Sionismul neo-protestant este alimentat de un concept teologic greșit numit
DISPENSAȚIONALISM (un concept teologic cu rădăcini iezuite…)

„…Potrivit istoricului George Marsden, la fel ca sioniștii, majoritatea evanghelicilor fundamentaliști sunt adepţi ai dispensaţionalismului, care cere reconstruirea celui de-al treilea templu iudaic ca o condiţie necesară pentru venirea lui Mesia pe pământ pentru Judecata de Apoi (citiţi mai multe despre dispensaţionalism aici). Unii au devenit adepţi ai acestei teologii datorită cursului istoriei. Tommy Waller, care conduce o comunitate de creștini evanghelici din Missouri, SUA, spune că până la înfiinţarea statului Israel erau adepţi ai teoriei conform căreia Dumnezeu îi pedepsește pe evrei pentru că L-au respins pe Iisus, dar când au văzut că Israelul s-a stabilit acolo unde „Dumnezeu a spus că va fi restabilit”, cred atât de mult în împlinirea profeţiei reconstruirii celui de-al treilea templu, încât au fondat o organizaţie care pregătește lobbyiști creștini care să militeze pentru ocuparea israeliană a „Iudeei și Samariei”, adică Bancul de Vest. Împlinirea acestei profeţii ar aduce o pace pe termen lung, cum regiunea nu a cunoscut până acum, și deopotrivă va aduce binecuvântări Americii care a făcut posibilă împlinirea acestei profeţii.

Sunt și evanghelici care atrag atenţia asupra faptului că se face abuz de adevăruri biblice veșnice pentru a avansa interese politice de moment și că singura clădire grandioasă care va fi construită la Ierusalim ca urmare a acestui act va fi Ambasada Americii, a cărui construcţie se va întinde pe șase ani. Vorbind despre profeţi, acești evanghelici reamintesc faptul că „ei nu au promovat niciodată o acceptare oarbă a politicilor și obiceiurilor politice de moment ale Israelului”, și că deschiderea Ambasadei SUA la doar câteva zeci de kilometri de unde atâţia oameni au fost omorâţi și răniţi este o rușine pe obrazul evanghelicilor. Dumnezeu nu a binecuvântat niciodată orbește Israelul, iar Vechiul Testament este plin de texte care indică care erau așteptările de la politica cetăţii – „Dacă un străin vine să locuiască împreună cu voi în ţara vostră, să nu-l asupriţi. Să vă purtaţi cu străinul care locuiește între voi ca și cu un băstinaș din mijlocul vostru, să-l iubiţi ca pe voi înșivă, căci și voi aţi fost străini în ţara Egiptului. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru” (Leviticul 19:33,34). Dacă vrem ca Dumnezeu să binecuvânteze Israelul, atunci asta ar trebui să cerem de la Israel. „Nu le facem nicio favoare dacă ne rugăm împreună cu ei în celebrarea ambasadei, în timp ce ignorăm nedreptăţile grave pe care le fac puţin mai departe”, crede Richard Mouw, profesor de teologie la Seminarul Teologic Fuller…”

citește mai mult …
https://semneletimpului.ro/international/america-de-nord/politica-sua-in-lume/pasiunea-pentru-conflictul-israeliano-palestinian.html