” Ce resurse avea?!!” ???? Ai utiat de Fondul Antonescu constituit special pentru acest scop, de a constitui in Occident un exil puternic, inchegat? Fond manevrat de Visoianu si Cretzianu, delapidat tot de ei, ei cei care-l invarteau pe degete pe rege! Stia regele de acel fond? Putem banui ca da. Avea autoritate asupra fondului, daca s-ar fi implicat. Putem spune ca da. Daca ar fi preluat fraiele exilului si nu ar fi lasat totul pe mana unor impostori. De ce nu a facut-o? Putem banui ca fiind sub tutela, si la anii deplinei maturitati, acestor impostori nu s-ar fi putut infrupta si el din acest fond? Nu stiu, cert e ca a fost total dezinteresat de soarta tarii, a poporului si a autenticului exil romanesc. S-a vrut un om mare, dar a sfarsit a fi un om mic. Avea dreptate Irina Procopiu, in jurnalul sau (”Pagini de jurnal (1891-1950) să-l numeasca ”micul Rege”:
1940 – 9 septembrie – Bietul Rege mic! Părea trist si nu se oprea din plâns.
21-septembrie – Ieri, la amiază, audiență încântătoare la Regina Elena. A slăbit mult, ne-a arătat fotografii cu casa ei de la Florența, ne-a spus că micul Rege se tine după ea peste tot și îi cere sfatul pentru toate cele”
”Micul Rege” avea 19 ani, altii la 19 ani își iau viața în mâini, nu sunt regi, nu au totul la picioare, nu au nimic.

Cum a pus umarul regele la neinchegarea exilului romanesc, manevrat de Visoianu, care-i scria si mesajele de Anul Nou, pe care doar le recita ca la dictare:
https://rahoveanu.files.wordpress.com/2011/06/despre-rege.doc