Articolul Haaretz (citește aici ) arată că autoritățile israeliene își intensifică politicile de discriminare și segregare împotriva cetățenilor indigeni creștini și musulmani palestinieni.

Autoritățile israeliene au impus practici discriminatorii asupra terenurilor încă din 1948 în Israel împotriva celor aproape 2 milioane de cetățeni palestinieni creștini și musulmani , care reprezintă 21% din populația țării.

Cetăţenii palestinieni creştini şi musulmani ai Israelului reprezintă în prezent 53% din populaţia Galileii şi 25% din populaţia Negevului. Regiunile Galileea și Negev cuprind două treimi din pământul din Israel .

Crime împotriva umanității: Israelul ucide 58 de copii palestinieni în 7 zile
Articolul Haaretz afirmă că autoritățile israeliene fac pași majori pentru a „iuda” în continuare Galileea și Negev, prin intensificarea practicilor discriminatorii asupra terenurilor și a politicii de locuințe, în principal prin extinderea Legii Comitetului de Admitere, astfel încât să se aplice comunităților cu până la 1.000 de gospodării .

Statul israelian controlează direct 93 la sută din terenul țării, inclusiv Ierusalimul de Est ocupat. O agenție guvernamentală, Israel Land Authority (ILA), gestionează și aloca aceste terenuri de stat. Aproape jumătate din membrii corpului de conducere aparțin Fondului Național Evreiesc (JNF), al cărui mandat explicit este de a dezvolta și închiria terenuri pentru evrei și nu pentru orice alt segment al populației. JNF deține 13% din pământul Israelului, pe care statul este mandatat să îl folosească „în scopul stabilirii evreilor ”. lor.

În prezent, legea israeliană permite orașelor din Galileea și Negev cu până la 400 de gospodării să mențină comitete de admitere care pot respinge solicitanții să locuiască acolo pentru că sunt „nepotriviți pentru viața socială a comunității” sau pentru incompatibilitate cu „țesătura social-culturală”. .”

Această autoritate permite efectiv excluderea palestinienilor creștini și musulmani din micile orașe evreiești , despre care Adalah, un grup pentru drepturile omului cu sediul în Haifa, a estimat în 2014 că reprezintă 43% din toate orașele din Israel, deși un procent mai mic din populația țării. Într-un studiu din 2015, Yosef Jabareen, profesor la Institutul de Tehnologie Technion-Israel din Haifa, a descoperit că în Israel există peste 900 de orașe mici evreiești, inclusiv kibutzim, care pot limita cine poate locui acolo și nu are creștini și musulmani. cetăţeni palestinieni care trăiesc în ele.

Prin extinderea Legii Comitetului de Admitere astfel încât să se aplice comunităților cu până la 1.000 de gospodării, Israelul ar împiedica cei 2 milioane de cetățeni indigeni creștini și musulmani palestinieni să locuiască în 900 de comunități care ar fi locuite de aproximativ 3 milioane de evrei israelieni.

Canada trebuie să condamne aceste politici discriminatorii și rasiste care încalcă drepturile omului a 2 milioane de cetățeni palestinieni creștini și musulmani și tot ceea ce este consacrat în Carta drepturilor și libertăților noastre.