Radu
405 aprobate
radu.g@yahoo.com
207.204.248.198

STAFIA LUI GEORGE CARLIN SE ÎNTREABĂ DE CE SUA JOACĂ PE AMBELE PĂRȚI: FINANȚEAZĂ ȘI ORGANIZEAZĂ TERORISMUL SI SE PREFĂCE CĂ IL COMBATE
2024/12/03/
ghost-of-george-karlin-asks-why-the-u-s-plays-both-sides-financing-and-organizing-terror-while-pretending-to-fight-it

America e Țara libertatii. Casa curajoșilor
De asemenea, se pare, cel mai mare angajator din lume de „luptători pentru libertate”, „rebeli moderati” și echipe ale morții jihadiste cu jumătate de normă. Da, vorbesc despre Al Qaeda și ISIS – știi, tipii care ar trebui să se ascund în peșteri, punând la cale distrugerea noastră.

Se pare că unchiul Sam a lăsat un teanc de banknote de douăzeci de dolari sub pietrele lor, împreună cu niște camioane Toyota Hilux noi și strălucitoare. Și nu uitați de armele avansate – ați crede că fac cumpărături la o vânzare excedentară a Pentagonului. De ce?
Pentru că nu luptăm doar cu terorismul, oameni buni. Îl cultivăm, îl hrănim și – la naiba – uneori îl adoptăm direct.

Războiul este o afacere mare
Să lăsăm prostiile și să numim asta asa cum este: o rachetă. Nu genul ieftin pe care le cumpărați de la Walmart. Vorbesc despre genul care face complexul militar-industrial să saliveze ca câinii lui Pavlov la sunetul unei alte țări din Orientul Mijlociu care este bombardată înapoi în epoca de piatră.

Cum ții o rachetă să funcționeze? Ai nevoie de un inamic. Nu orice inamic – unul înfricoșător. Genul care o face pe Karen guvernatoarea din Kansas să-și încuie ușile și să depoziteze conserve de fiecare dată când știrile difuzează un videoclip granular cu un tip cu un AK-47 care strigă sloganuri în arabă.
Intră Al Qaeda și ISIS. Înfricoșător, nu? Dar iată care este motivul: SUA nu s-au împiedicat doar de aceste rețele teroriste. Le finanțăm, le înarmam și le organizăm de zeci de ani.

Să începem cu Al Qaeda: Freedom Fighters for Rent
Îți amintești de anii ’80? Păr mare, muzică proastă și Războiul Rece. În timp ce te uitai la serialul Miami Vice, guvernul tău juca „Hai să facem un terorist” în Afganistan. Pe atunci, ei erau numiți Mujahideen. Un grup de luptători care se luptă împotriva acelor comisarii sovietici malefici.

Și cine a fost cea mai mare majoretă a lor? Ronald Reagan, iubito! Bătrânul Ronnie i-a numit chiar „luptători pentru libertate”. Luptători pentru libertate! Este ca și cum l-ai numi lui Jeffrey Dahmer un bucătar neînțeles.
Așadar, SUA au investit miliarde în antrenarea și înarmarea acestor tipi prin Operațiunea Ciclonul CIA.

Cine a condus acea operațiune? Oh, știi, doar câțiva dolari din impozite și câțiva sugar daddi saudiți. Rezultatul? Mujahedinii i-au dat afară pe sovietici și s-au transformat în… togi, mă rog… Al Qaeda!
Așa este, oameni buni. Prietenii Americii din Războiul Rece s-au transformat în dușmanul Americii de după Războiul Rece. Hoopa…

Înainte rapid către ISIS: de la „Jihadis Anonymous” la franciză globală
Acum, să vorbim despre ISIS. Știi, grupul terorist care face ca Al Qaeda să arate ca o echipă de dezbateri din liceu? De unde au venit? Ei bine, când SUA au decis să invadeze Irakul în 2003 (pe o dietă de minciuni și poftă de petrol), a dat startul unui mic lucru numit „destabilizare”. Poate ai auzit de asta. L-am răsturnat pe Saddam Hussein – spuneți ce vreți despre tip, dar cel puțin a ținut luminile aprinse – și am transformat Irakul într-un teren de reproducere pentru extremiști.

Dar stai, devine si mai bine. După o scurtă pauză, ISIS a apărut mai puternic, mai rău și cu un branding mai bun. Crezi că au venit singuri cu acele clipuri de propagandă zgomotoase? Nu. Au fost finanțați de – ați ghicit – unii dintre „aliații” noștri din regiune.

Qatar și Arabia Saudită au scris cecuri ca și cum ar fi o vânzare de produse pentru terorism. Și știi ce face SUA? Arata in alta parte. Pentru că destabilizarea este numele jocului, iubito. Vrei să te joci cu Siria și Irakul? Ai nevoie de o grămadă de nebuni să-ți faci treaba murdară. Și dacă dau foc câteva sate sau vând niște femei Yazidi ca sclave pe drum, ei bine… niste daune colaterale.

Circul din Siria: „Rebeli”, pe naiba
Acum, Siria. Aici ipocrizia atinge apogeul absurdului. Statele Unite au finanțat „rebeli moderați” pentru a-l răsturna pe Bashar al-Assad.
Rebeli moderati?
Este un incendiar moderat? Acești așa-numiți rebeli sunt afiliați Al Qaeda sau aspiranți ISIS cu echipe de PR mai bune. Nu sunt moderați; sunt maniaci cu arme de fabricație americană și o înclinație pentru decapitari. Dar hei, atâta timp cât îi ucid pe băieții lui Assad, ei sunt de partea noastră, nu?

Și să nu uităm rolul Qatarului în acest spectacol de rahat. Qatar a contribuit la planificarea recentelor atacuri din Siria. De ce? Pentru că servește intereselor SUA în Ucraina și în alte părți. Da, pentru că nimic nu spune „geniu strategic” precum destabilizarea Siriei pentru că se dă cu Rusia. Este ca și cum ai da foc casei vecinului tău pentru a le reduce valoarea proprietății.

Înșelătoria „Luptători proxy”.
Iată cum funcționează înșelătoria: iei o grămadă de luptători zdrențuiți, le pui o etichetă – rebeli, luptători pentru libertate, orice altceva – și le dai arme și bani prin intermediari precum Qatar sau Arabia Saudită. Apoi, când în mod inevitabil comit atrocități, te comporți șocat. „O, nu! Nu știam că vor folosi acele arme pentru a masacra civili!” Rahat. Știai exact ce vor face. Acesta este ideea.

SUA iubește luptătorii proxy pentru că sunt ieftini, consumabili și, cel mai important, reuzabili. Dacă vor câștiga, grozav. Dacă pierd, ei bine. Este ca și cum joci cu banii altcuiva. Cu excepția cazului acesta, banii sunt dolarii tăi de la impozitele tale, iar victimele sunt copiii altcuiva.

Rolul presei: a vinde minciuna
Desigur, nimic din toate acestea nu funcționează fără mass-media. Ei sunt majoretele mașinii de război, fluturând pomponii și strigând: „Luptăm împotriva terorismului!” Da, corect. Același mod în care un piroman luptă cu focul – aruncând benzină pe el.

Mass-media papagali in orice narațiune ce’i hrănește guvernul. Al Qaeda este rea (cu excepția cazului în care se luptă cu Assad). ISIS este rău (cu excepția cazului în care destabilizază Irakul, ceea ce ne dorim cu totul).
Și nu mă face să încep cu eufemisme. „Rebeli moderați”, „luptători pentru libertate”, „forțe anti-Assad” – totul este propagandă. Numiți-i așa cum sunt: mercenari, teroriști și pioni într-un joc de șah geopolitic care ucide milioane de oameni.

Agenda reală: putere și profit
Deci, de ce joacă SUA acest joc? Nu este vorba despre libertate sau democrație. Este vorba despre putere și profit. Industria armelor face miliarde din aceste conflicte. Contractorii din apărare fac bani în numerar în timp ce plătiți factura. Între timp, haosul slăbește țări precum Siria și Irakul, făcându-le mai ușor de controlat. Este colonialismul 2.0, oameni buni. În loc să trimiți trupe, trimiți grupuri teroriste și îi spui „construirea națiunii”.

Și să nu uităm de unghiul geopolitic. Menținerea Rusiei și Iranului legate în Siria servește intereselor SUA. Totul este despre controlul conductelor, resurselor și influenței regionale. Costul uman? O gândire ulterioară. Puneți pe el plancardă cu „Misiune îndeplinită” și treceți la următorul dezastru.

E timpul pentru o reparație
Iată afacerea: acest rahat trebuie să se oprească. SUA trebuie să înceteze să mai folosească grupuri teroriste ca pioni în jocul său imperial de șah. Nu-i mai spune rebeli sau luptători pentru libertate. Numiți-i așa cum sunt – teroriști. Și nu le mai finanțați prin proxy precum Qatar și Arabia Saudită.

Nu poți pretinde că lupți împotriva terorismului în timp ce îl înarmezi în același timp. Este ca și cum ai încerca să vindeci alcoolismul prin deschiderea unui magazin de băuturi alcoolice.
America trebuie să se uite cu atenție în oglindă și să întrebe: „Ce naiba facem?” Pentru că acest joc de a crea dușmani pentru a justifica războaie nesfârșite nu este doar imoral, ci este nesustenabil. Am destabilizat regiuni întregi, am ucis milioane și am creat o lume în care terorismul prosperă. Și pentru ce?
Deci câțiva antreprenori ai industriei de apărare să-si poată cumpăra un alt iaht?

Gânduri de închidere
Data viitoare când auziți un politician vorbind despre combaterea terorismului, întrebați-vă: „De partea cui suntem cu adevărat?” Pentru că din punctul în care mă aflu, se pare că SUA nu luptă împotriva terorismului, ci îl gestionează. Grupurile teroriste sunt doar instrumente într-o cutie de instrumente a imperialismului.
Și până când nu vom opri această nebunie ciclul violenței va continua.

Deci, iată mesajul meu către unchiul Sam: Renunțați la șaradă. Nu mai finanțați teroriști. Nu te mai preface că te lupți cu ei în timp ce ii folosești pentru propria ta agendă. Și, pentru numele lui Dumnezeu, nu mai tratați Orientul Mijlociu ca pe un loc de joacă personal. Pentru că nu este vorba doar despre politică, ci despre umanitate. Și chiar acum, busola morală a Americii se învârte ca o ruletă în Vegas.

George Denis Patrick Carlin (12 mai 1937 – 22 iunie 2008) a fost un stand-up comedian, critic social, actor și autor american. Considerat unul dintre cei mai importanți și influenți comedianți ai tuturor timpurilor, a fost supranumit „decanul comedianților contraculturii”. Era cunoscut pentru comedia neagră și reflecțiile sale despre politică, limba engleză, psihologie, religie și subiecte tabu.
Showurile sale se concentrau pe critica socioculturală a societății americane. El a comentat adesea problemele politice americane și a satirizat cultura americană.
Carlin a primit postum premiul Mark Twain pentru umor american în 2008.

Un clip video pe aceiasi tema tradus in romaneste:
https://www.google.com/search?q=george+carlin+with+romanian+subtitles+youtube&rlz=1C1SQJL_enUS915US915&oq=George+Carlin+with+romanian+subtitles&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBwgBECEYoAEyBggAEEUYOTIHCAEQIRigATIHCAIQIRigATIHCAMQIRigATIHCAQQIRirAtIBCjMyOTYzajBqMTWoAgiwAgE&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:b32449b8,vid:LMEy3jiBbKY,st:0
Vizionare placută.