DAVOS – 2021, FORUMUL ECONOMIC MONDIAL (FEM)

 Într-o conferinţă on-line dedicată organizării viitorului Forum Economic Mondial (FEM) din ianuarie 2021, aflaţi sub presiunea pandemiei COVID19, participanţii au convenit ca tema centrală care va marca cel de al 51-lea meeting al FEM de la Davos să fie „Marea Resetare” („The Great Reset”).  Organizată într-o configuraţie unică, cu participare fizică dar şi on-line, la reuniunea din frumosul oraş alpin elveţian urmează să participe lideri ai guvernelor, reprezentanţi de vârf ai lumii afacerilor, ai societăţii civile, ai unor alte organizaţii interesate de evoluţia economiei mondiale, de pe întregul glob şi nu numai.

La câteva săptămâni după ce Forumul Economic Mondial (FEM) și-a lansat inițiativa proprie – „Marea resetare”, a urmat lansarea unei noi cărți intitulată „Covid-19: Marea resetare”, scrisă de Klaus Schwab, președintele executiv al Forumului Economic Mondial (FEM) – și de Thierry Malleret, directorul senior al Rețelei Globale de Risc al Forumului.

Privind înspre înaltele personalităţile politice care s-au pronunţat în favoarea Marii Resetări, pare că „Resetarea” se vrea a fi ceva mai mult decât o simplă restructurare economică dictată de o situaţie de moment.  Descoperim printre cei 1430 de înscrişi la cuvânt nu numai economişti, dar şi formatori de opinie ori lideri ai unor organizaţii în mai mică legătură cu economia concretă. Prin urmare nu ne este dificil să înţelegem că miza Marii Resetări depăşeşte cu mult ceea ce ni se arată acum.

Fiecare țară, de la Statele Unite la China, trebuie să participe, și fiecare industrie, de la petrol și gaze la tehnologiile digitale, trebuie să fie transformată”, afirmă Klaus Schwab, fondatorul și președintele FEM, într-un articol publicat pe site-ul Forumului.

„Pe scurt, avem nevoie de o Mare Resetare a capitalismului”, conchide Schwab. Dar schimbările nu se vor rezuma doar la industrie. „Toate aspectele societăților și economiilor noastre” trebuie „restructurate”, „de la educație la contractele sociale și condițiile de muncă”.

Alături de Schwab, la reuniunea virtuală a FEM din iunie au participat Prințul Charles, unul dintre primii partizani ai Marii Resetări, Gina Gopinath, economist șef al FMI, Antonio Guterres, secretarul general al ONU și președinții unor corporații importante, precum Microsoft sau BP.

De asemenea, au participat activiști de la grupuri precum Greenpeace International și profesori universitari, toți partizani ai Marii
Resetări.

„Avem o strălucită oportunitate să extragem ceva bun din această criză – undele sale de șoc fără precedent i-ar putea face pe oameni mai receptivi față de marile viziuni ale schimbării”, a spus Prințul Charles în alocuțiunea sa. „Este o oportunitate pe care nu am mai avut-o niciodată și probabi că nu vom mai avea vreodată”, a subliniat moștenitorul tronului britanic.

Declarația sa seamănă uimitor cu cea pe care George Soros o făcea cu o lună înainte, tot despre formidabila oportunitate pe care COVID o reprezintă pentru globalism:

„Suntem într-un moment revoluționar, în care putem realiza ceea ce părea de neconceput.”

Ultima carte a lui Klaus Schwab „COVID-19: Marea Resetare”, nu lasă nici o îndoială că pandemia de coronavirus este „oportunitatea de aur” pentru a accelera ritmul schimbărilor către un „nou normal”.

Dar cu adevărat cutremurător este că, descriind cum se va instaura Noua Ordine (pe care o numește A Patra Revoluție Industrială), el privește COVID-19 drept un moment crucial pentru istoria planetară, comparabil cu Nașterea lui Iisus Hristos:

„Vor urma schimbări radicale cu asemenea consecințe încât unii experți vorbesc despre o eră «înainte de coronavirus» (IC) și de o eră «după coronavirus» (DC). Vom continua să fim surprinși deopotrivă de rapiditatea și de natura neașteptată a acestor schimbări – pe măsură ce se vor combina unele cu altele, ele vor genera consecințe de gradul doi, trei, patru etc., provocând efecte în cascadă și nemaivăzute.”

Cum va arăta efectiv lumea de mâine după acest tsunami globalist, cum va fi viața omenirii în epoca post-COVID? Ne spune tot un articol de pe site-ul Forumului Economic Mondial.Data la care a fost postat articolul este 11 noiembrie 2016, la un an după ce ONU a adoptat „Build Back Better”. Dovada că „revoluționarii” aveau de multă vreme planurile pritocite și așteptau doar pretextul.

Să citim câteva rânduri din articol:

Bine ați venit în anul 2030. Bine ați venit în orașul meu – sau ar trebui să spun «orașul nostru». Nu am nici un fel de proprietate. Nu am o mașină. Nu am o casă. Nu am în proprietate nici un fel de aparate și nici o haină.

 „Deși vi s-ar putea păstra straniu, este perfect logic pentru noi în acest oraș. Tot ceea ce voi considerați ca un produs a devenit acum un serviciu. Avem acces la transport, la adăpost, la hrană și la tot ce avem nevoie în viața noastră cotidiană. Una câte una, toate aceste
lucruri au devenit gratuite, deci nu mai are nici un sens pentru noi să avem proprietăți
.”

Renunțarea la orice proprietate în schimbul anulării datoriilor. Statele vor dispărea prin „iertarea” datoriilor. Propaganda politică, presiunea mediatică vor juca un rol important în acceptarea „noului normal”. Astăzi, mai bine de un sfert dintre americani sunt de acord cu renunțarea la capitalism și înlocuirea sa cu un sistem mai socialist. În rândul tinerilor, procentul depășește jumătate. Până deunăzi, toți cei care susțineam că pandemia este pretextul pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale eram puși la zid ca adepți ai „teoriei conspirației”. Acum, însă, „Conspirația” a ieșit din subteran la lumina zilei și este pe cale să se transforme în program politic mondial, la forumul din 2021 de la Davos.

Înlăturarea lui Donald Trump, ultimul obstacol serios în calea Marii Resetări, și înlocuirea sa cu un adept al noii ordini reprezintă sfârșitul începutului.