Ne cuceresc cetele de impostori!

4FEB.

Octav Pelin

 

Sunt nenumărați și peste tot! Nimeni nu le ține evidența. Cu vremea, tind să completeze listele tuturor instituțiilor publice, de la comună pînă la guvern, la parlament și președinție! De la premiile internaționale și meritele istorice ale președintelui începe tot. Dacă pentru nimic Iohannis ia sacoșe de premii în Germania, de ce un impostor nu poate fi numit ministru pentru nimic. E mai puțin, dar merge! De la premiul Carol cel Mare, dat pentru nimic, de ce nu miniștri la Transporturi și Sănătate pentru că au fost președinți de banale și zgomotoase asociații? De la diplomele și premiile date pentru figurație în România se poate trece ușor la administrarea țării și la funcții europene! Dacă din paznicul unui dizident ca Doina Cornea poți ajunge comisar european și prim-ministru, dacă din suplinitor ajungi președinte, de ce din postura de licean fără diplomă nu ai putea să vinzi o țară?

Cine mai știe cum se numește domnișoara inginer chimist de la Iași? Simona a devenit faimoasă ca manichiuristă și chelneriță cu cinci ani la Master (Club) promovată la Direcția Regională a Apelor din Moldova! Dacă și periplul lui Victor Costache prin lume a devenit Recunoaștere la Academia Franceză, cum zice bolborositul de Vasilică Cîțu, ce mai vrem?

Cine ține minte numele directorului tehnic de la Administrația Bazinală și care muncea și pentru dînsa? Și care, fără acest uriaș tărăboi stîrnit de prostia băgată cu forța în Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad, ar fi rămas fără slujbă? Cine poate fi sigur că dezvăluirea aceasta scandaloasă care ne arată cancerul din instituțiile publice îl va salva în cele din urmă? Omul a dat PNL-ului o lovitură cît două campanii ale PSD-ului ! Îl mai angajează cineva? Ca să nu mă întreb dacă în țara noastră îi mai face dreptate cineva?

Chiar funcționează statul român și-l zboară pe Petru Avram (vicepreședinte la PNL Iași)? Cine-l zboară pe directorul liberal și îi ia tabla de pe casă și lui Costel Alexe, zis Frunte-ngustă?

Cine credeți că ține minte numele Aureliei Surulescu?
Este seccretara promovată directoare la Autoritatea Rutieră Română, cea care primește un salariu cît premierul Franței?
Cine mai ține minte numele lui Petru Avram, directorul care o susținea cu atîta patos că viitorul său este nelimitat? Nu era el un viitor ministru în analfabetismul său? Adică liberalul care se definea animalul politic care calculează aria cercului cu ”baza ori ipotenuza”, fără să știe că asta este mai aproape de definiția partidului din care face parte:
-”Prostia înmulțită cu tupeul la pătrat”.

Bănuiește cineva cum un asemenea impostor a fost posibil pe o asemenea funcție? Așa cum a fost posibil Costel Alexe, cel cu fruntea lată sub care nu încape decît tabla pentru acoperișuri, pe postul de ministru la Mediu!
Nu cumva liberalismul ieșean a dat un mare conducător de Cameră de Comerț? Cine este mai ridicol pentru Iașii lui Creangă, Eminescu și Sadoveanu? Mihai Vlasov sau Mihai Chirica? Costel Alexe sau Petru Avram? Sau domnișoara Simona de la Ape, angajată pe zîmbete și pupici?
Nu celebrul Vlasov a pus-o vicepreședinte la Camera de Comerț pe Alina Gorghiu? Nu liberalii au iubit-o pînă cînd Klaus Iohannis a desemnat-o președintă interimară la PNL?
Nu liberalismul ieșean l-a stors din PSD și l-a dat pe Mihai Chirica după ce ni l-a dat și pe Relu Fenechiu, primul ministru al transporturilor ajuns în pușcărie?

Nu tinerii progresiști de la Pro Infrastructura pompați ministru și secretar de stat la Transporturi au descoperit că Bucureștii au trafic mai mare în alte direcții decît spre Aeroportul Otopeni? Nu ei au zis că n-are rost să mai construim linia de metrou finanțată de guvernul japonez?

Nu impostorii români s-au înghesuit să meargă pe banii de la Ministerul Economiei în excursii mondene la Săptămîna modei de la Paris?
NU ei au zis că fără penali, că fără nepotisme, că fără conflicte de interese și a ieșit ceva mai fără minte decît ne puteam imagina?
Nu ei au pus un subdezvoltat intelectual și netot profesional la Ministerul Dezvoltării și l-au lăsat acolo pînă cînd Ion Ștefan-Grindă a căzut singur?
Nu impostorii români,roșii,galbeni,albaștrii au dus populațiia la starea asta de exasperare?
Nu președintele Iohannis ne-a vîndut amăgirea că vom avea parte de un altfel de politică și că vom ajunge să trăim într-o țară normală?
Impostura tinde să devină și ea pandemică!
Iaca! Simona și Petru Avram și Costel Alexe și Drulă și Ștefan Grindă sunt peste tot!