EDITORIAL

 

 

 

FOSTUL EROU AL EUROPEI LIBERE

DIN ’89 ŞI PENSIA FANTOMEI

 

Maria Diana Popescu, Agero

 

Tocmai ce mă dumirisem cum e cu „ciorba reîncălzită, cu looserii de profesie, care au luat bătaie, şi cu ţuţării preşedintelui”, cînd o nouă lege ţinteşte buzunarul cetăţeanului. Înainte de a merge în instanţă, treci obligatoriu pe la mediator. Fie că divorţezi sau vrei să te judeci cu megieşul pentru uluca ruptă din gard, medierea e obligatorie, altfel rişti amenzi usturătoare. Peste noapte au apărut 8.000 de mediatori în toată ţara.  Altă categorie de încasatori de bani. Tot aşa, ca ciupercile după ploaie, au invadat naţiunea bancherii şi recuperatorii. Taxe, suprataxe şi molii înmulţite pe lamelă capitalistă. Pe vremea răposatului, „medierea” de azi se chema „Comisia de împăciuire”, şi nu costa nicio para. Era o încercare reală de împăcare a părţilor. Politicienii n-au în cap decît modalităţi de golire eficientă a buzunarelor noastre. Tot ce aduce bani pentru prosperitatea trîntorilor devine lege.

 

Guvernul dă cu o mînă la pîine şi jumuleşte cu cinzeci de mîini prin noile taxe, iar firma germană „Syborg Informationssyteme”, implicată într-un scandal de interceptări ilegale, care la un tîtg I.T. se lăuda cu cel mai performant sistem de monitorizare, s-a ales cu  600.000 de euro de la Poliţia Română, în baza unui contract, pentru un sistem ce urmează să fie livrat la începutul lunii septembrie şi care, oficial, se va ocupa de localizarea telefoanelor mobile. Dar neoficial? Firma a fost acuzată că „sub acoperirea unui sistem de localizare a vîndut poliţiei germane instrumente care permiteau ascultarea telefoanelor, interpretarea datelor, citirea email-urilor, a discuţiilor de pe chat şi aşa mai departe”. Parcă din 2010 devenise obligatorie, la noi, Legea ascultării aproapelui. Toţi providerii şi cabliştii au fost obligaţi să monteze la intrarea în sistemul lor nişte „cutiuţe negre”. Mai mult, compania este acuzată că ar fi negociat livrarea unor astfel de sisteme şi către fostul dictator libian Muammar Gaddafi. Atunci, cum să nu fie plasată Angela Merkel pe primul loc în sondaje, înainte de alegerile care vor avea loc pe 22 septembrie! Sau sondajele sînt măsluite ca peste tot? Vom trăi şi vom vedea.

 

Două avioane străine au încercat săptămîna trecută să intre în spaţiul aerian al ţării noastre. Şi nu sînt primele. Somate de aviaţia militară de vînătoare română, piloţii străini au ales altă rută. Ale cui erau jucăriile care încercau să zboare pe cerul Patriei noastre? Să ne răspundă ministrul M.Ap.N.! Trebuie să ştim şi noi cine ne priveşte de sus. Americanii, ruşii sau ungurii? Potrivit proverbului, cîinele moare de drum lung şi prostul de grija Ardealului, înseamnă că nu antiromânul Tökeş e băiat deştept, ci guvernanţii de pe Dîmboviţa, pentru că de peste 23 de ani vorbesc limbi străine, tatonează reacţia populară, apoi fac treaba murdară. După cum evoluează evenimentele, nu m-ar surprinde să conlucreze cu Satana în sutană la restabilirea dominaţiei – de ce nu, chiar a ocupaţiei maghiare în Transilvania. Mai e puţin pînă la 30 august, ziua celui de-Al doilea arbitraj sau Diktatul de la Viena, prin care România a fost silită să cedeze în favoarea Ungariei horthyste aproape jumătate (43.492 km²) din teritoriul Transilvaniei. Ar însemna încălcarea legilor supreme şi uzurparea drepturile cîştigate în istorie cu sînge românesc. După ce a pîngărit sutana şi s-a făcut deseori de rîsul lumii în Parlamentul European, se pare că nimeni nu-l mai ia în serios! Ăsta-i popă? Ferească Dumnezeu! Mai bine şi-ar face milă un preot să-i facă o exorcizare! Tökeş nu mai e spionul activ, eroul Europei Libere din 1989. E un cal de bătaie expirat, dar fericit că e lăsat în pace să mai necheze la tribună.

 

Ce se predă la Universitatea aia de vară de la Tuşnad? Păi, ştiinţele hortiste, neofasciste, iredentiste ale revizionismului maghiar. Protectoratul asupra Transilvaniei după modelul Tirolul de Sus, cerut de răspopitul europarlamentar, e demn de bancurile cu bulă. În Transilvania românii sînt majoritari. La fel şi proditorii Mihai şi Pacepa. Primul Mihai ne-a vîndut ruşilor, al doilea Mihai, „agent al ruşilor, care a dat cea mai cruntă lovitură spionajului românesc”, a fost degalonat cu argumente serioase de către istoricii Cristian Troncotă şi Larry Watts, dar susţinut cu aplomb tismănesc de te miri cine. De dincolo de moarte jinduia după pensie de la statul român. O mare dilemă româno-americană, care ar trebui să nu-i dea pace premierului, cum nu i-a dat nici Haysamm. Pe ce adresă a virat statul român pensia fantomei? Reabilitarea judecătorească, cu ochii închişi, a trădătorului şi repunerea acestuia în drepturile de pensionar militar al statului român, a trezit instituţia plătitoare din anestezia injectată de politică şi justiţie. Cererea instituţiei, prin care pensionarul Ion Mihai Pacepa trebuia să facă dovada că se află în viaţă, a rămas fără răspuns. Am pentru guvernaţi o temă de vacanţă: elucidarea dubiilor cu privirea la comiterea unor falsuri ce aveau ca scop reabilitarea lui Pacepa, demascarea autorilor fraudei şi recuperarea pensiei plătite fantomei. Deşi i se iau interviuri  regizate pentru copiii autişti, cei avizaţi, trecuţi prin dîrmon, afirmă că e „dus” demult. Pînă una alta, factura celor şase ani de cînd România se pregăteşte să intre în spaţiul Schengen, respectiv din 2007 şi pînă în prezent, ne-a costat peste 1 miliard de euro. Bani de buzunar pentru găşcarii U.E., nu-i aşa? Era să uit că recentul (r)acord cu F.M.I. a mai emis o perlă, ca nouă sursă de jupuit. Pe cine, anume? Pe româncele casnice, pe care le va obliga să plătească impozit… pe statul acasă. Dar despre această monstruozitate, în curînd. Pînă atunci, faceţi Crucea mare că Skaraoţki-i neînfricat şi are în plan să ne impoziteze mersul pe jos, dormitul, mestecatul, tusea şi sforăitul. Cam astea au mai rămas neimpozitate.

 

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de