Procentul infectărilor raportate la numărul testelor: Cea mai importantă cifră a pandemiei, de care Guvernul nu vrea să vorbească

Media lunii Iulie este 4,06%

Ce nu ne spune Guvernul, care impune doar versiunea oficială a datelor, cifrelor și faptelor, e un secret bine păzit: procentul dintre cei pozitivi COVID-19 și cei testați, cea mai importantă cifră a pandemiei, la care nimeni nu se uită și despre care nimeni nu îndrăznește să vorbească.

Medii lunare de la începutul pandemiei au fost: Martie 11,74%, Aprilie 8.15%, Mai 3,05%, Iunie 3,09%, Iulie 4,06%

În timp ce numărul de noi infectări cu coronavirus scade în aproape toate statele lumii, în țara noastră aparent crește, chiar până la recorduri absolute, ar spune unii. Așa să fie? Putem crede Guvernul și media sau ne putem uita la date.

Medii lunare: Martie 11,74%, Aprilie 8.15%, Mai 3,05%, Iunie 3,09%, Iulie 4,06%

E mai mult decât evident că, raportat la numărul testelor efectuate, numărul celor infectați, ușor oscilant, a coborât puternic față de perioada de vârf a pandemiei, nefiind nicidecum la nivelul „recordului absolut” care ni se vinde. Spre comparație, procentul celor confirmați pozitiv COVID-19 în România este astăzi de 4,78%, aproape de trei ori mai mic față de cât era în aceeași zi din luna aprilie (13,61%) și de 4 ori mai mic decât cel mai mare procent infectări/teste înregistrat în țara noastră, de 18,89% (31 martie)..

Rămâne de neînțeles oscilația suspectă a numărului de teste efectuate în România, în condițiile în care puteau fi făcute la capacitate maximă în fiecare zi încă din luna aprilie, după cum e imposibil de explicat și motivul pentru care și presa și autoritățile tac. Fiindcă nu veți găsi vreo analiză sau evoluție a acestor cifre, deși raportul dintre infectări și teste este singurul care poate da o indicație precisă a evoluției epidemiei… Acesta e, de altfel, exact motivul pentru care țări din toată lumea l-au folosit pentru a monitoriza răspândirea virusului și l-au făcut public pentru a-și informa cetățenii că merg spre mai bine. Date despre Australia (0,3%), sau statele din SUA (Wisconsin 6,7%), spre exemplu, sunt disponibile nu doar pe site-urile oficiale ale autorităților, ci și în presă.

Toate graficele bazate pe date oficiale sunt disponibile aici. https://www.graphs.ro/covid_teste_procentuale.php