BNR recunoaște datoria istorică a Germaniei către România. Ce se întâmplă cu banii?

Bratu Iulian

Purtătorul de cuvânt al BNR, Adrian Vasilescu, recunoaște datoria istorică pe care Germania o are către România. El adaugă, însă, că această datorie este mai mică decât cele peste 18 miliarde de euro calculate de economistul Radu Golban.

BNR recunoaște datoria istorică a Germaniei către România. Ce se întâmplă cu banii

Adrian Vasilescu spune că datoria Germaniei către România reprezintă o “restanță” care datează din 1947, de pe vremea schimburilor cu mărfuri dintre cele două state. De atunci “ar fi existat un sold de aproximativ un miliard de mărci germane”, explică purtătorul de cuvânt al BNR, care adaugă că acești bani nu mai pot fi recuperați, pe motiv că “nu există niciun fel de document și nicio creanță”. El adaugă că banii au trecut prin “furcile” împărțirii din 1947 și este “foarte dificil de calculat” valoarea datoriei Germaniei către România.

Cât despre suma de peste 18 milioane de euro calculată de Radu Golban, Adrian Vasilescu spune, citat de Business24: ”Sunt calculele făcute de el, dar nu are nicio dovadă pentru ele. Sunt niște minciuni aceste declarații făcute de domnul Golban. Tot el crede că, dacă România ar ieși mâine din Uniunea Europenă, ar ajunge o a doua Elveția. Dar așa ceva nu se poate întâmpla, dacă ne gândim că Elveția încasează 17 miliarde de euro doar din exporturile cu ceasuri”.

Vezi și: Caz revoltător: De ce Radu Golban a fost înlăturat de la UVT

Nota Redacției: Dar de ce, domnule Adrian Vasilescu, până acum nu s-a știut de această datorie?! Fie, ziceți că-i mai mică datpria, dar nu este atât de mică încât să treacă neobservată! Și în loc să-i mulțumiți dlui Golban că a descoperit această șmecherie nemțească, dvs încercați să-l discreditați, ba chiar îl insultați?
Îl invităm pe dl GOLBAN să răspundă acestor necuviințe, chiar dacă i s-o fi făcut lehamite de marii noștri finanțiști!