.
COMENTARIU DE PE SITE
.

Romania incepe sa se destrame sub bagheta unui regizor care ofera spectacol cu arestari si denunturi rasunatoare.
Dupa primii „pumni” incasati inacasati de Presedintele Iohannis – atunci cand a vrut sa-si impuna teoria „lucrului bine facut” in justitie – si dupa lovitura dura data prin disparitia celui mai apropiat colaborator al sau suntem in situatia in care singura persoana care, fiind cel mai bine informata, ar putea tempera actiunile acestei „forte oculte”… sta acum intr-un colt si-si linge ranile.
– Ne indreptam spre un haos exact prin ceea ce voia sa opreasca Presedintele Iohannis – informatii/acuzatii aparute in presa inainte de a fi aduse invinuitilor (scurgeri de informatii secrete – cazul „grebla” ), operatiuni de forta, de aducere cu mandat la dna a unui fost ministu (teoretic secrete) – dar de care au aflat o suita de „nea Caisa” ce au iesit la manifestatie spontana (nesanctionata de vajnicii nostrii aparatori ai legii din curtea dna) , acuzatii pompoase, deturnarea subiectului si vinovatilor din „cazului Microsoft” din perioada cand a fost initiat (guvernarea 2000-2004) in perioada guvernarii 2008-2010 cu o tinta vizibila pe implicarea Elenei Udrea etc etc etc. (nu vreau sa folosesc sintagma „procese la comanda dupa model bolsevic” …dar cam asta este ).

Periculoase nu mi se par aceste „reglari de conturi” – cine a furat merita pedepsit iar daca-si dau in cap unii la altii – e treaba lor de politicieni.

Periculos mi se para insa initierea unor „manifestatii spontane” care se pot transforma in „revolte spontane” gen „maidanul din Kiev” – atunci cand avocatii vor demonta acuzatiile de tot ra…tul ce se vehiculeaza atat in presa cat si in mediul jurdic – devenit, iata, o justitie „de scandal”, de neprofesionisti …asa, peste noapte.

Ce se afla in spatele acestui spectacol, care e scopul pentru care acest spectacol este pus in scena – inca nu putem vedea dar putem banui – pentru ca „directia de evolutie” e transparenta si tare mi-e teama ca „victima colaterala” va fi si Presedintele Iohannis.
Poate ca se va gasi o rezolvare a situatiei ce trece de la cod „galben” spre cod „portocaliu” si ca „marii barbati ai Romaniei” isi vor gasi puterea sa iasa de sub masa unde i-a bagat o frumoasa si curajoasa doamna (mi-e perfect perpendicular daca ma injurati pt fraza asta – dar deocamdata Elena Udrea e singurul „barbat” pe scena politica romaneasca).