Presa rusă „dezgheață” conflictul transnistrean

braila24.ro

Presa rusă a reacționat la declarațiile președintelui ucrainean, Petro Poroșenko, după întrevederea cu omologul său român Klaus Iohannis, privind conflictul transnistrean, transmite UNIMEDIA.Postul rus NTV a realizat un reportaj în care se vorbește despre faptul că la granița dintre Ucraina și Republica Moldova pe segmentul transnistrean au fost aduși militari și tehnică militară grea. Jurnaliștii de la NTV mai citează un ofițer al așa-numitului minister al securității din regiune, care spune că din cauza pierderilor din Donbas, Ucraina are nevoie de un război mic și victorios în regiuea transnistreană. În reportaj se spune că soldații moldoveni împușcau civili în timpul conflictului din 1992, pentru că cetățenii din stânga Nistrului nu au dorit ca Moldova să se unească cu România.

comentarii

Marick KKT!

lynch .La altceva nici nu ma asteptam de la posturile de televiziune din F.Rusa. Nu stiu ce trebuie de facut, dar este necesar ca autoritatile de la Chisinau trebuie sa contracareze tenataculele propagandei ruse.

vasile coropcean .De aceea este important ca proiectul lui Plahotniuc ce prevede interzicerea transmiterii pe teritoriul Republicii Moldova a posturilor de televiziune care nu au semnată Convenția Europeană, ceea ce înseamnă că, practic, nici un post rusesc nu va mai putea fi retransmis, e vorba în special despre emisiunile informative produse în Rusia.

Ramires .Desigur ca speram sa fie votate si sustinut proiectul lui Plaha despre care am auzit zvonuri ieri in presa, caci trebuie sa spunem cu totii un STOP la propaganda ruseasca.

vasile coropcean .Pentru acest proiect trebuie sa voteze toate fortele politice sanatoase si care mereu se declara pro-europene, si cind o sa se puna la vot proiectul lui Plahotniuc, o sa vedem cit unii sunt de pro-europeni si statalisti.

Txxoo .bla-bla-bla. Unde-i proiectul,de ce nu este pus pe ordinea de zi?

vasile89 .Cum nu ştii ce este de făcut? Păi unde în viaţa ta şi în toată istoria ai văzut un stat să permită televiziunile inamicului să transmită în ţara lui? NU cred că emisiunile televiuziunii germane erau prezentate în URSS în al doilea război mondial. Moldova îi prima ţară                              :)), lasă propaganda inamicului liberă pe propriul teritoriu, şi se mai miră că populaţia îi dezbinată

:)). Păi la primul atac rus 50% din populaţia se va ralia propagandei ruseşti şi va încuraja eliberarea Moldovei de fascisti .

Odiseu.Iata inca un motiv in plus ca acel proiect a lui Plahontiuc privind sistarea propagandei rusesti te teritoriul RM trebuie cit mai urgent sustinut in parlamentul RM.

Ramires .Poftm si necesitatea acelor masuri pe care incep autoritatile de la chisinau sa le ia impotriva   propagandei rusesti care incearca sa instaureze haos si in Moldova.

kinai .kkt fara sens,

Scorpiodbk GORI V ADU RUSSKAIA NATIA DALBAIOBOV!!!

Scorpiodbk cel mai rau ca pastilele astea otravitoare de propaganda le papa tot transnistrienii si Russii, si le papa destul de bine, 90 % din ei cred in toti acesti cai verzi pe pereti cu iz de ciupersci stricate si otravitoare, dupa care apar halucinatii …

pasarescu si postul asta de TV este retransmis pe teritoriul dintre Prut si Nistru, de catre Chiril Lucinshi..?! Deputat in parlamentul de la Chisinau..?!”..patriotii! virtusii! ctitori de asezaminte.. Unde spumega desfraul in miscari si in cuvinte.”

Txxoo Kiril Lucinski este de la pldm,atunci fa concluzia care partid nu doreste interzicerea propagandei rusesti si stoparea razboiului informational dus de decenii pe teritoriul nostru.

basaraben PLDM , avindu-l in componenta sa pe Kiryusha Lucinski , are sanse sa piarda din votanti la urmatoarele alegeri , daca nu face unele corectii in politica de cadre .

cistig.md Mai mare razboi,ca acesta informational,NU exista;Rusia are canale,unde poate patrunde in orice casa al spatiul din stinga Nistrului,atit si dreapta lui;eu prima data am auzit ca,partea dreapta a Nistrului,s-a luptat cu cazacii din stinga Nistrului,numai pentru ca,sa se alipesca la Romania.Aberatia acesta,intrind in casa omului,i-l face agresiv si i-l impinge la razbunare,ceea ce-i trebue agentului secret rus sa faca.Tiraspolul ar trebui sa se dezvolte singur,nu sa stea cu mina-n tinsa pina cind Rusia le vor da bani pentru supravetuire.Oare cit se va lungi acest mod de viata stresanta?!!!!!

geniusmd Vor fi noi operațiuni militare de amploare in Ucraina, Crimeea e blocata, Transnistria e pe punctul de a fi (si nu Republica Moldova face asta), situația asta e departe de ce si-au dorit rușii.

magical Бред по эНТэВэшски. Oricum situatia pare a fi destul de tensionata. Moldovei razboi nu-i trebuie. Porosenko daca vrea sa ajute Moldova, atunci so faca impreuna cu Moldova si nu cu Iohanis sau altii, ca de dezghetat si inghetat connflicte este specialist deja.

basaraben . Poate ai gresit ceva ???Faptul , ca pui in „kirka” lui Porosenko „dezghetarea si inghetarea” conflictelor , te developeaza ca AGENT FIDEL AL LUI PUTLER !

magical Am omis sa dau raspuns direct: vad ca schizofrenia predomina in capul tau prost. Daca vrei sa stii, eu sint din regiunea transistreana si in 1996 am luptat pentru dreptul nostru de a invata in grafie latina intr-o scoala subordonta Chisinaului,pe un teritoriu pe care autoritatile de la Chisinau nu-l mai puteaг controla, deci nu am cedat presiunilor. Si tu dibilanule imi spui de AGENT FIDEL AL LUI PUTLER? Ибанат, мразь конченая?!

 

 

basaraben .Tu esti Ибанат, мразь конченая !Citeste ce ai scris !IN COMENTARIUL TAU SCRIS DESPRE POROSENKO : ca de dezghetat si inghetat connflicte este specialist deja.Citeste ce ai scris si vei vedea cine dintre noi este — Ибанат, мразь конченая !

basaraben .Daca ai gresit , apoi asumeaza-ti consecintele si recunoaste-ti greseala , da nu te purta ca un porc rusesc .

basaraben .Nu ma indoesc de calitatile tale de om .Dar greseala e a ta .Si nu trebue sa ma murdaresti pe mine cu zoi .

huba suspendat ! odata si odata razboiul o sa se mute in teritoriul russiei

Cristophor Cit de degradati sunt cei care cred in propaganda asta …

magical .vad ca schizofrenia predomina in capul tau prost. Daca vrei sa stii, eu sint din regiunea transistreana si in 1996 am luptat pentru dreptul nostru de a invata in grafie latina intr-o scoala subordonta Chisinaului,pe un teritoriu pe care autoritatile de la Chisinau nu-l mai puteaг controla, deci nu am cedat presiunilor. Si tu dibilanule imi spui de AGENT FIDEL AL LUI PUTLER? Ибанат, мразь конченая?!

de mine. DUPA SPUSELE RUSILOR SI SAACASVILI CU CETATENII LUI TOT IMPUSCAU IN CETATENII LUI.