Bucharest Pride va fi organizat în perioada în care creștinii din România se află în Postul Adormirii Maicii Domnulu

Bucharest Pride va fi organizat în perioada în care creștinii din România se afla în Postul Adormirii Maicii Domnului, unul dintre cele mai importante pentru comunitatea ortodoxa din timpul anului.
După ce în anii trecuți el a fost organizat în mai sau iunie, asociația ACCEPT a anunțat că anul acesta “sărbătorim diversitatea” între 9 și 14 august, adică exact în a două săptămână a postului.
În termeni teologici acest post înseamnă “infranare nu doar de la anumite alimente, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu. Daca ne tinem departe de anumite mancaruri, sa ne tinem departe si de pacate. Sa nu ne intristam ca pierdem satisfactia pe care ne-o aduce hrana de “dulce”, caci prin retinerea de la ea vom fi partasi unor daruri care ne fac mostenitori ai Imparatiei lui Dumnezeu”
Și atunci te întrebi, de ce tocmai această perioadă? Mi se pare doar mie că reprezentanții acestei comunității ce lupta pentru incluziune doresc să provoace unele reactii doar pentru ca mai târziu să se victimizeze? Doar întreb pentru că eu dacă nu m-aș simți acceptat sau as fi discriminat ultimul lucru pe care as încerca să fac ar fi să îi provoc pe ceilalți. Logic, nu? De ce să dau ocazia celorlalți să considere că am și eu o parte din vină?
De ce nu iulie, final de august, septembrie? Poate că ar trebui să răspundă și cei care au dat aprobarea pentru festival. Nicușor Dan, Primăria Municipiului Bucureşti. Consider că pentru ambele comunității e o decizie complet neinspirată și poate ar trebui revizuită.