CD
1.155 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

FORUMUL ECONOMIC MONDIAL[WEF] INCEARCA SA COMPROMITA POLITICA CHINEZA,
– oare cum v-a reactiona Partidul Comunist Chinez, care stie sa-si tina inamicii mai aproape decat amicii?
CD

FORUMUL ECONOMIC MONDIAL ANUNȚĂ „SUMMER DAVOS” VINE ÎN CHINA
– conferința WEF se va ține în parteneriat cu partidul comunist chinez.
De Jordan Schachtel

Pe măsură ce centrele de putere globale se transformă și ele mai mult într-un mediu multipolar, Davos Man a decis să își dubleze pariul că Beijingul va fi cel mai bine poziționat pentru a beneficia de aceste dinamice politice în schimbare. Pentru Klaus Schwab și gașca lui lozinca s-a schimbat: “Nu vei deține nimic și vei fi fericit și, poate, vei vorbi și tu mandarina”.

După ce a ținut întâlniri virtuale timp de câțiva ani „din cauza Covid”, Forumul Economic Mondial (WEF) își consolidează și mai mult prezența semnificativă în China prin relansarea „Summer Davos” în iunie.
„Economia globală se află într-un moment crucial de transformare”, începe citirea WEF. „Modelele de afaceri și de industrie consacrate nu numai că au fost contestate de pandemia COVID-19, dar sunt acum testate de un mediu geopolitic și geo-economic mai competitiv.”

Pagina web continuă:
„Pentru a răspunde acestui peisaj în evoluție, Forumul Economic Mondial revine la tradiția „Davos de vară” și convoacă cea de-a 14-a întâlnire anuală a noilor campioni la Tianjin, Republica Populară Chineză. Întâlnirea va reuni peste 1.500 de lideri mondiali din mediul de afaceri, guvern, societate civilă, organizații internaționale, precum și din rândul inovatorilor și academicilor, într-un moment crucial pentru redresarea economică globală.”

Summer Davos, care are scopul de a facilita parteneriatele dintre corporațiile multinaționale și Partidul Comunist Chinez (PCC), operează sub radarul vestic de 14 ani. Odată o operațiune minusculă, Summer Davos a devenit un loc obligatoriu pentru companiile din Fortune 500 care doresc să-și vândă la disperare sufletele corporative către PCC.
În ultimele luni, WEF și-a reluat prezența în țara autoritara.

În septembrie, WEF a dezvăluit că biroul lor din China are acum peste 40 de angajați cu normă întreagă, marcând o creștere semnificativă față de anii precedenți. Vestea a venit într-un comunicat de presă prin care Liming Chen, un director de afaceri chinez, a fost numit în funcția de președinte și reprezentant șef al Biroului de reprezentanță din Beijing al Forumului Economic Mondial. Biroul din China a fost condus cândva de Olivier Schwab, fiul fondatorului WEF Klaus Schwab[afacere defamilie].

WEF dedică, de asemenea, resurse semnificative pentru a-și spori prezența pe platformele de socializare TikTok, WeChat și Weibo, compatibile cu cenzura, controlate de statul chinez, deci nu au acces la populatia chineza, ferita de poluarea politica infectioasa.

Guvernul chinez a menținut multă vreme legături strânse cu WEF, ai cărui lideri împărtășesc legături ideologice cu PCC, datorită angajamentului partidelor față de un model de guvernare feudalist[?], de sus în jos. Fondatorul WEF, Klaus Schwab, a inventat acest model de guvernare drept „Capitalismul părților interesate”, deși nu are nimic de-a face cu capitalismul și este antitetic capitalismului.

WEF și PCC sunt conectate la cele mai înalte niveluri. Președintele chinez Xi Jinping a vorbit la Winter Davos în 2017, iar Beijingul trimite în mod obișnuit oficiali de rang înalt la reuniunile anuale ale WEF din Elveția, pe bază de invitație.

În 2018, PCC i-a acordat lui Klaus Schwab prestigioasa medalie a prieteniei pentru reforma din China, cea mai înaltă onoare pentru cetățenii non-chinezi care ajută la promovarea priorităților PCC în străinătate.

Sursa: https://dossier.substack.com/p/world-economic-forum-announces-summer

Traducerea: CD

Aici aveti o mostra de plagiat, cum ziariciul ANDREI NICOLAE de la “Active News” semneaza un articol furat de la websiteul dosier.substack.com
Mai sus aveti traducerea mea, a articolului semnat de Jordan Schachtel, iar mai jos aveti linkul la “Active News” ca sa puteti constata cu usurinta plagiatul.
Problema este mai veche, de cativa ani, cand “Active News “ lua traducerile mele pe care i le trimiteam si apareau cu diverse semnaturi ale celor de la “Active News”. Plagiatul este o boala molipsitoare si generalizata in multe domenii de activitate. Pacat, caci in tara noastra sunt destui oameni creativi cu adevarat.
https://www.activenews.ro/stiri/De-la-Davos-la-Tianjin.-Forumul-Economic-Mondial-se-intruneste-in-aceasta-vara-in-China-181251