Mircea Popescu Dec 16 at 10:09 PM
Message body
In urma semnalului pe care l-am tras privind lipsa de reprezentare a romanilor din Harghita si a ignorarii de catre Parlament a unui proiectului legislativ pe aceasta tema elaborat inca din 2011, am primit emailuri prin care se arata disponibilitatea unor grupuri romanesti de a intreprinde impreuna masuri concrete pentru promovarea acestor modificari.
Dupa Anul Nou, voi propune celor interesati un plan de actiune, mai ales ca din luna Februarie intentionez sa ajung la Bucuresti pentru a tatona disponibilitatea diverselor cercuri politice parlamentare de a analiza modificarile propuse pentru Legea Electorala.
Rog organizatiile societatii civile, persoanele si reprezentantii partidelor politice interesate pentru dialog si actiune pe aceasta tema,sa-mi trimita propuneri pe e-mailul personal (momentan). In cateva zile sper sa avem un mediu de comunicare mai adecvat.
Propunerile de imbunatatire ale Legii Electorale se refera atat la dreptul organizatiilor societatii civile de a fi considerate „competitori electorali” cat si la asigurarea unor locuri speciale in Parlamentul Romaniei pentru cetatenii romani din Basarabia, mai ales in contextul unui presedinte pro-rus si anti-unionist la Chisinau.

Mircea Popescu
16 Decembrie 2016

P.S. Adresa modificarilor propuse (pana acum): (https://mipopescu.wordpress.com/03-votul/modificari-electorale/)