Sacrificarea Danemarcei pentru SUA. Cel mai mare cheltuitor al UE pentru războiul din Ucraina
De Karsten Riise
Cercetare globală, 26 februarie 2024
Regiunea: Europa
Tema: Informații , militarizare și ADM
Raport aprofundat: RAPORT UCRAINA

Efortul Big Tech de a reduce la tăcere pe cei care spun adevărul: campanie de recomandare online de cercetare globală

***

Danemarca este numărul 3 în Europa care cheltuiește războiul în Ucraina, după Marea Britanie și Germania.

Ziarele daneze se laudă cu asta astăzi. Deoarece Danemarca, cu 6 milioane de locuitori, are o economie mult mai mică decât Germania, cu 80 de milioane și decât Regatul Unit, cu 60 de milioane, Danemarca este, în raport cu PIB, probabil cea mai mare cheltuială a Europei cu Ucraina .

Pentru a-și dovedi loialitatea față de SUA până la autodistrugerea Danemarcei, politicienii danezi tocmai au dat Ucrainei toată artileria Danemarcei , inclusiv muniția. Lacăt, stoc și butoi. Imaginează-ți asta! Danemarca nu mai are artilerie. Nici unul. Și fără echipament pentru antrenament și exerciții și fără termene de livrare nesfârșite pentru noile echipamente de artilerie și muniție NATO , Danemarca s-ar putea să-și fi autodistrus capacitatea de artilerie timp de 5-10 ani. În următorii 5-10 ani, armata Danemarcei va fi fără artilerie eficientă – și așa cum importanța artileriei a fost demonstrată de războiul din Ucraina, fără artilerie, armata Danemarcei va fi lipsită de apărare în orice război mare (pe care politicienii Danemarcei îl strigă. despre venirea) .

Politicienii Danemarcei sacrifică în realitate propria securitate a Danemarcei doar pentru a-și promova cariera personală și pentru a mulțumi SUA.

RUPTĂ: „Mai târziu în această săptămână, Danemarca și SUA vor semna un acord de cooperare în domeniul apărării”
Danemarca, lider în războiul minciunilor și propagandei
La aniversarea a 2 ani de la războiul din Ucraina, am verificat ziare din Danemarca, Marea Britanie, Germania, Franța, Suedia, Norvegia și, bineînțeles, SUA.

Nicio altă țară dintre țările menționate nu se apropie măcar de intensitatea bellicistă a reportajelor războiului din Ucraina ale celor două ziare de top din Danemarca.

Cele două ziare de top din Danemarca „Berlingske Tidende” și „Politiken” sunt pline până la refuz de „experți” și „comentarii” că Ucraina poate continua în război, că Danemarca, ca parte a Europei, este pe cale să fie invadată de Rusia și așa mai departe . O demonstrație la ambasada Ucrainei pentru „a face Rusia să plătească” este acoperită ca și cum ar fi o demonstrație publică a unui milion de oameni – până când vedeți în text că doar 500 de persoane (probabil toți cetățenii ucraineni) au participat. Prim – ministrul danez Mette Frederiksen oferă, de asemenea, un lung interviu pentru „Berlingske Tidende”, dedicat sprijinirii Ucrainei pentru continuarea luptei pierdute . Alegerea premierului Mette Frederiksen pentru propaganda ei de război este un mesaj în sine. În calitate de lider social-democrat, ar fi fost alegerea logică ca premierul Mette Frederiksen să acorde un interviu cu cel mai mare ziar „liberal” din Danemarca „Politiken” – dar având o intenție propagandistică a apărării cu interviul, premierul Mette Frederiksen a ales în schimb să-i acorde ei. interviu cu „Berlingske Tidende”, ziarul care este susținătorul tradițional conservator al armatei și apărării din Danemarca. Mai tare decât majoritatea liderilor UE, premierul Mette Frederiksen susține că „Ucraina încă poate câștiga”, susține că toată UE este în pericol de moarte – în principiu, le spune premierul Danemarcei Mette Frederiksen danezilor, că trebuie să renunțe la prestațiile sociale pentru a le plăti. pentru o imensă militarizare a Danemarcei.

Nivelul de aclamare a războiului și de negare a realității a Danemarcei exact în momentul în care NATO își pierde războiul din Ucraina este uluitor – dar nu ar trebui să surprindă .

Danemarca vasalul loial
Danemarca a „livrat” cel mai mare număr de soldați morți în raport cu dimensiunea populației sale în Afganistan. Danemarca participă la spionajul electronic al SUA asupra aliaților europeni, inclusiv. Germania. Când SUA au vrut să adăpostească unul dintre generalii lui Saddam , Danemarca a furnizat un sat în acest scop. Când CIA a dorit o țară gazdă pentru activitatea de televiziune a unui grup terorist „independență arabă” care opera în Iran, Danemarca a oferit acoperirea perfectă. Danemarca are toată supravegherea subacvatică în jurul insulei Bornholm, unde Nordstream a fost sabotat în apropiere. Orice mișcare de crab sau hering este monitorizată – Danemarca a fost complice. Criticul analist francez Emmanuel Todd consideră Danemarca drept al șaselea membru al rețelei de spionaj „Five Eyes” din America.

În ciuda faptului că este atrasă de cercurile neoconservatoare din Washington, Danemarca, cu imaginea sa social-democrată, reușește să susțină minciuna imaginii sale morale. În „Sudul Global”, mulți sunt încă păcăliți de imaginea de „a face bine” a Danemarcei. Dar nu te înșela.

Danemarca este unul dintre cele mai importante și controlate 200% active din SUA. Nu din cauza dimensiunii Danemarcei , ci tocmai din cauza imaginii „morale” a Danemarcei și mai ales a rolului pe scară largă nerecunoscut pe care Danemarca îl joacă pentru SUA.

Acest lucru datează de 80 de ani , când SUA dorea o bază de rachete ofensive pentru a trage rachete nucleare asupra Rusiei (pe atunci Uniunea Sovietică), Danemarca a furnizat cu bucurie teritoriul Groenlandei în acest scop – în ciuda faptului că Danemarca s-a declarat întotdeauna „fără nucleare”. ”. Atât despre ipocrizia Danemarcei „vorbește pace – acționează război” .

*

Notă pentru cititori: Vă rugăm să faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram. Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

Karsten Riise este un Master of Science (Econ) la Copenhagen Business School și are o diplomă universitară în Cultură și Limbi Spaniole de la Universitatea din Copenhaga. El este fostul vicepreședinte senior și director financiar (CFO) al Mercedes-Benz în Danemarca și Suedia.

El este un colaborator regulat la Global Research.

Sursa originală a acestui articol este Global Research
Drepturi de autor © Karsten Riise , Global Research, 2024