizației de Cooperare de la Shanghai – o alianță politică, de securitate și comercială care listează China, Rusia, India, Pakistan și alte patru națiuni din Asia Centrală ca membri cu drepturi depline.

Organizația numără în continuare patru state observatoare – inclusiv Iran – și nouă parteneri de dialog, numărând în Arabia Saudită, Qatar și Turcia. Are sediul în Beijing și este servit de Zhang Ming din China în calitate de secretar general.

# 5 Chinezii tocmai și-au încheiat primul act comercial cu gaz natural lichefiat care a fost decontat în moneda chineză în loc de dolari americani a anunțat marți Bursa de Petrol și Gaze Naturale din Shanghai.

Gigantul chinez de petrol și gaze de stat CNOOC și TotalEnergies au finalizat primul schimb de GNL la bursă cu decontare în moneda chineză, se arată într-un comunicat publicat de Reuters.
Comerțul a implicat aproximativ 65.000 de tone de GNL importat din Emiratele Arabe Unite (EAU), a adăugat Bursa de Petrol și Gaze Naturale din Shanghai.

# 6 Guvernul Indiei oferă moneda lor ca „alternativă” la dolarul american în comerțul internațional…
India își va oferi moneda ca alternativă pentru comerț țărilor care se confruntă cu o penurie de dolari în urma celei mai puternice înăspriri a politicii monetare de către Rezerva Federală a SUA din ultimele decenii.

Facilitarea comerțului cu rupii pentru țările care se confruntă cu risc valutar le va ajuta la „dovada dezastrelor”, a declarat secretarul pentru Comerț Sunil Barthwal, în timpul unui anunț cu privire la politica comercială externă a Indiei vineri, la New Delhi.

#7 Arabia Saudită a fost de acord să accepte chiar si șilingi kenyeni ca plată pentru transporturile de petrol către Kenya în loc de dolari americani…
Președintele kenyan William Ruto a semnat un acord cu Arabia Saudită pentru a cumpăra petrol pentru șilingi kenyeni în loc de dolari americani.

Pe măsură ce cursul de schimb valutar american a atins 145,5 șilingi din cauza cererii crescute din partea importatorilor, președintele Ruto a acuzat cartelurile petroliere că au stocat dolari americani ca răspuns la criză, provocând penurie de combustibil în toată Kenya.

Acum 10 ani, niciunul dintre aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat.
Dar acum schimbarea are loc într-un ritm care este absolut uluitor.

În acest moment, John Carney avertizează că o fracturare a rezervelor valutare globale este „inevitabilă”: “Nu este doar o amenințare serioasă, ci cred că este inevitabil. După al Doilea Război Mondial, am trecut prin trei etape, după cum ați spus. SUA a fost cea mai mare economie din lume. În anii 1970, sistemul bancar global a devenit practic central pentru dolari. Odată cu căderea Uniunii Sovietice, întreaga lume, mai mult sau mai puțin, a intrat sub dominația dolarului american…Acum dispare. China și Rusia încep să construiască un bloc alternativ de monedă”, a explicat duminică John Carney.
Din păcate, trebuie sa fiu de acord cu el.

Pe măsură ce relațiile SUA cu Rusia și China continuă să scadă, ambele națiuni vor avea un stimulent foarte puternic să impulsioneze dedolarizarea și mai departe.
Și aceasta este o veste cu adevărat proastă pentru Statele Unite, deoarece moneda noastră este sursa puterii noastre economice și este cel mai important lucru pe care îl exportăm.
Aceasta este o poveste de o importanță monumentală, dar, din păcate, majoritatea americanilor încă mai cred că liderii noștri știu exact ce fac și că bncherii au totul sub control.

AVIZ: Noua carte a lui Michael, intitulată „End Times” este acum disponibilă în broșat și pentru Kindle pe Amazon.com și puteți consulta noul său buletin informativ Substack chiar aici: https://michaeltsnyder.substack.com

Sursa: https://theeconomiccollapseblog.com/the-dollar-is-in-trouble-here-are-7-signs-that-global-de-dollarization-has-just-shifted-into-overdrive

Traducerea: CD