Circa 1200 de persoane au protestat în Piața Universității, presa a dezinformat cu neruşinare

CIRCA 1200 DE PERSOANE

 135 de vizualizări

Piaţa Universităţii - circa 1200 persoane
Piaţa Universităţii – circa 1200 persoane

Circa de 1200 persoane au protestat în Piața Universității la protestul părinților, presa a dezinformat cu neruşinare

 Circa de 1200 persoane au protestat sâmbătă, 19 septembrie 2020, în Piaţa Universităţii, faţă de obligativitatea purtării măştii chirulgicale, de către elevi la şcoală. Protestatarii au cerut anularea stării de alertă, declarată ilegală şi au scandat „Libertate” şi câteva lozinci împotriva secretarului de stat Arafat şi a ministrului Tătaru.

Noi am anunțat protestul aici: Protestul Părinţilor – 19 septembrie 2020

 Presa „mainstream” şi-a făcut rolul ei bine cunoscut în ultimii ani, a dezinformat cu privire la numărul participanţilor, cu privire la scopul protestului şi cu privire la personalităţile participante. Ca în anii de glorie în care infamul Aurel Dragos Munteanu refuza să transmită mitingul din Piaţa Victoriei 28 ian. 1990 pe motiv că este „ceaț㔺i mai târziu Razvan Theodorescu mitingul din Piaţa Universităţii , toate trusturile media au manipulat grosolan.

119637443 334055711146470 283929927120089337 n 300x224 - Circa 1200 de persoane au protestat în  Piața Universității, presa a dezinformat cu neruşinare

Mediafax si Digi24 au dezinformat fără nici o jenă

 Mediafax a publicat nişte fotografii neclare, făcute în direcţia soarelui cu partea din spate a mitingului, în care nu se vedeau decât câteva persoane. Deși în Piaţa Universităţii a existat o tribună instalată sub celebrul balcon (la umbră), fotograful Mediafax a ales însă să facă o poză cu soarele în faţă, în direcţia fostului restaurant Dunărea, unde erau puține persoane.

ScreenShot 20200921095644 300x208 - Circa 1200 de persoane au protestat în  Piața Universității, presa a dezinformat cu neruşinare

 Ziariştii şi Digii24 au minţit cu neruşinare, indicând că în Piaţa Universităţii, care a fost plină în jurul orei 18.00 ar fi avut loc un protest cu „maximul” 300-400 persoane. În mare, toată presa a remarcat prezența regizorului Cristi Puiu, care a venit cu o mască de câine pe figură şi cam atât, nimic despre revendicări, nimic despre doctorii, avocaţii şi părinţii care au luat cuvântul.

 Câteva publicaţii au ţinut morţiş să traseze o legătură între evenimentul din Piaţa Universităţii şi o manifestare electorală a partidului AUR ţinută în Piaţa Victoriei, deși cele două evenimente au avut organizatori diferiţi, fapt precizat şi de la tribuna de la Universitate.

Ce s-a întâmplat de fapt?

Mitingul din Piaţa Universităţii a reuşit pentru prima oară în ultimul timp, să umple zona situată între Arhitectură şi staţia de autobuz, o arie în care se ştie că pot intra circa 2000 de oameni. Fotografiile făcute la faţa locului, coroborate cu măsurarea prin satelit, făcută cu ajutorul sitului „mapchecking”, ar indica prezenţa a circa 1200 de persoane.

ScreenShot 20200919233642 300x138 - Circa 1200 de persoane au protestat în  Piața Universității, presa a dezinformat cu neruşinare
Satelit – circa 1200 persoane

 Trebuie ţinut cont că numărul a fluctuat timp de 4 ore cât a ţinut protestul, totodată că zona din fața tribunei a fost foarte aglomerată, adică au fost mai mult de o persoană pe mp2, care reprezintă unitatea standard de măsurare a maselor. Staționari au fost sigur 1200 de protestatari, numărul celor care au participat este cu siguranță undeva in jurul a 2000 de persoane.

 În Piaţa Universităţii, părinţii au ieşit în stradă împotriva măsurilor aberante şi ilegale, luate de unele unităţi de învăţământ, măsurile terorizând copiii, care ajung să fie seperiaţi de şcoală. Majoritatea celor prezenţi erau tineri, intelectuali şi părinţi de copii.

Cine a vorbit de la microfon?

 Cel mai important la un miting este cine vorbeşte de la microfon, televiziunile s-au axat la toate protestele anti-carantină pe anumiţi protestatari care au fost simpli participanţi. Permant ziariştii s-au ferit să prezinte lista vorbitorilor în schimb au prezentat declaraţii luate de la diverşi anonimi (un bărbat, o femeie… a spus… ).

 

 De la microfon a vorbit doctorul Mihai TarnoveanuPompiliu Diplan, doctorul Răzvan Constantinescu, avocata Diana Ivanovici-Sosoaca , doctorul Mircea Pușcașu, economista Mihaela Evenina Burlan şi mulți alţii. Au mai vorbit părinţi, dar au vorbit şi copii, aceştia din urmă au reclamat militarizarea instituţiilor de învăţământ unde nu mai au dreptul la copilărie.

 

Ce au dorit protestatari ? (cele 1200 de persoane)

Au început cu bătrânii, au urmat bolnavii, medicii, preoţii, au ajuns la copii, totul până la copii!” Acesta ar putea fi rezumatul revendicărilor, “lăsaţi copiii să aibă copilărie şi nu îi mai traumatizaţi”. Vorbitorii s-au succedat timp de peste 4 ore şi deși e greu de făcut un rezumat, totuși vom încerca să listăm mai jos ideile exprimate şi pe care organizatorii ne-au rugat să le trimitem mai departe.

  1. Nici Epidemia, nici pandemia nu au fost declarate pe teritoriul României de către Ministerul Sănătăţii.

    2. Starea de Alertă nu există în Constituţie şi Curtea Constituţională a subliniat neconstituţionalitatea aceştia stării.

    3. Nimeni nu poate decădea din drepturi un părinte care, în actuala situație, decide să nu îşi mai trimită copiii la şcoală. (nu exista cadru legislativ)

  4. Purtarea măştii în şcoli nu este legiferată, fiind doar o simplă recomandare a Ministerului. Masca chirulgicala in sine, nu oferă nici un fel de protecție împotriva virușilor.

   5. Ordinul de ministru, care prevede instalarea de plexiglas în unităţile de învăţământ, este inferior legilor în vigoare referitoare la protecţia copiilor.

   6. Copiii nu sunt purtători ai virusului, nu transmit boala Covid19, nici între ei nici la profesori.

  7. Masca, distanţarea socială şi măsurile sanitare excesive distrug coeziunea în societate şi îngroapă economia.

La încheierea unui miting care a avut in punctul maxim cca 1200 de persoane

 Concluzia mitingului a fost că măsurile luate de Guverul Orban, pe lângă faptul că sunt neconstituționale și că sunt o încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților fundamentale ale oamenilor, au și consecințe dezastruoase asupra sănătății fizice și psihice a copiilor.

 Tot ce a făcut Guvernarea Orban, având susținerea Majorității Parlamentare (P.S.D), de la începuturile pandemiei și până în prezent, va avea consecințe negative, sociale și economice pe o perioada lungă de timp. Iar ultimul abuz săvârșit de ei, cel prin care copiii sunt sufocați si terorizați în școli, este deja un abuz ce va avea consecințe grave asupra sănătății fizice și psihice a copiilor, trebuie să înceteze cât mai urgent, înainte de a duce la moartea unor copii și înainte de a se transforma în genocid!

 Organizatorii au anunțat deschiderea unui proces “colectiv” împotriva masurilor aberante luate de Ministerul Învatamantului.

Proteste de mai mica amploare au avut loc si la Cluj, Timișoara, Oradea și Bacau

SURSE de Cercetat pentru Sceptici:

# CNBC

Asymptomatic spread of coronavirus is ‘very rare,’

# ECDC

COVID-19 in children and the role of school settings in COVID-19

# Thoughtco

Carbon Dioxide Poisoning

# Edupedu

Directorul Institutului de Sănătate Publică, recomandări: Elevii nu trebuie să poarte mască în timpul orelor.

# Ethanolrfa

How Inhaled Carbon Dioxide Affects the Body

# Verywellhealth

An Overview of Hypercapnia

# DOI

Minimum Infective Dose of the Major Human Respiratory and Enteric Viruses Transmitted Through Food and the Environment

# Royalsocietypublishing

Concentrations and size distributions of airborne influenza A viruses measured indoors at a health centre, a day-care centre and on aeroplanes

# DOI

Wearing face masks in public during the influenza season may reflect other positive hygiene practices in Japan

# journals.cambridge

Testing the Efficacy of Homemade Masks: Would They Protect in an Influenza Pandemic?

# DOI

Effectiveness of facemasks to reduce exposure hazards for airborne infections among general populations

# Citeseerx

Do N95 respirators provide 95% protection level against airborne viruses, and how adequate are surgical masks?

# DOI

Professional and Home-Made Face Masks Reduce Exposure to Respiratory Infections among the General Population

# DOI

Mathematical Modeling of the Effectiveness of Facemasks in Reducing the Spread of Novel Influenza A (H1N1)