UN  INTERVIU   SOCANT  SI  DIABOLIC : DICTATURA   GULERELOR  ALBE….
============================================================
„În vreme ce  românii sunt hipnotizaţi de campanii electorale, se trag sforile  de către grupurile financiare care se pregătesc să cumpere  activele majore ale ţării, în regim de solduri.
O să vă invit să  urmăriţi o discuţie purtată de mine cu un bancher, pe tema scenariului  pentru 2014, şi o să vă las să trageţi concluziile.
Nu contează banca unde lucrează acest om, ci pur şi simplu, strategia amplă, pusă la cale peste capetele noastre, care par  să nu se mai dezlipească de  manipulările şi circul campaniei  electorale.
Un fost şef de la  CIA  spunea: „Dacă ştii cum şi cu ce să manipulezi atenţia cetăţeanului,  şi pui în stanga lui un spectacol de circ, nu o să observe  portavionul  din dreapta lui”.
UI:
Cum priveşte banca şi grupul financiar din care faceţi parte, ce se  întâmplă în România, în plan economic şi politic?
Bancher:
Suntem încordaţi însă extrem de  motivaţi, întrucât aşteptăm producerea momentului la care  lucram de circa 5 ani. Banca noastră şi-a  redus extrem de mult  expunerea în România, a închis robinetul  creditării, şi am  trimis către headquarter-ul grupului cât de multă monedă euro  am putut. Repet, aşteptăm acum producerea rezultatului  muncii  noastre, în cadrul unui plan la care participă extrem de multe   grupuri financiare şi bancare externe.
UI:
Adică concret în ce constă acest rezultat pe care îl aşteptaţi? Speraţi  în revenirea  economică a ţării? Veţi relua creditarea?
Bancher:
Naivitatea este o slăbiciune de  caracter a românilor. Mă întrebi dacă sperăm în  revenirea  economică a ţării? Păi noi speculăm şi vom câştiga enorm de   mulţi bani, tocmai în momentul în care economia naţională românească va  atinge punctul cel mai de jos al graficului. Himerele legate de  creşterile economice din 2014 sunt lansate concertat de  analişti, pentru că aceasta este parte a strategiei noastre, pentru a  ne maximiza  profitul pe care îl vom face, când balonul  speculativ imobiliar şi al  cursului valutar ne va indica faptul  că suntem pe trendul câştigului  maxim.
Mă întrebi dacă vom  relua creditarea? Creditarea în România s-a  făcut cu cap. Este  adevărat că şi guvernarea din 2007-2008 ne-a ajutat enorm,  atunci când ne-am consolidat şi ne-am asigurat prin intermediul   creditului de consum, dependenţa totală a populaţiei active, a forţei  de muncă româneşti.
UI:
În se sens  v-aţi asigurat dependenţa lor totală?
Bancher:
Simplu. Populaţia României (românul în  general) are  un singur bun de preţ care ne interesează pe noi
bancherii:  activele imobiliare. Mai există şi forţa de muncăa individului, însă   aceasta, după ce l-ai prins în mreje, este utilă de speculat,  pentru că  acel individ va munci perpetuu pentrunoi.
Trebuia să  ajungem cumva la  aceste active imobiliare ale românilor. Normele BNR  şi legile nu ne  permiteau să putem acorda în masă credite  ipotecare, plus că aceste  credite ipotecare nu erau 100%  avantajoase pentru noi. Aşa că am profitat de lentoarea în  decizie a BNR şi am investit masiv în  publicitate pe segmentul  creditului de consum. Ştiam încă de la bun inceput faptul  ca, cei cărora le acordam credite de consum, nu vor avea  resurse să  le restituie, astfel încât, coroborat cu faptul că ştiam încă  din 2008 ca această criză financiară va lovi şi România, am calculat  totul extrem de bine.
Nu trebuie să fii geniu bancar ca să îţi  dai seama că într-o ţară precum a voastră, pur şi simplu  efectele crizei urmau să fie devastatoare, pentru că:
    [1]  … nu mai produceaţi nimic;
    [2]…. pieţele emergente sunt dominate de multinaţionale, legate  de  grupurile financiare şi bancare pe  care noi le  reprezentăm
    [3]….. urma să aveţi în 2009 un an electoral în care, pe fondul disputelor politice, era de  anticipat că vă veţi săpa singuri groapa. La acest din urmă punct recunosc că a trebuit să ne  implicăm, pentru că, dacă în 2008 actualul preşedinte avea o cotă  de popularitate de vreo 60%, noi trebuia să încingem campania,  pentru a împinge politicienii să ia măsurile pe care noi le  aşteptam.
UI:
Ce măsuri aşteptaţi să ia politicienii? Spuneţi că aţi manipulat partidele ca să vă  atingeţi scopul economic?
Bancher:
Hai să ne gândim puţin. Noi nu a trebuit decât să încingem spiritele şi  să creăm un cadru în care  oponentul în alegeri alactualului  preşedinte, să recupereze handicapul de imagine, astfel încât  să creăm românilor şi politicienilor impresia  unei lupte  strânse. Iar de aici până la luptele politice din Parlament care au  întunecat minţile tuturor partidelor, a fost doar un pas, să  decisiv a  fost momentul în care ţara voastră a rămas fără  Guvern.  Atunci, şi acum în acest moment, orice guvern se va  forma, este legat ombilical şi total la mâna noastră, întrucât  are nevoie de banii noştri  pentru a plăti salariile, pensiile,  etc. Voi v-aţi ales cu spectacolul din presă, noi ne alegem cu  banii şi câştigurile. Practic România este a noastră, iar  dependenţa voastră de noi va deveni totală.  Actualul  preşedinte  ne-a pus puţin în dificultate atunci când a venit cu guvernul
PSD-PDL, pentru că ceea ce noi ne doream era instabilitate economică  şi politică. A trebuit să presăm extrem de mult pentru ca  ruptura la nivel guvernamental să se producă, să cadă Guvernul, să  se amâne sosirea  tranşei de bani de la FMI, însă până la  urmă, cunoscând mentalitatea colerică romanească, am  reuşit.
UI:
Nu îmi vine să cred. Este  evident  că suntem naivi şi stârnim furtuni în paharul cu apă.  Hai să  revenim puţin la acea legatură între casele românilor şi  creditul de  consum.
Bancher:
Îţi  spuneam că în 2008 am dat masiv credite de consum, atât bugetarilor cât  şi angajaţilor din sectorul privat. Atracţia era mare  întrucât  nu trebuiau să prezinte garanţii, însă noi ştiam că în 2009 ne  vom atinge scopul. Şi, într-adevăr, pe fondul crizei economice,  au explodat restanţierii. Asta înseamnă că oamenii nu şi-au plătit ratele către bănci, iar noi am trecut la executare silită. Aici   am avut iar nevoie să ne concertam eforturile astfel încât să  nu existe  grupuri financiare româneşti, companii sau persoane private, care să ne strice planurile, întrucât riscam să ne trezim că  vin să cumpere activele imobiliare scoase la vânzare. Aşa că a  trebuit să lovim şi mediul de afaceri privat, pentru ca oamenii  de afaceri să se lupte  pentru supravieţuire şi să nu aibă  lichidităţi pentru a cumpăra nimic.  A trebuit să-i facem să  devină preocupaţi de grija zilei de mâine, iar  sub teama  falimentului ne-am eliminat competitorii.
Şeful BRD Soc. Gen. spunea într-un ziar românesc că este momentul să ne eliminăm  competitorii. Exact asta facem, vă eliminăm din  jocurile economice din  propria voastră ţară.
UI:
  Aţi eliminat concurenţa autohtonă  blocând  creditarea pentru firme şi blocând piaţa executărilor silite?
Bancher:
    Corect. Şi nu a fost greu. Pe o  piaţă internă gâtuită de blocajul  financiar, firmele româneşti  au fost sufocate de lipsa lichidităţilor,  iar guvernul din 2009  a fost lăsat fără nicio posibilitate de a asigura resursele  financiare. Dacă într-o ţară guvernul nu are bani pe care să-i  injecteze în economia naţională, iar noi bancherii vă blocăm accesul  la credite, firmele ajung fix ca o gradină de flori, expusă  arşiţei zilnice, pe care nu o mai udă nimeni şi care până la  urma va muri.  De  aceea spuneam că a trebuit să ne agităm puţin pentru  a împiedica acest  guvern din 2009 să pună în aplicare măsurile  economice, şi să abatem atenţia asupra luptei din campania  electorală.  După ce ne-am asigurat că pur şi  simplu nu va exista riscul să apară intruşi care să cumpere activele  imobiliare, case, terenuri, scoase la vânzare de executorii  noştri  bancari, am început să trimitem pe bandă rulantă  dosarele celor care au luat credite de consum, către executori.  Nimeni  nu a sesizat faptul că nu ne interesa de fapt să le vindem casele, ci să manipulăm  piaţa imobiliară, să o tragem în jos,  asigurându-ne în acelaşi timp că la momentul potrivit, când  curba prăbuşirii imobiliare va atinge cel mai de jos nivel,  grupurile financiare din ţările noastre de origine să cumpere  masiv şi la preţuri de nimic aceste active.
  Te asigur că în 2014  un apartament cu trei camere care în 2008 era evaluat la 150.000 euro, va fi scos la vânzare, la executare silită, la preţuri de sub  30.000 de  euro şi nu va veni nimeni să cumpere, pentru că în  2014 toţi vor fi  preocupaţi să ţină banii deoparte pentru ziua  de mâine. Va fi momentul perfect să cumpărăm totul pe  nimic.  Românii vor deveni chiriaşi în propriile case,  pentru că acesta a şi fost obiectivul nostru primordial, şi  anume achiziţiile la preţuri infime.  Pentru asta era obligatoriu să ducem piaţa imobiliară la un maxim, pentru ca pe fondul  prăbuşirii  acesteia, noi să culegem caimacul. Şi la plan se  adaugă şi presiunea pe moneda voastră naţională.
UI:
Ce presiune? Văd că acum leul se  întăreşte, deşi, într-o ţară care nu produce nimic, aflată în criză politică, lovită de criza financiară, nu îmi explic care poate  fi  suportul de întărire a leului.
Bancher:
Păi este vorba de aceeaşi reţetă, care se învaţă la orice curs  de MBA. Aşa cum piaţa imobiliară a fost dusă de noi la maximuri  ireale, pentru că trebuia să vă dăm credite la valori foarte  mari, ca să aveţi pe următorii 30-40 de  ani de plătit rate  uriaşe către noi, pentru a deveni în acest interval de timp  atât proprietarii caselor voastre, dar şi asigurându-ne că veţi   munci voi şi familiile voastre pentru noi, pentru a plăti aceste rate  ireale, tot aşa, bula speculativă a monedei naţionale trebuie  manipulată, însa în sens invers. În cazul  speculaţiilor pe moneda naţională, trebuie să ducem leul la un nivel  minim, cât mai mic posibil, lăsându-l apoi să explodeze, să urce  la valori mari, valori reale, undeva către peste 5 RON pentru  un euro.  Adică vom face euro atât de scump încât să nu vă puteţi permite să cumpăraţi activele imobiliare scoase la  executare silită,
nici când ele vor avea valori în euro relativ  mici, dar şi pentru ca micimea salariilor românilor, salarii plătite în  lei, să facă din rata către banca un coşmar al vieţii de zi  cu zi. 
Totul legal, profitând de naivitatea  generală, de eternele lupte politice şi de tot acest context românesc,  in  care din 2006 lucrează pentru noi şi în interesul nostru. Iată  ca ieri euro era deja la 4,51 lei. componentă a unui plan. Când va fi detonat?
Bancher:
În ciuda galopului înregistrat de  alte active din aceeaşi clasa de risc în ultimele zece luni,  leul nu are cum să participe la această revenire, fiind evident  pentru orice începător că este totul o bulă  speculativă. „Investitorii urmăresc cu îngrijorare mai întâi derularea  acordului cu Fondul Monetar Internaţional, iar mai apoi turbulenţele de  pe scena politică”,  spune Koon Chow, analist la Barclays Capital, una dintre
cele  mai mari bănci de investiţii britanice. El consideră că euro ar  putea să coboare spre 4,1 lei. Balon  de  sapun , care  este  un  element  al  sarjei  finale  de  cumparare  a  României  la  OUTLET. 
Pentru că de fapt, prin încingerea campaniei electorale, noi  avem acoperirea perfectă că nimeni nu mai are timp să ne strice planurile.
UI:
Ce veţi face cu alte active, cu casele românilor?
Bancher:
Păi este esenţial să controlăm aceste active, întrucât ele sunt o monedă de tranzacţionare pe pieţele internaţionale.  Uitaţi-vă la Dubai, acolo unde expunerile băncilor noastre se  lovesc de nevoia de a acoperi pierderile. Pierderile se acoperă  prin creşterea ritmului de exploatare a muncii celorcare au credite la  bănci. Ei trebuie constrânşi să lucreze mai mult şi să plătească rate  mai mari către noi.  Având în mână bunul cel mai  de preţ al unui om – locuinţa – acesta va munci pentru noi.
libertate în  care mintea şi atenţia cetăţeanului este atrasă de lupta  politică, fără ca cineva să  mai aibă timp să se gândească la ce  li se întâmplă cu adevărat. Iar când se vor trezi va fi de fapt  foarte târziu.
Nouă ne trebuie să exploatăm  forţa de muncă a  romanilor să ne plătiţi  nouă mai mult.
UI:
Mai am o singură  întrebare. Spuneţi că aţi contribuit laîncingerea campaniei electorale,  pentru că trebuia să sădiţi sămânţa unei confruntări politice  puternice, întrucât instabilitatea politică era necesară.
Concret, aţi plătit politicieni români să pună umărul la  actuala criză politică?
Bancher:
În  mod evident, în 2007 şi 2008 am sprijinit şi susţinut  politicieni care aveau acces la frâiele guvernării, ca să fim lăsaţi  să derulăm amplul program de acordare masivă a creditelor de  consum. În 2009, fiind an electoral, grija noastră a fost să  alimentam puternic apariţia unui contracandidat  puternic pentru  actualul preşedinte, care avea o cotă mare de popularitate, şi  am reuşit. Mult mai uşor şi mai ieftin decât ne imaginam. Să ne  înţelegem: nouă nu ne pasă cine va ieşi preşedinte  pentru că  oricum sunteţi la mâna noastră în plan guvernamental.  A fost mai uşor  pentru că aveţi în România o pasiune extrem  de mare să vă  consumaţi energiile fix în direcţiile care nu vă  aduc avantaje, care vă îngroapă şansele la un viitor mai bun.  Suntem şi noi uimiţi de modul în care marea masă a jurnaliştilor ne-au făcut misiunea mult mai uşoară, implicându-se emoţional în această campanie electorală, doar pe fondul  ideii că  actualul vostru preşedinte trebuie dat jos, fără să aibă niciun fel de viziune economică asupra realităţii.
Repet, noi doar  am alimentat ascensiunea unui oponent  puternic pentru dl. Băsescu, iar  restul l-a făcut mass-media şi  naivitatea voastră, de la sine. Anul 2010 a adus şi răsplata pentru  munca depusă de noi în ultimii 4 ani, pentru că vom aduce România la statutul de ţară total şi, cel mai  important,  ireversibil dependenta de frâiele complicatului sistem financiar-bancar  mondial. Nu vreau să par cinic însă, în 1989 toate activele ţării erau 8 ale clasei proletare, adică de fapt ale  nimănui, fiind controlate de o mână de oameni care decideau în această  ţară şi pentru a căror bunăstare muncea întreaga naţiune.
AICI NU SUNT DE ACORD: DACA ACTIVELE ERAU ALE NIMANUI, CONTROLATE DE O MANA DE OAMENI, DE UNDE S-A FURAT PANA ACUM SI DE UNDE SE MAI FURA ACUM?
La  24 de ani veţi fi  ajuns fix în  aceeaşi situaţie, adică nimic nu va mai fi în proprietatea voastră, dar  în acelaşi timp veţi munci să vă plătiţi datoriile. Iar economia  naţională va fi dominată de multinaţionalele
controlate indirect tot de către noi, în vreme ce falimentele  firmelor româneşti, deţinute de români, vor continua şi în 2014,  întrucât fără finanţare, fără credite şi cu un guvern care nu  are resurse financiare, nu există şanse de supravieţuire.
Astfel încât tinerii români vor avea doar două opţiuni: angajaţi la Stat sau angajaţi la multinaţionalele străine. În ambele  variante numai noi câştigăm.”