Pur și simplu nu îmi vine să cred ce văd la televizor

Acum 10 ani, autobuze, autocare, veneau gramezi, stive, din tara, odata cu revolutia protocalie.
Multimi de organizatori, trambitasi, gonaci, haitasi, si vanat se inghesuia sa aclame alesul zeilor, care sfarsea in triumf, sugand din sticla.
Acum cateva zile, alt Malstrom de autobuze, autocare, alti haitasi, alti gonaci, alt vanat euforic, navalea sa isi sarbatoreasca idolul, care sugea si Domnia sa, la tata materna a aceluiasi luminos protector inalt.
Se dau bani. Curg de sus bani.
Se suspenda taxe, se micsoreaza taxe, dispar taxe, cresc venituri ( pensionari. actori, datornici ).
De unde se dau bani? .
Eu nu am primit, si nu primesc nimic de pomana. Nici macar 1 Ron, pe strada. Sau 10 bani.
Este vreo tiparnita care ii scoate? ii da vreo banca, pe gratis? Ii tipareste toamna, pe frunze?
Cad produse din cer? Nu zic ca ar nu ar fi bine, si nu exista precedente, extraterestre.
Dar in halul in care arata lumea – noastra – si lumea – in general – ar fi bine sa nu punem mana. Pe margeluse de sticla otravite.
S-au facut averi colosale inainte de 2004. Inainte de 2004. ininte de 1996. Inainte de 1989.
Acum Virtutea vine calare pe Statuia libertatii, si bandele de hoti se baga , din alegeri in alegeri, din generatie in generatie, la inchisoare. Anchete, urmariri, scandaluri, promisiuni de liniste. poate, liniste totala. Deja spanul transpira aluzii din urma: un procuror asasinat prin influenta ( Panait ), la arma se raspunde cu arma ( Ponta contra Turcescu), la santaj cu santaj, la foc, cu foc, pana vine la conducere un clan binecuvantat de lumea toata. Ghici ce Adversar este? Ati ghicit: Adevaratul Mesia, de lerusalim. E tot ce aveam nevoie. Un medic psihiatru nebun, intr-un azil global de nebuni .
Scriu de 15 ani Timp in care am castigat – prin scris, observatie, creatie, participare – multe premii. Doua dintre ele mi-au adus bani. 150 de Euro. Cand am luat premii mari, si foarte mari. Celelalte premii mi-au adus carti si diplome. In 15 ani. Noroc ca am fost si sunt nabab. Toti din familie sunt sanatosi, ne achitam facturile, si avem – inca – pentru tot ce avem nevoie. Daca avem sanatate, servicii si pensii.
Suntem asigurati ca totul va fi bine pentru noi, daca suntem linistiti si cuminti. Sub aripa Razboiului. De la Vest, sau de la Est. Ca sa vezi de ce nu e posibila neutralitatea. pentru ca isi fac de cap ambele aripi ale razboiului cu capul, trupul si sufletul tau. Vedeti Siria, mai ales. Te sfasie, ca sa iti aduca fericirea pe pamant. Cui? Bate din poarta in poarta ca sa te intrebe ce vrei? Pe ce bani? Din ce bani ti-o ofera?
Campania electorala este o gargara atat de murdara, incat apreciez acel candidat care citeste de pe o coala de hartie, ce scrie. Si nu raspunde la nicio intrebare.
Monsieurs, Madames, c’est une grande misere!
Ladies and gentlemens, what a great horror!
Daraghie tavarisci, ne strelate na pianist! ( nu trageti in pianist)
Liebe ober, usor cu pianul pe scari!
World Yankee, deles minte Delo!
Shalom! Salem Alecum! Dati-va si voi mana, macar acum! Sufletele, dati-le cui le judeca, oricum!
Dragi calicieni, voua nu am nimic sa va spun!
24 septembrie 2014
Cu deosbeit respect,
Jianu Liviu-Florian