Tragedia greacă
No issue detected

surena1 hour ago
.
Dacă le spui la oameni că nu au învățat nimic din lecțiile istoriei și le spui că sunt și proști că habar nu au de istorie se supăra. Imperiul roman nu a avut probleme cu barbarii decât în momentul în care și a încălcat propriile principii:barbarii să fie așezați neinformați, să fie disperați și nu menținuți compact, cei care se ocupă de realizarea lor să nu fie corupți. Să fim serioși! Dacă Grecia nu ar fi coruptă 100000 nu ar fi o problemă, ei sunt o problemă că sunt compacti și sunt și în capitala. Adică Grecia are 2000000 de imigranți la muncă, toți la negru și nu pot face față la 5%? Poți să-i pui la muncă, aveți impresia că romanii îi țineau pe mâncare, băutură și circ. Dacă ar fi procedat așa vizigotii, vandalii, alanii, francii, burgunzii nici nu mai luptau, stăteau bine merci.
Ce ii împiedică pe greci să-i trimeata la pachet la Merkel ori în țările lor?
Problema este însă alta, acest flux este planificat, organizat și finanțat de serviciile secrete ale mai multor țări. În Siria milițiile sunite proamericane au obligat sirienii suniți să ia calea exilului, dacă ar fi fost vorba de refugiați șiiți mai era de înțeles. Mulți (i)migranți au fost dotați cu telefoane mobile de ultima generație cu conexiune la internet plătită și hărți actualizate.
Până în 1989 orice est european care fugea în Vest era obligatoriu internat într-un lagăr (existau câteva mici excepții pentru oamenii de cultură consacrați și disidenții cunoscuți), unde erau verificați (să nu fie spioni), învățați limba și verificate aptitudinile (nu aveai nicio calificare, te repatriau fără nicio remușcare, îi durea în c. r de drepturile omului și că est europeanul risca pușcăria în țară sa ). Ori acum constatăm că aceste lucruri nu mai sunt aplicate, practic (i)migranții nu sunt verificați (mulți fiind teroriști acoperiți ori infractori proaspăt eliberați din închisori) și sunt menținuți compact. Mulți nu au nicio calificare, majoritatea sunt musulmani fanatici care vor să-i convertească pe europeni, nu sunt preocupați de valorile europene și nu doresc integrarea. Germania lui Merkel și-a făcut niște calcule, dar se pare că sunt proaste, nu mă deranjează că sunt pentru ei, deranjant este că sunt pentru toată Europa și inclusiv pentru noi.
În România unde avem o comunitate musulmană turco-tatara neradicala, nefundamentalista, perfect integrată și care nu au nicio treabă cu sharia, venirea unor musulmani cu apucături fundamentaliste și care spun că nu se supun decât shariei ne pot provoca neplăceri mari, atât nouă cât și comunității musulmane, în condițiile în care autoritățile noastre sunt corupte, nepregătite și proaste.
Estul Europei a avut contacte cu musulmanii otomani, dar aceștia erau niște suniți toleranți în care un rol important îl aveau dervisii (Săli Saltruk de la Babadag) și care erau toleranți (abia după Junii turci devin intoleranți cu armenii, grecii), dar este tot așa de nepregătit ca și Vestul în fața suniților wahabiti fundamentaliști (impus și finanțat de Arabia Saudită).
Având în vedere eșecul multiculturalismului și crearea unor adevărate enclave, practic necontrolabile, trebuie evitată această politică tâmpită și luate măsurile pe care Vestul le-a aplicat celor din lagărul comunist, cu alte cuvinte se vor retine numai persoanele înalt calificate, de preferabil nereligioase, restul, cu părere de rău pentru ei, trebuie repatriați. Serviciile care se află în spatele lor demascate și trase la răspundere. Există legi internaționale care condamnă traficul de persoane și mai ales de copii,finantarea terorismului. Arestarea a 2-3 agenți și judecarea acestora va fi suficient pentru spargerea buboiului asta în măsură în care serviciile noastre nu sunt și ele implicate. În acest caz lucrurile se complică, dar cu voința (presiunea cetățenilor) se poate intra și în serparia serviciilor de la noi.