Shadow
8 aprobate

adizglobiu@gmail.com
86.120.171.105

Domnule Zglobiu, vă public mai jos ultimul text pe care l-ați produs ca Comentariu. Până acum v-ați referit aproape mereu la crimele securiștilor sârbi împotriva românilor. Pare că stăpâniți bine acest subiect. Dar aveți un mod de abordare a informațiilor care ne cam lasă în ceață. Fac un apel la domnia voastră să vă sistematizați informațiile și să le prezentați într-o manieră mai clară, să nu lăsați lucrurile să se subînțeleagă, ci expuneți-le în termeni cât mai limpezi. Dețineți informații importante, este păcat să se piardă.

Tot binele! Ion Coja

*

In 1990 un sef DIA a venit si in santaj cu dosarul pe masa i-a spus tatalui meu:
,,Domnule ____, daca vorbesti dosarul asta apare in presa si iti trimitem pe cap golanii din Piata Universitatii”
Pe moarte tatal meu mi-a marturisit ca acest sef DIA a fost trimis la ordinul presedintelui Ion Iliescu care coordona furturile de dosare din arhivele Secruritatii si anume dosarele pe furturile sovieticilor din Romania, dosarele cu executii si cu gropi comune pe romanii din Iugoslavia lui Tito si tot ce inseamna dosar pe conflictul teritorial pe Banat cu iugoslavii lui Tito. Dupa doua zile a venit din nou si i-a adus dosarul de ofiter aranjat si curatat din care au disparut toate arestarile si tot ce e mai important. Cea mai socanta marturie e ca a spus ca au fost schimbate pana si datele calendaristice la care au fost desfasurate cele mai importante evenimente din acest conflict teritorial ca sa nu se mai stie nimic din ce a fost. Presedintele Ion Iliescu coordona furturile de dosare pentru GRU in interesul Iugoslaviei pentru ca Belgradul era reorientat catre Moscova.
Mai tarziu, in CDR eram de fata cum veneau sarbi din Belgrad de care spunea ca erau spioni si securisti sarbi pentru care il chema pe seful DIA local. Pentru asa ceva am vazut si sefi SRI si israelieni cum a fost acest David Suli de care spunea ca a fost ofiter in armata israeliana cand au fost furate dosarele pe legionari din anii 50. In 2000 eram de fata cum venea un fost secretar de stat din CDR transferat cu arme si cu bagaje in echipa lui Basescu : venea cu carti cu dedicatii si cu sacosa plina in acelasi timp cu sefii DIA care veneeau cu amenintari sa-si tina gura pe tot ce stie.
Ani de zile a strans probe pe executiile de romani din Timoc si din Iugoslavia lui Tito cu scopul de a fi facute public de presedintele Dej la ONU in cazul pierderii Banatului si povestea cum in fata lui in misiuni de spionaj romanii din Timoc erau arestati doar pentru ca vorbeau limba romana. Probele si informatiile pe executii erau culese inclusiv din schimburile de spioni si pentru colectarea datelor a alcatuit o intreaga retea de ofiteri de Securitate si de Militie prin care avea controlul total pe schimburile de spioni. In acest sistem avea o ora la dispozitie pentru interogatorii inainte de ai preda Securitatii propiu zise cu scopul de a fi dati la schimb pe spioniii romani capturati de UBDA- multi din ei erau torturati si omorati la fel ca si fugarii romani . Ca o paranteza, Carmen Avram in campaniile de vanatori de vrajitoare a prezentat un sef de inchisoare iugoslava care urla cat putea de tare:
,,Romanii omoara!”
Acest sef de Securitate avea un cimitir de romani in fata inchisorii si orice fugar roman roman era considerat de iugoslavi ,,spion roman” si pentru asa ceva era torturat si executat la fel ca toti etnicii romani din Timoc. Inchisoarea incalca Conventia de la Geneva si acest individ ridicat in slavi de Carmen Avram e un criminal de razboi care a omorat sute de romani atat fugari cat si etnici romani din Timoc.
Pentru asa ceva dincolo de comandourile Securitatii au fost initiate primele lichidari de securisti UBDA pe motive de crime etnice din spatiul iugoslav de dupa 1945 pe model de comandou sub steag fals in Iugoslavia: erau vanati unul cate unul ….Efectul executiilor de romani din Timoc a fost devastator in Securitate si pentru asa ceva sovieticii au pierdut controlul cu toate ca de la crearea Securitatii au luat in calcul intoarcerea Securitatii impotriva lor. Astazi , neoficial, se poate spune ca destalinizarea in Securitate a inceput datorita executiilor din Iugoslavia….
Am reusit sa identific pe internet cazul a trei copiii de romani executati de UBDA si din drama istroromanilor nu am gasit decat un articol mai mult decat cenzurat . Pe aromanii din Macedonia nu am gasit nici macar un articol obiectiv pentru cum au fost interzisi si multi din ei executati de UBDA….Expulzarea istroromanilor e un subiect boicotat de media din Romania la fel ca si razboiul civil grec desfasurat in satele cu aromani pentru care nici astazi nu se poate estima cati din ei au fost omorati.Despre zona Bulgara cu localitati cu denumiri pur romanesti cum e Pestera nu exista nici un articol si aveam un boicot total in media si la istoricii romani la fel ca si despre aromanii din Albania.