caroline gunderode
288 aprobate
gmail.comx
caroline.gunderode@gmail.com

Hari Coman , in mod involuntar/voluntar – isi impune dictatul lingvistic asupra limbii romane si , profitand de gentiletea , amicitia si generozitatea de automaton a romanilor fata de congenerii lui Coman, (majoritatea dintre noi, romanii neaosi, procedam la fel ca Domnia Voastra, stimate domnule profesor Ion Coja !!! Facem cum zic ei, ca sa nu-i „jignim”, chiar daca nu intentionam sa-i jignim !
Dar de fapt, nu poate nimeni sa le stearga crimele dovedite nonstop din istoria lor sinistra (vezi ce fac azi cu Palestina, in aprobarea marii majoritati a iudeo-kazarilor din lumea intreaga!) caci, cum mi-a zis o romanca ardeleanca , ‘ROMANASUL PROST DE BUN’, accepta orice tiranie subiectiva , bazata si pe complexe de inferioritate/superioritate, care-i domina , silentios, pe marea majoritate a COMANILOR !
Ca lingvistica recunoaste nuantarea sinonimiei ca fenomen, este una !
Dar in cazul cuvantului ‘jidan’, inseamna ca ei se rusineaza de propria lor istorie si de ura standard jidoveasca , invatata din familie, fata de crestini !
Deci nuantarea sinonimiei , ii da de gol cras .
Stiti ce mi-a zis o colega de liceu jidanca, cand l-am criticat pe Iohannis ?????????
” Daaa, asa-l urasc romanii, pentru ca e neamt” !!!
Nu stia, proasta, ca bunica mea era nemtoaica ! Hahaha!
„Credeam ca il urasc pentru ca este putred de corupt, nu pentru ca e neamt !!!”, i-am raspuns eu .
„Evreica” s-a trezit la realitate doar pe jumatate desi era premianta in liceu si ar fi trebuit sa fie mai riguroasa in gandire .
E vorba deci de generalizarea ideii ca „toti suntem rasisti, din nastere” !!!
Ca ei ???
” Die Juden urasc tot ce nu-i ca ei !” scrie Martin Buber despre neamul sau !
Asta-i cheia la spalatura de fatada a cuvantului”evreu”.
Ca doar istoria lor adevarata, nu le-o suspenda nimeni !
Ar fi imposibil!
Uite cum israelitii genocideaza poporul palestinian si ameninta Tribunalul International de la Haga ca le omoara si familiile lor, nu doar pe judecatori, daca il aresteaza pe MACELARUL NETANYAHU !

Tot binele !