Fonduri pentru Ucraina: mai multe măcelări fără victorie? Conversații cu Jack Rasmus și Peter Koenig
De Michael Welch , Peter Koenig și Dr. Jack Rasmus
Cercetare globală, 04 mai 2024
Tema: ORA ȘTIRI CERCETĂRII GLOBALE , Dezinformarea mass-media , Agenda Războiului US NATO
Raport detaliat: RAPORT PALESTINA , UCRAINA
imprimare

Toate articolele Global Research pot fi citite în 51 de limbi prin activarea butonului Traducere site sub numele autorului (disponibil doar în versiunea desktop).

Pentru a primi Newsletter-ul zilnic al Global Research (articole selectate), faceți clic aici .

Faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus pentru a trimite prin e-mail/redirecționare acest articol prietenilor și colegilor dvs. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram . Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

**

„Planul SUA cu sancțiunile… nu doar pentru a încerca să submineze economia rusă, ci și pentru a adânci controlul SUA asupra economiei Europei de Vest. După cum spune vechea vorbă… care este misiunea în NATO? Este să-i țin pe ruși afară, pe americani în interior și pe germani în jos!” – Dr. Jack Rasmus (din interviul din această săptămână.)

ASCULTATI EMISIUNEA

Zeci de mii de ucraineni și un număr considerabil de ruși au murit în conflictul care se întinde acum peste 2 ani și 2 luni. [1]

Violența care a părut să se schimbe în favoarea părții ucrainene în vara și toamna lui 2022 s-a lovit în curând de un blocaj rutier în vara și toamna lui 2023, deoarece un număr mare de ucraineni au murit în timpul Marii Contraofensive care i-a recuperat. puțin peste o sută de mile pătrate de teritoriu. În preajma celei de-a doua aniversări de la începutul invaziei, Rusia a luat în sfârșit orașul Avdiivka, considerat de oficialii susținuți de ruși o „cetate” și ca fiind semnificativ strategic. [2][3]

În ultimele luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski practic a implorat guvernele din SUA și din întreaga lume occidentală pentru mai multe arme pe care să le îndrepte către agresorii ruși. [4]

În zilele noastre, chiar și presa mainstream (moștenită) pare (în sfârșit) îndoielnică cu privire la perspectivele Ucrainei de a-și recâștiga întreg teritoriul de dinainte de 2022, darămite Crimeea! După cum s-a subliniat într-un articol recent pentru BBC:

„Tactica, conducerea și echipamentul armatei ruse pot fi inferioare celor ale Ucrainei, dar are o asemenea superioritate în număr, în special artileria, încât, dacă nu face nimic altceva în acest an, opțiunea implicită va fi să continue să împingă forțele Ucrainei înapoi în direcția vestică. , luând sat după sat.” [5]

Înfrângerea Ucrainei și a NATO în acest conflict este foarte clară, cu siguranță pentru critici majori precum Douglas MacGregor și Scott Ritter . Sancțiunile nu par să fi funcționat pentru a paraliza Rusia sau pentru a instiga o opoziție publică semnificativă față de iubitul lor președinte „dictatorial”. Soldații ucraineni își pierd speranța . Oamenii părăsesc Ucraina în număr mare. (Populația actuală este de 37.937.821. Cu șase milioane mai mică decât în ​​2020!) [6]

Apoi, miercuri, 24 aprilie, SUA la salvare! Președintele american Joe Biden a semnat un proiect de lege, votat de Camera Reprezentanților și de Senat, prin care se aprobă un pachet de ajutor de război de 95 de miliarde de dolari, din care aproximativ două treimi era destinat redresării Ucrainei. Întrebarea, desigur, este dacă această întârziere de 61 de miliarde de dolari în sprijin militar reprezintă prea puțin și prea târziu pentru conflict. [7]

Invitatul nostru principal pentru acest episod al Global Research News Hour este Jack Rasmus și nu spune doar că doar o mică parte din suma „colosală” este pentru arme noi reale. Un alt proiect de lege va permite SUA și, în cele din urmă, Europei să direcționeze bunurile confiscate de la Rusia ca parte a campaniei de sancțiuni atunci când „intervenția militară specială” rusă a început către Fondul de Apărare al Ucrainei, învingând astfel inamicul cu propriile sale resurse. El va discuta, de asemenea, despre modul în care această mișcare se va întoarce înapoi, așa cum au făcut-o și sancțiunile, și va vorbi despre ce fel de perspective pe termen lung va avea alternativa BRICS atunci când va fi înfruntată cu sistemul Bretton Woods favorizat de SUA, favorizat încă din al Doilea Război Mondial.

Acesta va fi urmat de analistul geopolitic și invitatul frecvent Peter Koenig, cu propria sa evaluare a situației pentru Rusia și pentru celelalte ținte ale pachetului de ajutor extern de 95 de miliarde de dolari.

Dr. Jack Rasmus este autorul cărților, „ Central Bankers at the End of Their Ropes ”, Clarity Press, 2017 și „ Alexander Hamilton and the Origins of the Fed ”, Lexington Books, 2020. Urmăriți comentariul său despre criza bancară emergentă pe blogul său, https://jackrasmus.com ; pe twitter zilnic @drjackrasmus; și emisiunea sa de radio săptămânală, Alternative Visions pe Progressive Radio Network, în fiecare vineri, la 14:00 est și la https://alternativevisions.podbean.com .

Peter Koenig este analist geopolitic și fost economist senior la Banca Mondială și la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), unde a lucrat timp de peste 30 de ani în întreaga lume. este autorul cărții Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed; și coautor al cărții lui Cynthia McKinney „When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis” (Clarity Press – 1 noiembrie 2020).

Peter este cercetător asociat al Centrului de Cercetare a Globalizării (CRG). El este, de asemenea, senior Fellow nerezident al Institutului Chongyang al Universității Renmin, Beijing.

(Global Research News Hour Episodul 430)

ASCULTATI EMISIUNEA

Faceți clic pentru a descărca audio (format MP3)

y

Transcrierea lui Peter Koenig, 3 mai 2024
fundal
Congresul aprobă pachetul „ajutor” de 91 de miliarde de dolari pentru Ucraina (61 de miliarde), Israel (22 de miliarde) și Taiwan (8 miliarde)
Sub rezerva revizuirii, rapoartele inițiale cu privire la componența celor 61 de miliarde de dolari [pentru Ucraina] indică că 23,2 miliarde de dolari din aceștia vor fi plătiți producătorilor americani de arme pentru armele care au fost deja produse și livrate Ucrainei. Alte 13,8 miliarde de dolari sunt alocate pentru a înlocui armele din stocurile militare americane care au fost produse și sunt în curs de a fi expediate – dar nu au fost încă – sau care sunt arme suplimentare care urmează să fie produse. Defalcarea acestei ultime sume de 13,8 USD nu este încă clară în rapoartele inițiale. S-ar putea ghici cu generozitate că cel mult 10 miliarde de dolari reprezintă arme care nu au fost încă produse, în timp ce 25-30 de miliarde de dolari reprezintă arme deja expediate în Ucraina sau în cursul de livrare.

Vedeți acest https://www.globalresearch.ca/ukraine-war-funding-failed-russian-sanctions/5855512 .​

Cercetare globală: Ce credeți despre aceste cifre și despre ceea ce este proiectat și ce s-ar putea întâmpla?

Peter Koenig: Acest complicat joc de cifre ale Congresului, însumând până la 91 de miliarde de dolari, din care 61 de dolari mergând în Ucraina – nu este altceva decât pentru a deruta oamenii și pentru a face să creadă că ceva „schimbator” se va întâmpla după bani – și / sau armele au fost expediate.

Realitatea este foarte diferită.

Administrația Biden și Congresul știu exact ce fac.

Ei pierd bani în mod deschis – banii contribuabililor, adică – și dacă contribuabilii, publicul în general, ar înțelege ce se întâmplă cu adevărat – ar putea protesta împotriva Big Style-ului.

Adevărul este că administratorul Biden. iar Congresul știe foarte bine că acest război proxy este pierdut împotriva Rusiei, că a fost pierdut de la început.

Este un război proxy între SUA și Rusia. Niciodată cu ideea că Ucraina o va câștiga. În cel mai bun caz, intenția a fost de a slăbi Rusia pentru, probabil, o invazie directă ulterioară – pentru că ceea ce își dorește autoproclamatul imperiu al SUA de la Primul Război Mondial – și înainte – este să domine cea mai mare țară din lume și să preia – sau să fure, în mai multe limba comună, resursele naturale uriașe ale Rusiei.

Asta și-a dorit mereu elita. Dominând oamenii și resursele.

Asta vor psihopații.

Imperiul și aliații săi sunt conduși de psihopați.

Acești bani, cei 61 de miliarde de dolari, sunt cheltuiți pentru propagandă pură și pentru finanțarea pieței negre cu arme mai mult sau mai puțin sofisticate.

Desigur, în afară de a face industria de război și cei care o dețin, precum BlackRock și Co., și mai bogate.

Știți, de exemplu, că aproximativ 70% din armele expediate în Ucraina nu văd niciodată frontul, ci merg direct pe piața neagră? Acolo unde sunt preluați de viitoare – sau prezente – „grupuri teroriste”, deja create sau care urmează să fie create în viitorul apropiat – pentru a teroriza țările astfel încât să poată fi invadate de imperiu…

Schema clasică pe care o cunoaștem de la crearea Al Qaeda de către CIA la începutul anilor 1980.

Apropo, 70% dintre arme și piața neagră au fost raportate chiar de CNN, BBC și Wall Street Journal. Deci, nu este un secret.

Doar că majoritatea oamenilor nu știu asta.

În ceea ce privește un plan B – nu cred într-un plan B.
Nu există plan B.

Și Planul A este atât de simplu, încât nici măcar nu are un nume.

Dacă Rusia vrea să preia întreaga Ucraine, o poate face în mai puțin de 48 de ore.

Aceasta nu a fost niciodată intenția Rusiei.

Amintiți-vă – cu câteva luni în urmă, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a spus și a repetat-o ​​de mai multe ori că războiul a început într-adevăr deja în februarie 2014, cu lovitura de stat de la Maidan, instigată de doamna Victoria Nuland și pe fundalul ei de la Washington. Partea Nuland nu a fost spusă de Stoltenberg, desigur. Acestea sunt cuvintele mele.

Apoi au venit acordurile de la Minsk Unu și Doi în septembrie 2014 și în martie sau aprilie 2015.

Până acum știm, așa cum doamna. Merkel a spus anul trecut că toate au fost o înșelăciune planificată, să facă lumea să creadă că Pacea se află pe lista lor de priorități, când de fapt ei, Acordurile de la Minsk, ar servi pentru a pregăti mai bine Ucraina pentru un război cu Rusia.

Da, Ucraina a fost folosită ca platformă pentru a slăbi Rusia, dar nimeni din Washington sau din Europa nu a crezut niciodată că Ucraina va câștiga un război împotriva Rusiei.

A cheltui, așa cum au făcut SUA până acum, aproximativ 200 de miliarde de dolari pe Ucraina – a fost o risipă, a promovat și mai multă corupție și, după cum am spus mai devreme, a alimentat piața neagră cu arme pentru alte conflicte „implantate de teroare”.

Este de fapt simplu.

Dar este greu să-i faci pe oameni să creadă în atâtea intenții rele.

Acum, în cei 8 ani dintre lovitura de stat de la Maidan din februarie 2014 și intervenția rusă în Donbass din februarie 2022, aproximativ 14.000 de oameni de origine rusă au fost uciși și, ca și în Israel, intenția a fost să ucidă cât mai multe femei și copii, deoarece proporția este aproximativ aceeași – aproximativ 70 la sută dintre rușii sacrificați în regiunea Donbass sunt femei și copii.

Nu întâmplător. Copiii sunt generația viitoare, iar femeile sunt purtătoarele generației viitoare.

Atunci a intervenit Rusia. Să nu preia niciodată Ucraina, ci să eliberăm populația rusă de agresiunea nazistă a Kievului.

Da, naziștii – de același fel – Bandera, sectorul de dreapta – care au luptat cu Hitler în al Doilea Război Mondial, ucigând zeci de mii de evrei și alți „indezirabili”. În numele lui Hitler.

Acești oameni conduc regimul de astăzi la Kiev.

Și Europa și Statele Unite sunt aliate cu acești naziști.

Doar imagina!

În Germania și în multe alte țări europene, promovarea nazismului și/sau asocierea sau alianța cu naziștii este strict și Constituțional interzisă.

Cu toate acestea, Germania și UE o fac. Ei nesocotesc propria legislație, asociindu-se cu un guvern nazist de la Kiev, doar pentru a încerca să facă cât mai mult rău Rusiei.

Ce mai e de spus despre Occident?

Un cuvânt despre banii care merg în Israel și Taiwan…
Ajutor pentru Israel – aproximativ 22 miliarde USD; este menit în mod deschis să omoare mai mulți palestinieni. Washingtonul este condus de sionişti, iar sioniştii conduc deja lumea, doar că majoritatea nu au observat încă.

Cu toate acestea, ei nu vor reuși și nu vor deveni Poporul Ales – controlând lumea și resursele lumii; ceea ce pretind că biblia lor spune că a fost destinul lor.

Dacă există un Dumnezeu adevărat, el sau ea nu ar permite niciodată un asemenea rău.

Deci, Palestina va TRAI – iar Israelul condus de sionisti, Washingtonul si Europa fie vor fi de acord cu o solutie cu doua state, fie – altfel…

Ajutor pentru Taiwan
Aceste 8 miliarde de dolari sunt o inițiativă la fel de ridicolă, așa cum este Ucraina – un mini-război proxy împotriva Chinei – care nu poate fi niciodată câștigată.

Și acest lucru este bine cunoscut de Administrația Biden.

Totuși, ei fac să creadă și vor ca americanii să creadă că auto-numitul imperiu va prelua în cele din urmă China. Nici măcar în visele jalnice și mai sălbatice ale Washingtonului ei nu cred o asemenea prostie.

Dar creează neliniște – tensiune inutilă.

În realitate, China continentală și Taiwan au deja de ani de zile o relație de interes comun destul de bine dezvoltată: afaceri comune, investiții de ambele părți ale strâmtorii Taiwan – schimb de forță de muncă și directori – mare colaborare și cooperare comercială și de afaceri.

O anchetă serioasă în Taiwan ar avea ca rezultat ca majoritatea taiwanezilor să dorească să pună capăt acestei stări de tensiune și să se integreze în China continentală, cât mai curând posibil.

Acest lucru este inevitabil, mai devreme sau mai târziu.

Ce pretinde Washingtonul că face într-o zonă care este la jumătate de lume departe de patria lor?

Cum poate cineva să gândească diferit este pur și simplu dincolo de rațiune

Global Research News Hour este difuzat în fiecare vineri, la ora 13:00 CT, pe CKUW 95.9FM, de la Universitatea din Winnipeg.

Programul este, de asemenea, difuzat săptămânal (luni, 1-2pm ET) de către Progressive Radio Network din SUA.

Programul este, de asemenea, podcast pe globalresearch.ca .

Alte posturi care difuzează emisiunea:

CIXX 106.9 FM, difuzat de la Fanshawe College din London, Ontario. Se difuzează duminica la ora 6 dimineața.

Campusul și radioul comunitar CFMH 107.3fm din Saint John, NB difuzează programul Global Research News Hour vineri, la 19:00.

CJMP 90.1 FM, Powell River Community Radio, difuzează Global Research News Hour în fiecare sâmbătă, la ora 8:00.

Caper Radio CJBU 107.3FM din Sydney, Cape Breton , Nova Scoția difuzează Global Research News Hour începând de miercuri după-amiază, între orele 15:00 și 16:00.

Cowichan Valley Community Radio CICV 98.7 FM, care deservește zona Lacului Cowichan din Insula Vancouver, BC, difuzează programul joi, la 9:00, ora Pacificului.

WZBC 90.3 FM din Newton Massachusetts este Boston College Radio și difuzează în zona mai mare din Boston. The Global Research News Hour difuzează rar fragmente de Global Research News Hour în timpul Radio Adevăr și Justiție, care începe duminică la ora 6 dimineața.

Note:

https://ualosses.org/soldiers/
Josh Holder (28 septembrie 2023), „Cine câștigă teren în Ucraina? Anul acesta, nimeni.’, The New York Times; https://archive.ph/20230929141933/ https://www.nytimes.com/interactive/2023/09/28/world/europe/russia-ukraine-war-map-front-line.html
Tom Watling, Dan Peleschuk, Andrew Osborn (17 februarie 2024), „De ce căderea lui Adviika este atât de importantă pentru Putin – și ce înseamnă pentru Ucraina și război”, Reuters; https://www.independent.co.uk/news/world/europe/avdiivka-battle-russia-ukraine-taken-map-b2497863.html
https://www.nbcnews.com/news/world/zelenskyy-says-ukraine-needs-weapons-allies-continue-defense-russia-rcna140174
https://www.bbc.com/news/world-europe-68778338
https://www.worldometers.info/world-population/ukraine-population/
AAMER MADHANI și SEUNG MIN KIM (26 aprilie 2024), „Biden semnează o măsură de ajutor de război de 95 de miliarde de dolari cu asistență pentru Ucraina, Israel și Taiwan”, Associated Press; https://www.msn.com/en-us/news/politics/biden-signs-a-95-billion-war-aid-measure-with-assistance-for-ukraine-israel-and-taiwan/ar- AA1nzdzK

Sursa originală a acestui articol este Global Research
Drepturi de autor © Michael Welch , Peter Koenig și Dr. Jack Rasmus , Global Research, 2024