PATRICK ANDRÉ DE HILLERIN
De ce minți, mă? De ce?
Vineri, 13 MARTIE 2020  „Cațavencii”

Unul dintre lucrurile esențiale pe care trebuie să-l facă orice reprezentant al statului român în acestă perioadă este SĂ NU MINTĂ!
Sunt multe lucruri de făcut, sunt foarte multe lucruri de făcut. Dar a nu minți este în fruntea listei. A nu minți, a nu ascunde adevărul, a nu ne aburi. Cred, sper, că suntem de acord toți cu acest lucru. Da?
„Singura propunere de premier pe care am primit-o este Ludovic Orban și, în consecință, l-am desemnat pentru poziția de prim-ministru al Guvernului“. Asta ne-a zis Klaus Werner Iohannis, președintele României. Asta a spus live, la toate televizoarele, astăzi, în fața milioanelor de români care l-au votat și în fața milioanelor de români care nu l-au votat pe el și în fața celor care nici măcar nu au fost la vot. Dar români toți. Români îngrijorați.
Din acel moment, Klaus Werner Iohannis, președintele României, și-a pierdut orice urmă de decență, dacă mai avea așa ceva. Și și-a pierdut dreptul de e ne mai pretinde respect, înțelegere, voturi, bani, ascultare, orice. Pentru că Klaus este un mincinos. Un mare mincinos în vreme de coronavirus.
La aceste consultări atipice, prin teleconferință, USR a făcut o propunere de premier. L-a propus pe Dacian Cioloș, europarlamentar și președinte al PLUS. PRO România l-a propus pe Raed Arafat. Da, astăzi, 13 martie 2020, președintelui României i s-au făcut trei propuneri de premier (cel puțin): Ludovic Orban, propus de PNL, Dacian Cioloș, propus de USR, Raed Arafat, propus de PRO România.
Iar acest nesimțit, acest individ pentru care chiar și cuvintele cele mai grele sunt prea ușoare, a apărut în fața națiunii și, cu rânjetul său obișnuit, A MINȚIT. A spus că a primit o singură propunere de premier.
Din acest moment, Klaus Iohannis nu mai este un om care să merite reverențe, respect, onoruri de stat. A se intona imnul de stat în prezența lui este o ofensă adusă imnului de stat. A arbora drapelul atunci când ăsta este pe o rază de 1.000 de metri este o jignire adusă drapelului.
Băi, băiete, ia spune: de ce ai mințit? De ce? Ce câștigi din asta, inconștientule?
Credeai că nu se află, sau ce? Din vanitatea ta de mic meșteșugar neîndemânatic ai crezut că dacă minți te ajută cu ceva? Pe bune?
Băi, băiete, băi făcătură, tocmai ai distrus cea mai importantă chestie de care te bucurai: încrederea. Cum să te mai creadă cineva de acum înainte când vei binevoi să ne dai informații despre coronavirus, despre criza prin care trecem? Cum să te mai creadă cineva, mincinos ordinar ce ești?
Hai, ai puțină demnitate și spune-ne: de ce minți, mă, de ce?