1 din 41.433
HAHAHAAAA !!! CAND LE SCAPA PORUMBELUL DIN GURA, AMERICANILOR !!! https://www.theinteldrop.org/2024/06/13/comically-ignorant-us-senator-betrayed-americas-worst-kept-secret-about-ukraine/
Mesaje primite

rodica bratulescu
11:01 (acum 48 de minute)
către

HAHAHAAAA – CAND LE SCAPA PORUMBELUL DIN GURA, AMERICANILOR : „zăcămintele de minerale critice de pe teritoriul Ucrainei, valorează între 10 și 12 trilioane de dolari ” , este „o mina de aur” !!!

Comically ignorant US senator betrayed America’s worst kept secret about Ukraine – THE INTEL DROP

Comically ignorant US senator betrayed America’s worst kept secret about…
INTEL-DROP

Comically ignorant US senator betrayed America’s worst kept secret about Ukraine

Lindsey Graham a marturisit cu voce tare partea ‘liniștitoare’ (a razboiului) când a spus că Ucraina este o „mină de aur” pe care America nu își poate permite să o piardă !
De Tarik Cyril Amar , un istoric din Germania care lucrează la Universitatea Koç, Istanbul, despre Rusia, Ucraina și Europa de Est, istoria celui de-al Doilea Război Mondial, Războiul Rece cultural și politica memoriei

@tarikcyrilamar tarikcyrilamar.substack.com tarikcyrilamar.com

Senatorul american Lindsey Graham, un republican de încredere, care iubește declarațiile provocatoare, a provocat o nouă agitație marturisind cu voce tare partea ‘liniștitoare’ a razboiului cu Ucraina. Într-un interviu recent la programul CBS „Face the Nation”, Graham a susținut că Washingtonul nu trebuie să permită Rusiei să câștige războiul din Ucraina din cauza zăcămintelor bogate de minerale critice de pe teritoriul Ucrainei, care valorează între 10 și 12 trilioane de dolari, potrivit către senator.

În special, Graham a făcut trei afirmații: în primul rând, că controlul rusesc asupra acestei „mine de aur” ar îmbogăți Moscova și i-ar permite să împărtășească mineralele extrase cu China; în al doilea rând, că Ucraina, dacă își păstrează controlul asupra lor, ar putea fi „cea mai bogată țară din toată Europa” și „cel mai bun partener de afaceri la care am visat vreodată” ; și, în al treilea rând, că, prin urmare, rezultatul războiului din Ucraina este o „foarte mare lucru”. Într-adevăr, potrivit lui Graham, miza este atât de mare încât SUA trebuie să ajute Kievul să câștige „un război pe care nu ne putem permite să-l pierdem”.

Au existat și alte declarații izbitoare în acel interviu, dar acest pasaj este cel care a atras cea mai mare atenție și condamnare: Graham, subliniază criticii, a dezvăluit ceea ce Hindustan Times, de exemplu, numește „ motivul real pentru care SUA ajută Ucraina . ” Acest motiv, după cum se dovedește, este comercial, egoist și strategic. Atât de multe discuții despre „agenția”, „democrație” și „libertate” a Kievului.

Ucraina, pentru SUA, este un activ care trebuie folosit – și folosit – într-un joc geopolitic global mult mai amplu sau, mai exact, o colecție de active: în afară de o locație strategică, minerale critice, pământ de pământ negru și si ceva gaz, sunt, desigur, oameni. Graham are, de asemenea, un dosar în care a cerut mai multă mobilizare militară în Ucraina. El este infam și pentru comentariul său din mai 2023 , într-o conversație cu Vladimir Zelensky, că „rușii mor” în război, în timp ce ajutorul SUA a fost „cei mai buni bani pe care i-am cheltuit vreodată”. În afară de răutatea generală a modului de gândire brutal al lui Graham, pentru a-i face pe acei ruși să „moară”, și mulți ucraineni, desigur, trebuie să moară. Zelensky nu părea să-l deranjeze.

Lindsey Graham appears to say Russians dying „best money we’ve ever spent”
The U.S. has given Ukraine more than $46.6 billion in military support since the beginning of 2022.

Citeşte mai mult

Ucraina este o „mină de aur” – senatorul SUA

Criticii lui Graham sunt, desigur, corecti. Dar cei mai mulți dintre ei, bănuiesc, ar recunoaște și că nu este nimic surprinzător sau unic aici. În esență, declarația senatorului este pur și simplu o formă de onestitate brutală: deși este provocator de nerușinat cu privire la abordarea sa rece și mercenară a politicii, el reprezintă mentalitatea elitei de la Washington. În același timp, însă, există și ceva profund înșelător în ceea ce privește poziția sa, chiar dacă în moduri mai puțin evidente. Să încercăm să despărțim sinceritatea cinică de necinstea persistentă.

Ignorând cifrele sale specifice, Graham are dreptate că, spre deosebire de majoritatea altor țări europene, Ucraina are rezerve substanțiale de minerale critice și nu există nicio îndoială că aceste materii prime sunt de mare importanță. În general, termenul se referă la „elementele necesare pentru producerea cipurilor și bateriilor găsite în dispozitivele de înaltă tehnologie, cum ar fi smartphone-urile și laptopurile” și „pentru fabricarea de tehnologii de energie regenerabilă, cum ar fi turbinele eoliene, vehiculele electrice și panourile solare”. În același timp, aprovizionarea globală cu multe minerale critice este complicată deoarece acestea sunt concentrate în locații limitate, ceea ce le face obiecte ale geopoliticii. Ulei 2.0, dacă doriți.

Importanța acestor substanțe pentru SUA, de exemplu, este atât de mare încât secretarul său de energie a stabilit o listă precisă de 50 de minerale considerate „critice” (în mare parte suprapuse cu o a doua listă de 18 „materiale critice pentru energie” ). Impulsată de dorința sa de a-și diminua dependența față de China, UE și-a manifestat un interes intens față de mineralele esențiale ale Ucrainei, care se află în centrul parteneriatului său strategic oficial privind materii prime cu Kiev, înființat oficial în 2021. Din 2022, Ucrainean Geological Survey a încheiat un parteneriat cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, pentru, în esență, a cataloga și a digitiza depozitele ucrainene pentru investitorii occidentali. Regulile Ucrainei privind evaluarea impactului asupra mediului au fost „simplificate” în acest scop, adică, cel mai probabil, relaxate. În 2024, UE a consolidat aceste operațiuni cu Legea privind materiile prime critice.