a fost de omul prost și rău!”
No issue detected

Nicu Cohen2 hours ago
.
La Paris , atunci eu nu aveam de lucru si madam Piscoci a zis ,daca nu ai de lucru vino pe aici , ne ajuti pe la Librarie , dar nu avem bani sa te platim ,dar iti dam zilnic cite 30 de carti dintr-o magazie de a lor plina si care nu prea stiau ce sa faca cu ele , iar eu urma sa merg pe strada si sa le vind unde ma duce capul …numai ca ei nu stiau ca sint evreu si chiar reuseam sa le vind pe alte librarii sau pe malul Senei si chiar faceam bani frumosi .Discutii am avut putine cu el ,el era foarte preocupat cu planurile de viitor in cazul caderii comunismului unde el isi vedea un rol important in Romania post comunista , iar pe mine nu ma considera vrednic de a sta de vorba .
Piscoci nu stiu ce a patit ,desi incercam sa il intreb ,nu era un om comunicabil , era un om tacut , mai volubila era madam Piscoci femeie de treaba , blinda si ajutatoare .Fiica lui Piscoci era una frumoasa foc dar aia nu baga in seama pe nimeni , mi-a zis odata asa in treaca ..eu vorbesc cinci limbi …chiar am vorbit in engleza cu ea … ma rog frumoasa si desteapta , sper ca a avut noroc si la maritis .Apropo limba romana o vorbea cu accent ardelenesc ca in Bihor , cica bunicii erau ardeleni .
Piscoci se considera legionar desi era cam tinar sa fi prins acele vremuri , facea propaganda legionara dusa la paroxism , mie imi oferise o carte manual de studiu „Mustul care fierbe ” a lui Goga si dupa o perioada m-a luat la intrebari sa vada ce impresie a facut cartea asupra mea ,sa vada daca am fost indoctrinat …..la raspunsul meu ca propaganda anului 38 nu prea se potriveste cu prezentul anului 88 ….lui Piscoci i se ridica tensiunea si mi-a zis ca sint prea prost ca sa inteleg …
Era simpatic si colorat in exprimari ! Timpit ,prost ,cretin ,imbecil erau cuvinte care le folosea des ..hahahaha ! Pe mine ma amuza dar el se inerva asteptind probabil alta reactie a mea ….cine stie ….poate sa stau in pozitie de drepti …
Tinea legatura cu legionarii batrini din Spania si din alte tari , mie imi dadu-se misiunea sa duc scrisori la posta , dar nu asa cinci scrisori …. zilnic cite trei sute de scrisori ,de abia caram geanta cu corespondenta si trebuia sa lipesc si timbre pe ele de ma ustura limba si sa le stampilez cu un slogan ” La armee fratilor , a venit timpul rafuielilor ” sau cam asa ceva , nu mai imi aduc bine aminte ,parca era un vers de a lui Eminescu ….
.
.
Nota redacției: Domnule Nicu Cohen, chiar n-ai aflat ce i-au făcut sioniștii din Paris dlui Piscoci?! Cum i-au vandalizat librăria și l-au bătut cu bestialitate?! Nu cred! Dumneata care le știi pe toate!