Sa ne traiti Domn Profesor!
Ma obligati sa justific ceea ce zic, ca sa nu vorbim aiurea, si bine faceti!
E o istorie pe care am trait’o personal in anii 2000, mai exact in 2003, cand eram la Paris. Precizez la Paris. Pe fondul probagandei „holocaustului” din Romania a 400000 de evrei, au aparut si in presa franceza, mai mult sau mai putin controlata de unii iluminati, luminati sau licurici (ziceti’le dumneavostra cum credeti de cuviinta), diferite articole referitoare la antisemitismul congenital romanesc, bineinteles fara nici o manifestare din partea reprezentantei diplomatice romanesti.
Pe 25 august 2003 apare un articolas in Le monde , semnat de Nicolas Weil, in care se vorbea de abandonarea dezvelirii unui bust in cinstea lui Paulescu (marele medic , cel ce a descoperit insulina-pancreina cum a numit’o el ) , la Spitalul l’Hôtel-Dieu din Paris, la interventia unor „asociatii” jidanesti pentru ca „a fost cel mai mare antisemit din lume si din cauza ideologiei lui romanii au omorat, omorat, etc. „. De la sine inteles ca bustul a disparut iar in locul lui s’a pus o placa ce n’a fost inaugurata si care a fost data jos si aruncata la gunoi. Ce e comic in toata treaba asta e ca Paulescu a salvat milioane de vieti cu descoperirea lui, la care a muncit toata viata lui (numai vreo 30 de ani ), la elaborarea insulinei , pe care cei doi „canadieni” au gasit’o in numai 8 luni de munca , dar numai dupa publicarea lucrarilor lui Paulescu (si ca detaliu de pe urma careia s’au castigat miliarde de dolari de catre trustul farmaceutic Eli Lily & Cie).
Dupa aceasta, in aceleasi publicatii Le Parisien, Le Monde, Libération au mai aparut mici articole in care aceeasi se certau singuri si scoteau dosarele ferocilor nazisti romani ce au profitat de bunatatea societatii occidentale (Eliade, Cioran, nazistii si Ionescu colaborationistul cu Vichy, mai ales dupa ce la deranjat pe elie wiesel )si culmea, spuneau, ar fi fost sa li se ridice si busturi .
Am cautat in arhivele ziarelor pe net si am gasit doar in Le Monde , articolul despre istoria bustului lui Paulescu:
http://www.lemonde.fr/une-abon…
articol cu multe inexatitati, sa nu zicem minciuni, prin care il legau pe Paulescu de Legiune, iar Legiunea de legile antisemite date de guvernul Goga-Cuza (de fapt de carol 2) si parte din ele abrogate de legionari in 1940.
Trebuie spus si faptul ca in cercurile artistice si culturale din Franta Ionescu este venerat in dramaturgia teatrului absurd, asa cum si Eliade este venerat in Statele Unite si in lume pentru munca sa in istoria religiilor si Cioran in filozofie, ceea ce i se refuza pe nedrept marelui Paulescu.
Bun iaca toata tarasenia, ma opresc aici si sa stii ca am muncit ceva sa dau de urma la niscaiva dovezi, la ce spun. Ma tot gandesc, cum mai spunea un participant pe blogul dumneavoastra, ca sunt unii in Franta ce nu ne iubesc deloc. Multa sanatate, toate cele bune! Doamne’ajuta!

Adrian